Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gera Zoltán lett a Kecskemét új vezetőedzője

2024. október 16. 13:09 // Forrás: MTI
Gera Zoltán veszi át a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kecskeméti TE irányítását.

A klub honlapján szerdán jelentett be, hogy a 45 éves szakember aláírt az NB I-ben sereghajtó csapathoz. Elődjét, Szabó Istvánt kedden mentették fel a munkavégzés alól.

Gera Zoltán első NB I-es megbízatására készül, ezzel ő lett a klub történetének összesen hatodik, sorozatban pedig az ötödik szakembere, aki Kecskeméten mutatkozhat be edzőként az élvonalban.

A korábbi 97-szeres magyar válogatott futballista szakmai stábjában nem lesz változás, asszisztens edzőként Kerekes Barna, kapusedzőként Trepák Attila, erőnléti edzőként Buzási Péter segíti az új vezetőedző munkáját.

Fotó: kecskemetite.huFotó: kecskemetite.hu

"Egy jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt. Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy a csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka. Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó" - mondta Gera Zoltán a KTE honlapján, és azt is kiemelte, hogy elismeri a korábbi vezetőedző munkáját.

Hozzátette: "nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is. A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni."

Gera játékosként sikeres karriert futott be: háromszoros magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes, az angol másodosztályban bajnoki címet ünnepelhetett, valamint 2010-ben döntőt játszhatott az Európa-ligában és a válogatott tagjaként pályára léphetett a 2016-os Európa-bajnokságon.

Visszavonulása után a Ferencváros kötelékében kezdte el felépíteni edzői pályafutását, majd 2019-től az U21-es válogatott munkáját irányította. Egy évvel később két mérkőzés erejéig a koronavírusos Marco Rossit is helyettesítette a válogatott kispadján, melynek stábjában a 2021-es Európa-bajnokságon is helyet kapott.

Idén februárban zárta le a szövetségi munkát, ezt követően Vasas vezetőedzője volt augusztusig, amellyel bronzérmes lett a másodosztályban, mérlege 10 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség volt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.