Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Megkezdődtek a szingapúri játékok

2010. augusztus 15. 14:25 // Forrás: MTI
Schmitt Pál köztársasági elnök is résztvevője volt a szombati megnyitóval megkezdődő I. ifjúsági olimpia szingapúri váltófutásának.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a párbajtőrben kétszeres ötkarikás bajnok államfő az ötszörös aranyérmes volt úszótól, Egerszegi Krisztinától vette át a fáklyát, előttük pedig a MOB alelnöke, a kétszeres olimpiai bajnok volt kajakos, Gyulay Zsolt futott a lánggal.


Ünnepélyes megnyitóval kezdődtek meg az I. ifjúsági játékok

A játékok lángja korábban az öt földrész egy-egy városát érintette, a helyszínen, Szingapúrban pedig több mint 300 kilométert tett meg.

„Csodálatos élményben volt részünk – mondta a megnyitó után Molnár Zoltán a magyar csapat vezetője. – Biztosra vehetjük, hogy fiataljaink akik ezúttal a nagy olimpiákkal szemben nem vonultak fel, csak a lelátóról lehettek szemtanúi a változatos kulturális műsornak, hallgatták az ifjúsági olimpia bevezetésére oly sokat fáradozó Jacques Rogge elnök szavait, majd követték az olimpiai zászlók, a láng érkezésének pillanatait, további sportpályafutásukra is hatást gyakorol ez az élmény. További szorgalmas, becsületes felkészülésre törekednek, a sikerek érdekében.”

Hozzátette: sajnálják annak a hat sportágnak a képviselőit, akik már vasárnap, az első versenynapon megkezdik a küzdelmeket, hiszen a szakvezetőikkel közösen úgy döntöttek, inkább pihenjenek, maradjanak az olimpiai faluban, s onnan televízión kövessék a megnyitó eseményeit.

A magyar csapat háza táján minden rendben, mindenki egészséges. A szombat esti megnyitón az öttusázó Demeter Gergely vitte a küldöttség zászlaját, majd az első versenynapon, vasárnap hat sportágban (evezés, súlyemelés, tenisz, triatlon, úszás, vívás) kezdődnek meg a küzdelmek.

Magyarországot 19 sportágban összesen 52 sportoló képviseli az I. ifjúsági olimpián, amely augusztus 26-ig tart.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.