Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szúrópróbaszerűen ellenőriznek az osztrák határon

2008. június 2. 11:19 // Forrás: echotv.hu
Jelenleg átlagos, hétköznapi forgalommal lehet számolni az osztrák–magyar határszakaszon, ahol hétfőn Ausztria egy hónapra visszaállította határain az ellenőrzést a hétvégén kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának osztályvezetője.
Kattintson a hirdetésre!" /> Bubán László elmondta: egyelőre szúrópróbaszerűen ellenőriznek az osztrák rendőrök, a fokozottabb ellenőrzésekre akkor lehet majd számítani, ha elkezdődik a bajnokság. Hozzátette: akkor lehetséges, hogy az autók nagy részét megállítják, az utasokat esetleg kiszállítják a járműből és az okmányukat ellenőrzik, az autót átvizsgálják.

Az alezredes hangsúlyozta: az osztrák és a magyar rendőrök közös érdeke, hogy elkerüljék az államhatáron a torlódást. Mint mondta, szükség esetén a magyar hatóság is segíti az osztrákok munkáját úgy, hogy terelik a forgalmat, vagy a torlódások kiküszöbölésére más átkelőkhöz irányítják az autósokat. Az ellenőrzéseket az osztrákok végzik - hangsúlyozta Bubán László, majd hozzáfűzte: ha torlódások alakulnának ki, arról tájékoztatják az osztrák kollégákat.

A 366 kilométer hosszú magyar-osztrák határszakaszon lévő 22 határátkelőnél bevezetett ellenőrzés célja, hogy semmi ne veszélyeztesse az Ausztria és Svájc által közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokságot, illetve hogy kiszűrjék mindazokat, akik nem kívánatosak az eseményen. A zöldhatáron is ellenőrzésre kell számítani.

Magyarországra belépéskor szabadon átjárható a határ.
Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.