Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Nemzetek küzdelmei Veszprémben

2010. augusztus 9. 2:44 // Forrás: cellcup.hu
Idén mintegy 2000 fő részvételével, 15 ország 146 kézilabdacsapatával rendezik meg a XIV. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált.

Idén augusztus 7-13. között rendezik meg a mintegy 2000 fő részvételével, 15 ország 146 kézilabdacsapatával zajló XIV. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda és Kulturális Fesztivált.

A rendezvény első éveiben Celldömölkön került megrendezésre – innen a Cell-Cup név –, ám az egyre fejlődőbb rendezvény és az egyre nagyobb érdeklődés és emelkedő csapatszám miatt több váltás után az elmúlt években már Veszprém adott otthont a rendezvénynek.

Veszprém nem csak a királynék városa, hanem a méltán híres és nemzetközileg elismert MKB Veszprém KC csapat otthona is, így a város igazán megfelelő helyszíne egy kézilabda fesztiválnak.

Tavalyi 15 ország mintegy 160 csapata vett részt a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda és Kulturális Fesztiválon, ahol nem csak az európai és magyar csapatok mérkőztek meg egymással. A korábbiakban – egyebek mellett – a Feröer-szigetekről, Kuvaitból, Katarból vagy éppen Algériából is neveztek csapatok.

A kis korosztályok (9-10 évesek), valamint a különböző fiatal és serdülő csapatok mellett a felnőtt játékosok is megmérkőztek a rendezvényen, amely nem csak sportverseny, hanem kulturális fesztivál is egyben. A mérkőző országok és csapatok száma mintegy 2000-2500 versenyzőt és résztvevőt jelent évről évre, nem is beszélve a Veszprémből és környező településről érkező érdeklődőkről.

A rendezvényeknek – így a mérkőzéseknek és a művészeti bemutatóknak is – Veszprém, Balatonfüred, Várpalota és Alsóörs 8 sportcsarnoka, valamint utcái és terei, szolgáltak helyszínül, ahol az egyes eseményekre az érdeklődők ingyenesen juthattak be. Az idei évben a korábbiakhoz megszokott helyszíneken és feltételek mellett ismét megrendezésre kerül a fesztivál, ám tovább emeli a rendezvény fényét, hogy idén már a Veszprém Arénában is folynak a sportesemények.

Az MKSZ (Magyar Kézilabda Szövetség) és az EHF (European Handball Federation – Európai Kézilabda Szövetség) által is jegyzett tornára idén eddig 15 ország mintegy 150 csapata jelezte részvételi szándékát. A következő országokból: Anglia, Algéria, Bosznia – Hercegovina, Észtország, Hollandia, Kongó, Koszovó, Kuvait, Oroszország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia, Szenegál valamint Szlovákia.

A jelentkezett csapatok listáját nyomon követhetik a rendezvény hivatalos weboldalán, a www.cellcup.hu oldalon.

Legfontosabb események:

* Folyamatos mérkőzések2010. augusztus 8-12. között naponta 8.00-18.00 között Veszprém, Balatonfüred, Várpalota és Alsóörs 8 sportcsarnokában, valamint a Veszprém Arénában.
* Kulturális rendezvények esténként.
* Döntők 2010. augusztus 12-én a Veszprém Arénában.
* Ünnepélyes díjátadó, és záró gála2010. augusztus. 12-én este.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.