Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bevonná a civileket a döntéshozatalba az Együtt

ma 14:09
A civil szervezetek és a városi polgárok aktív részvételét szeretné erősíteni a döntéshozatalban az Együtt Veszprémért két önkormányzati képviselője, Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc.

A politikusok péntek délelőtt tartottak sajtótájékoztatót arról a vezérfonalról, melyre a következő ötéves önkormányzati munkájukat felfűznék. 

Gerstmár Ferenc, Adamecz ZoltánGerstmár Ferenc, Adamecz Zoltán

Adamecz Zoltán elmondta: a civil ügyekért felelős tanácsnokként kiemelt feladatának tartja, hogy a civil szervezeteket mindinkább bevonja a városi döntéshozatalba. Ennek érdekében felvette a kapcsolatot a Civil Házzal, és igyekszik személyesen is kapcsolatot ápolni a városban működő szervezetekkel, hogy azok hangja eljusson a közgyűlésbe, véleményük és igényeik pedig részévé váljanak a döntéshozatalnak. Adamecz hozzátette: az év végéig szeretné elérni, hogy kialakuljon annak a struktúrája, ami mentén ez megvalósulhat. 

Gerstmár Ferenc arról beszélt, hogy nemcsak a szervezeteket, hanem az állampolgárokat is szeretnék bevonni a döntéshozatalba – ennek eszköze lehetne a közösségi költségvetés, amikor az éves büdzsé egy meghatározott összegéről a lakosság dönthetne. A módszert először Brazíliában alkalmazták, azóta világszerte több helyütt bevezették, például Budapesten is működik. Gerstmár tíz éve kardoskodik amellett, hogy a közösségi költségvetést ne csak alkalmi jelleggel, egy-egy városrészben használják, hanem intézményesített formában váljon a városi költségvetés tervezésének részévé. Elmondta, hogy ezen a fronton Szücs Zoltánnal, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt önkormányzati képviselőjével is egy állásponton vannak, így közös erővel igyekeznek majd meggyőzni a többséget a rendszer bevezetéséről. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Új területfejlesztési program indul 2025-től Új területfejlesztési program indul 2025-től Magyarország Kormánya 2025 januárjában elindítja a Versenyképes Járások Területfejlesztési Programot, amelynek célja a központi és vidéki térségek közötti fejlettségi különbségek mérséklése és a vidék népességmegtartó erejének növelése.  ma 12:02 Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár gyászhír Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön. tegnap 18:02 Kibérelte a helyét Veszprém az ország legélhetőbb városainak dobogóján Kibérelte a helyét Veszprém az ország legélhetőbb városainak dobogóján Veszprém továbbra is őrzi helyét az élmezőnyben a hazai élhetőségi rangsorban. Ezúttal a MBH Jelzálogbank készített összesítést hét kritérium szerint az ország járásairól, amiben a veszprémi járás a top 10-ben, a Királynék városa pedig a dobogón szerepel. tegnap 14:08 Országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozat indul a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány szervezésében állatvédelem Országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozat indul a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány szervezésében A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos támogatásával 2024 őszén országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozatot indít „A hatékony és eredményes állatvédelmi eljárásokért, mert közös ügyünk az állatvédelem!” címmel. tegnap 11:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.