Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Garantált forráshoz jutnak a járások

ma 15:21 // Forrás: MTI
Jövő januártól minden magyarországi járás garantált éves fejlesztési forráshoz jut a Versenyképes járások program keretéből – jelentette be a közigazgatási és területfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.

Navracsics Tibor közölte: a program elindításának célja, hogy nagyobb dinamikát adjanak a területi felzárkózásnak. A jövőben szisztematikusabb fejlesztéspolitika valósulhat meg az uniós források és a Magyar falu program forrásai mellett a területfejlesztési alap bekapcsolásával.

Ismertetése szerint a program lényege, hogy az iparűzési adó 2025. évi többlete kerülne be a területfejlesztési alapba és válna „visszapályázhatóvá” a járások által. Ez a forrás a Pénzügyminisztérium kalkulációja szerint 65 milliárd forint lesz – mondta Navracsics Tibor.

vehir.hu
további cikkek
Harminchárom éve elkövetett gyilkosságot oldottak meg a Veszprém vármegyei rendőrök kék fény Harminchárom éve elkövetett gyilkosságot oldottak meg a Veszprém vármegyei rendőrök 1991. augusztus 26-án éjszaka ismeretlenek betörtek a paloznaki parókiára, ahol Csontos Gyula plébánost úgy bántalmazták, hogy ő belehalt sérüléseibe, Balázsi Anna apáca pedig maradandó sérüléseket szenvedett. Sokáig úgy tűnt, hogy a tettesek megúszhatják tettüket, a rendőrség viszont időről időre elővette a bűnügy aktáját, most pedig egy nemzetközi összefogásnak köszönhetően sikerült elfogni az egyik tettest. ma 16:00 A mikro-RNS felfedezéséért járt a 2024-es orvosi Nobel-díj közélet A mikro-RNS felfedezéséért járt a 2024-es orvosi Nobel-díj Victor Ambros és Gary Ruvkun veheti át az orvosi Nobel-díjat – döntött a Nobel Bizottság hétfőn. A kutatókat a mikro-RNS felfedezéséért díjazzák. ma 12:14 A szabadságharc hősi halottjaira emlékeztek emlékezés A szabadságharc hősi halottjaira emlékeztek Vasárnap délután megemlékezéssel, koszorúzással tisztelegtek az 1949. október hatodikán Aradon kivégzett tizenhárom honvéd tiszt előtt. Nemzeti emlékezetünk elsősorban az 1849. október 6-án megölt 13 tisztet tartja számon vértanúként, az ő hősi haláluk jelképezi az egész szabadságharc hatalmas véráldozatát. Önkéntesek, szabadságharcosok ezrei, neves és névtelen hősök áldozták életüket azért, hogy népünk és nemzetünk kilépjen a Habsburg elnyomás alól, és szabadon élhessen. tegnap 20:43 Elkészült és újra járható a Szent István utca útfelújítás Elkészült és újra járható a Szent István utca Befejeződtek a munkálatok a Szent István utcában, szombattól már korlátozások nélkül közlekedhet rajta bárki. A fél évig tartó munka során az útburkolat felújítása mellett megoldották a csapadékvíz elvezetését is, a járda térkőburkolatot kapott, a régi közvilágítást pedig modern LED-égők biztosítják ezentúl. 2024. október 5. 15:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.