Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Veszprémben maradna a röplabdacsapat ásza / "Jó érzés olyan közösségbe tartozni, ahol szeretnek, megbecsülnek, s eredmény is van"

2010. augusztus 18. 21:18
Interjú a Company Nyelviskola VRC 25 esztendős feladójával, s a vehir.hu leendő bloggerével, Puspán Balázzsal.

A sokszoros korosztályos válogatott feladó Kaposvár és Dunaújváros érintésével egy évvel ezelőtt érkezett a Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club kötelékéhez, ahol sokat tett az Extraligában elért 4. helyezéshez.


Puspán Balázs

Puspán Balázs tíz éves korában ismerkedett meg a röplabda alapjaival szülővárosában, a somogyi megyeszékhelyen. Végigjárta a Pini Kaposvár utánpótlás-csapatit, amellyel korosztályos országos bajnoki címeket gyűjtött, s szép eredményeket ért el a diákolimpiákon. Tizennyolc esztendősen már a gárda juniorcsapatában találta magát, amikor is megkereste a város második számú élvonalbeli együttese, az 1. MCM RC Kaposvár (1. Magyar Cukor Manufaktúra Röplabda Club Kaposvár), ahol azonnal a felnőtt csapatnál számítottak a fiatal tehetségre.

– Mindig próbáltam fokozatosan előrébb lépni, ezért rögtön elfogadtam az ajánlatukat. Óriási dolognak tartottam, hogy 18 évesen a felnőttek között szerepelhetek – szögezte le Puspán, aki Kelemen István edző irányítása mellett öt évet töltött a klubnál.

A csapattal évről évre egyre jobb eredményeket értek el, mikor már harcban lehettek volna a legjobb négy közé jutásért, főszponzoruk átment a város nagyobbik együtteséhez, a Kométához – amelyből így lett Diamant Kaposvár –, főhősünk együttese pedig szétszéledt.

– Ekkor az is felmerült bennem, hogy abbahagyom a játékot, hiszen a tanulmányaimat mindenképpen szerettem volna folytatni Kaposváron. Az utolsó pillanatban kerestek meg a Dunaújvárostól, hogy lenne-e kedvem náluk folytatni. Örömmel mondtam igent, hiszen a lelkem mélyén nagyon szerettem volna folytatni a pályafutásom– jelentette ki a röplabdázó, aki a Dunaferr együttesében két idényt húzott le Szabó Gábor és Czintula Mihály társaságában. Utóbbival egyébként a korosztályos válogatottakból is remekül ismerték egymást.

A fiatal sportoló azonban nem kapott elegendő lehetőséget a Fejér megyeieknél, ezért a veszprémi játékos-edző, Szabó Gábor hívó szavát elfogadva a királynék városába költözött a távozó Kecskeméti Péter helyére.

– Négy csapat hívott egyszerre, azonban a bakonyiak trénerén éreztem a leginkább, hogy számít rám. A fiatalos klubvezetést roppant rokonszenvesnek találtam, a célokkal pedig maximálisan azonosulni tudtam. Megismertem a csapatot, s rögtön láttam, hogy itt mindenki egy célért dolgozik. Ezek után nem is tudtam nemet mondani az ajánlatukra – ismerte el a 188 cm magas fiatalember, majd hozzátette: miközben tavaly az első hatba kerülést tűzte ki célul a grémium, ő már ekkor a legjobb négybe várta az együttest, amely – mint utóbb kiderült – sikerült is.

– Tetszik a város, az emberek barátságosak. A csapattársak is elfogadtak, úgy érzem, sikerült beilleszkednem, ezért szívesen maradnék továbbra is itt. Jó érzés olyan közösségbe tartozni, ahol szeretnek, megbecsülnek, s eredmény is van. Nyári Sándor személyében ráadásul rutinos és kiváló edzőt sikerült a csapat mellé csábítani. A vezetőséget ismerve, biztos vagyok benne, hogy tudunk még előrébb lépni, s ennek én is szeretnék részese lenni. Mindkét sorozatban illene a legjobb négy közé jutnunk, bár a Magyar Kupában nagy szerepe lehet a sorolásnak – fogalmazta meg vágyait a röpis, aki a kaposvári egyetemen idén szerezte meg első diplomáját agrármérnök szakon, jelenleg pedig mérnök-tanárnak tanul.

Balázs legnagyobb sikerének a zágrábi junior Eb-re való kijutást tartja, ahol a válogatottnak ugyan nem sikerült a legjobb nyolc közé jutás, az akkor 18 éves sportoló azonban így is páratlan élményekkel gazdagodott. Elmondása szerint ugyanis sem azelőtt, sem utána nem találkozott hasonlóan profi körülményekkel, illetve olyan kimagasló képességű ellenfelekkel, mint akikkel a tornán összemérhette erejét.

Az alakulat a múlt héten elkezdte a felkészülést a következő idényre, a csapat tagjai hétfőtől már az új teremmel ismerkednek a Lovassy gimnázium sportcsarnokában.

Olvasóink pedig Puspán Balázs gondolataival ismerkedhetnek meg, aki hamarosan a vehir.hu oldalán fogja vezetni blogját. 

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.