Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
12°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
12°C

Sulyok Tamás: ma egy szuverén és független Magyarország ünnepel

2024. október 23. 19:39 // Forrás: MTI // Címlapkép: Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Ma egy szuverén és független Magyarország, egy büszke és szabad nép ünnepel - hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a Müpában.

Ma minden magyar közösségben illően és tisztelettel hajtanak fejet a nemzet becsületét visszanyerő, a hazát szabaddá küzdő bátor magyarok emléke előtt - tette hozzá az államfő.

Emlékeztetett: hatvannyolc éve bátor magyar szívek sora állt össze, megannyi különböző magyar sors olvadt eggyé, hogy többé szét ne tudják választani.

Az ünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, valamint Pintér Sándor belügyminiszter is.

vehir.hu
további cikkek
Kahler: 1956 a jog forradalma is volt október 23 Kahler: 1956 a jog forradalma is volt Az október 23-ai ünnepi programok zárásaként szerdán kora este a Megyeház téri Brusznyai-szobornál tartották a központi ünnepséget Veszprémben. A megemlékező beszédet ezúttal nem valamelyik politikai vezető tartotta, hanem Kahler Frigyes jogtörténész, aki kiemelte: a forradalmat egyik oldalról fegyverekkel, másikról pedig a jog és az erkölcs eszközeivel vívták, Brusznyai Árpád pedig az utóbbit képviselte. 2024. október 23. 19:43 Elbuktak, mégis hősök lettek… közélet Elbuktak, mégis hősök lettek… Kettős nemzeti ünnepünk napján az első rendezvénynek a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság biztosított helyszínt, melyen Koós Csaba a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezete (SZORAKÉSZ) felügyelő bizottságának elnöke, a Somogy Vármegyei Közgyűlés képviselője mondott beszédet. 2024. október 23. 13:34 Orbán Viktor: 1956 tanulsága, hogy csak Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk 1956 Orbán Viktor: 1956 tanulsága, hogy csak Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk A magyar szabadságszerető és szabadságharcos nép, a magyarokat még soha egyetlen megszállónak sem sikerült betörni vagy megszelídíteni - mondta a miniszterelnök szerdán Budapesten, a Millenáris Parkban.  2024. október 23. 13:05 Forradalmi megemlékezéssel indult a nap Gyulafirátóton 1956 Forradalmi megemlékezéssel indult a nap Gyulafirátóton Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek szerda reggel a gyulafirátóti alsó temetőben. 2024. október 23. 15:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.