Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

VFC: célegyenesben a felkészülés

2010. augusztus 2. 22:14
Gőzerővel készül a másodosztályra a Veszprém FC, amelynek kerete két héttel a bajnoki rajt előtt csaknem véglegesnek tekinthető.

Az NB III Bakony-csoport győztesének szurkolóit bizonyára az tölti el a legnagyobb örömmel, hogy a bajnokcsapat keretét sikerült együtt tartani a klub vezetőinek. Sőt, a gárda erősítésére is volt lehetőség.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a védőként és középpályásként egyaránt bevethető Kollár Zsolt a következő idényben már a bakonyiakat erősíti. A rutinos, 31 esztendős focista korábban a Kecskemét, a Vasas, a Felcsút és a Budaörs gárdájában is megfordult, legutóbb pedig Ausztriában szerepelt alacsonyabb osztályú együttesekben.

A zalaegerszegi nevelésű 23 esztendős támadó, Karakai András a „sógoroknál” Kollár csapattársa volt, aki az edzőmérkőzések alkalmával győzte meg a szakvezetést. Csakúgy, mint a baloldali középpályás posztján szereplő, NB I-es tapasztalattal is rendelkező Sánta Attila, akit a Győr ad kölcsön a VFC-nek. A Devecserből érkező 19 esztendős hálóőr, Kádár Balázs is Veszprémben folytatja, akit hatalmas tehetségnek tart a bakonyi szakvezetés.

A Videoton fiatal tehetsége, a csatár Lelkes Péter és a REAC-os támadó középpályás, Nagy Károly jelenleg próbajátékon szerepel, sorsuk a hét végéig eldőlhet. Farkas Krisztián ugyanakkor biztosan nem lesz a mieink labdarúgója, mivel térdsérülése miatt műteni kell a csatárt, így hosszabb pihenő vár rá.

Sajnos Garai Péter is hasonló cipőben jár (illetve biceg), aki a Kaposvölgye elleni mérkőzésen sérült meg egy ütközésnél. A jobb térdében elszakadt a belső szalag. A gipsz ugyan már lekerült a lábáról, felépülése azonban így is legalább két hónapot vehet igénybe. A védekező középpályáséhoz hasonló sérüléssel bajlódik a kapus Varga Tamás, ő azonban várhatóan néhány héten belül visszatérhet. A szintén kapuvédő Kiss Gábor bokája pedig a ZTE elleni mérkőzésen egy rossz mozdulatnál kifordult.


Garai Péter

– Nem vagyok sérülékeny típus, ezért különösen rosszul érintettek a történtek – mondta Garai a vehir.hu megkeresésére, aki így a bajnokság első szakaszában nem tud segíteni rutinjával a társakon. Az ügyvezető hozzátette, hogy a szerencsétlen körülmény ellenére sportemberként próbál optimista maradni, s az állóképességének megőrzésére összpontosítani, hogy a majdani visszatérése alkalmával minél kisebb legyen a lemaradása.

Az együttes eddig hét edzőmérkőzésen van túl, amelyeken két győzelem mellett öt vereséget könyvelhettek el. A három élvonalbeli csapat – MTK, Kaposvár, Zalaegerszeg – mellett a Lombard Pápa II és a Gyirmót együttesével szemben is alul maradtak. A másodosztályú Kaposvölgye, illetve a Balatonfüred II ellen ugyanakkor már győzni tudott az alakulat.

– A felkészülésünk összességében optimálisnak mondható, az edzőmeccsek megmutatták a csapatunk különböző arcait, ezek között természetesen a hibáinkat is. A Zalaegerszeg ellen ugyanakkor az egykori szövetségi kapitány, Csank János is kiemelte, hogy ilyen szervezett és jól védekező csapattal ritkán találkozik – büszkélkedett Garai, majd megjegyezte, hogy a gárda túl van a fizikai felkészítésen, most már a csapatjátékon és a taktikai elemeken van a hangsúly.

A sportvezető kiemelte, hogy remek a hangulat a VFC körül, s óriási bizonyítási vágy van a társaságban. Az igazolásokkal kapcsolatban pedig aláhúzta: próbáltak olyan embereket szerződtetni, akik nem csak játékosként, hanem emberileg is a segítségükre lehetnek.

– Az ellenfeleket feltérképezve egyelőre nem tudjuk magunkat hol elhelyezni az NB II mezőnyében – válaszolt Garai Péter az első fordulók beli esélyeket firtató kérdésünkre. – Orbán Tamás edzőnk azonban minden meccsen nyerni akar. Ő sohasem arra játszik, hogy húzzuk ki valahogyan döntetlenre a meccset, éppen azért a Honvédhoz nyerni megyünk – mondta lelkesen a maródi játékos, aki azt sem vetette véka alá, hogy az NB II teljes mezőnyében toronymagasan a mienk a legkisebb költségvetésű együttes.

A vezetőség továbbra is szerepet kíván adni a sajátnevelésű fiataloknak a felnőtt csapatban. Bár az őszi idényben a stabilizálás lesz a legfontosabb feladat, jó néhány tehetség így is lehetőséget fog kapni.

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.