Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

NB I-es Veszprémről álmodik a hátvéd

2010. augusztus 20. 18:43
Interjú az NB II-ben szereplő Veszprém FC 22 esztendős balhátvédjével, s a vehir.hu bloggerével, Leitold Tamással.

A Veszprém FC sajátnevelésű játékosa hosszabb győri kitérőt követően tavaly tért vissza a királynék városába, s azonnal beverekedte magát a VFC kezdőcsapatába, tavasszal pedig már bajnoki címet ünnepelhetett.


Leitold Tamás

– Általános iskola második osztályában – Szalai Tamás nevelőedzőm kezei alatt – ismerkedtem a labdarúgás fortélyaival, s két év múlva már igazolt játékosa voltam a Veszprém utánpótlás csapatának, majd itt folytattam egészen 14 éves koromig – kezdte bemutatkozását a 194 cm magasra nőtt bekk, akinek tehetsége ekkoriban már kirajzolódott, hiszen több nívós tornán is begyűjtötte a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat.

Leitold a középiskolai éveit már Győrben kezdte, ahol az ETO színeiben lehúzott egy NB III-as szezont a juniorcsapattal, de megmutatta tehetségét a másodosztályban és a Ligakupában is. A 2009/10-es harmadosztályú idény nyitányakor került vissza a későbbi bajnok veszprémiekhez, ahol rögtön stabil kezdőjátékos lett.

– A rutinos és a fiatal játékosok rendkívül jól kiegészítik egymást a VFC-nél. Mindannyian veszprémiek vagyunk, s szinte mindent tudunk egymásról. Pályán, s azon kívül is kiválóan megértjük egymást. Remek a hangulat a csapatnál, abszolút nincsenek széthúzások – reagált a hátvéd a bajnokcsapat sikerét firtató kérdésünkre, majd habozás nélkül kijelentette, hogy eddigi legnagyobb sikerének az NB III-as bajnoki címét tartja.

A sportoló szerint az első évben a biztos bennmaradás lehet az alakulat célja, a későbbiekben pedig stabil NB II-es együttesé szeretnének válni. Mint mondta, erősödniük kell, s fel kell vennünk a magasabb osztály ritmusát, ahol már lényegesen nagyobb az iram, s sokkal gyorsabban kell gondolkodni a pályán.

A hórihorgas balhátvéd fokozatosan szeretne feljebb jutni a labdarúgás ranglétráján, legnagyobb álma pedig az, hogy az élvonalban futballozhasson a Veszprémmel.

A céltudatos fiatal a pályaválasztás során sem szakadt el a sporttól. Idén végzett ugyanis főiskolai tanulmányaival Győrben rekreáció-szervezés és egészségfejlesztés szakon, amellyel akár személyi edző, illetve sportszervező is lehet. Jelenleg munkát keres, miközben a családja körüli teendőknél segít be. Emellett pedig a vehir.hu hasábjain vezeti blogját…

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.