2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Kicsi gólyák, nagy tábora

2010. augusztus 18. 0:53
Nemsokára ugyan vége a nyárnak, és kezdődik az iskola, de a továbbtanulókat, még várja a nagy buli, a gólyatábor.

A Pannon Egyetem gólyatábora Zánkafürdőn lesz, a Gyermek és Ifjúsági Centrumban, ahova a szervezők nagyjából 400 elsőst várnak, de természetesen regisztrálhatnak felsőbbévesek is, ahogy teszik is sokan minden évben. A gólyák 23-án érkeznek, és 26-án indulnak haza. Folyamatos programok várják a leendő egyetemistákat, és persze azokat, akiknek már nem kell bemutatni az egyetemi életet.

Idén a vetélkedők, sportprogramok mellett élőzene is lesz, és nagyobb hangsúly kerül a Balaton partra. Több vetélkedő is lesz a tábor folyamán, melyek egy nagy verseny részei, a végén pedig a legtöbb pontot szerzett csapat megnyeri a teljes versenyt. Természetesen nem a győzelemé a főszerep, hanem az ismerkedésé. Természetesen minden este buli várja a fiatalokat, segítve ezzel is az ismerkedést.

Folyamatosan és egyre nagyobb csoportokba szervezve kapják az információkat a hallgatók a patronálóktól, és szakképviselőiktől. A patronálók folyamatosan segítik a tábor folyamán,- sőt gyakran azon túl is - az elsősöket. Ellátják őket a szükséges információval az egyetemről és a szakról, ahol továbbtanulnak.

A legfőbb célja a gólyatábornak, hogy a gólyák találkozhassanak egymással és kapjanak egy kis szeletet az egyetemi életből, még mielőtt kezdetét venné a tanév. Azok az elsősök, akik ellátogatnak a táborba, mindenképp nagy előnnyel fognak indulni a felsőoktatás hosszú, és bonyolult útján, hiszen már ismerik néhány szaktársukat, szakképviselőiket.
Sok-sok információ a gólyatáborról: http://golyatabor.uni-pannon.hu/
 

Ódor Eszter

További cikkek

A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Közel 30 millió forintból fejlesztette az eszközparkot a Veszprémi Szakképzési Centrum a balatonfűzfői Öveges József Technikum és Kollégium tagiskolájában. A centrum és az iskola vezetői céljuknak a XXI. századi oktatás megteremtését és megerősítését fogalmazták meg.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.