Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rossi: fontos volt nekünk ez a siker

ma 9:33 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány kifejezetten fontosnak nevezte a bosnyákok vendégeként elért 2-0-s sikert, mert így a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte esélyét, hogy a Nemzetek Ligájában az élvonalban maradjon.

Tudtuk, hogy győzelemmel vagy döntetlennel jó eséllyel megszerezzük a harmadik, osztályozós helyet, ami fontos volt nekünk. A selejtezősorozatokban a kiemelésünket határozza meg a NL-ben nyújtott szereplésünk

- mondta a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki példaként említette, hogy amíg a 2020-as Eb selejtezősorozatában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött negyedik lett a válogatott, addig az idei kontinensviadalra csoportgyőztesként jutott ki annak köszönhetően, hogy az NL-ben élvonalba jutott, s így legutóbb már könnyebb ellenfeleket kapott.

Kapcsolódó cikk
Szoboszlai duplájával győzelem Boszniában
A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.

Rossi azzal kapcsolatban, hogy a bal oldalon volt veszélyesebb a csapata, úgy reagált az MTI-nek, hogy túltöltötték a bal oldalt, odavitték a legveszélyesebb játékosokat, így például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül végezték a feladatukat.

Nagy Zsolt (b) gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Bosznia-Hercegovina - Magyarország mérkőzésen Zenicában, a Bilino Polje Stadionban 2024. szeptember 14-én. MTI/Illyés TiborNagy Zsolt (b) gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Bosznia-Hercegovina - Magyarország mérkőzésen Zenicában, a Bilino Polje Stadionban 2024. szeptember 14-én. MTI/Illyés Tibor

Fontosnak nevezte, hogy rögtön a második félidő elején sikerült másodjára betalálni, mert onnantól visszaálltak és próbálták védeni az eredményt, hogy az ellenfél ne tudja a védelem mögé játszani a labdákat.

Nem szeretnék senkit megnevezni a mérkőzés legjobbjaként. Szoboszlai Dominik ma két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt

- fogalmazott Rossi. A hatvanéves szakvezető szerint Magyarországon mindig félig üres a pohár, mert vereség esetén az eredményt, győzelem után pedig a jó játékot hiányolják. Mint fogalmazott, ő mindig azt keresi, miben lehet fejlődést elérni, de azt látni kell, hogy a válogatott nem tartozik a legjobbak közé, ezért elsősorban a labda nélküli játékban erősebb.

Ha nyomást próbálunk gyakorolni Hollandiában, annak ugyanolyan vége lehet, mint Németországban az ötgólos vereség volt. De tökéletes meccsel és némi szerencsével elérhetünk jó eredményt. Két lábbal a földön járva viszont Hollandia nagy esélyese a meccsnek

- tekintett előre a vélhetően a csoport második helyéről döntő összecsapásra Rossi, aki elárulta, soha nem gondolta volna, hogy olyan szakvezetőkkel említhetik egy lapon, mint Sebes Gusztáv, akit a hetvenedik mérkőzésével most hagyott maga mögött az örökrangsorban. Ennek ellenére hangsúlyozta, nem akarja sem magát az Aranycsapat mesterével összehasonlítani, sem a két együttest.

Kollégája, Sergej Barbarez úgy vélte, a magyarok jól kihasználták a lehetőségeiket, ennek ellenére büszke a játékosaira, mert méltóképpen küzdöttek a válogatottért.

"Saját hibáinkból kaptuk gólokat, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de mi kihagytuk azokat, ezért szenvedtünk vereséget" - összegzett Barbarez.

A második hollandok mögött rosszabb gólkülönbségével harmadik magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án éppen Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később a már negyeddöntős Németországot fogadják a Puskás Arénában.

vehir.hu
további cikkek
Svéd beállót szerződtetett a Győri Audi ETO kézilabda Svéd beállót szerződtetett a Győri Audi ETO Svéd beállóval, Anna Lagerquisttel erősíti meg keretét a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. ma 19:54 Szoboszlai Dominik: csapatként teljesítettünk igazán jól magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik: csapatként teljesítettünk igazán jól Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a nemzeti csapat azt az arcát mutatta a bosnyákok elleni, hétfőn 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen, amelyet szeretett volna. Szoboszlai Dominik ügy vélte, ezen az estén is csapatként teljesítettek igazán jól. ma 10:38 Szoboszlai duplájával győzelem Boszniában magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai duplájával győzelem Boszniában A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában. tegnap 22:43 Golovin Vlagyimir: a jövőben még jobb lesz a női kézilabda-válogatott sport Golovin Vlagyimir: a jövőben még jobb lesz a női kézilabda-válogatott Golovin Vlagyimir szerint magyar női kézilabda-válogatott fizikális és mentális szempontból is sokat lépett előre az elmúlt három évben, mivel a párizsi olimpián már hatvan percen keresztül pariban tudott lenni a legjobbakkal, és nem alakult ki a csapatnál olyan káosz vagy krízis, amely korábban jellemző volt rá. tegnap 21:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.