Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Csodálatos győzelem! / ZRK Buducnost Podgorica–Veszprém Barabás KC 30:28 (14:15)

2010. augusztus 25. 20:04
A Veszprém Barabás KC felkészülési mérkőzésen 30:28-ra legyőzte a KEK-győztes Buducnost Podgoricát.

A Veszprém Arénában zajlott sajtónap csúcspontjaként a KEK-győztes montenegrói sztárcsapattal, a Buducnost Podgoricával mérte össze erejét a Barabás. Sajnos a vártnál kevesebben, mintegy háromszázan gyűltek össze a felkészülési meccsre.

Lassan csordogáltak a találatok a meccs elején, a nyolcadik percben a korábbi magyar válogatott átlövő, Kindl jutatta a gólvonal mögé a játékszert, amelyre az egykori játszótárs Mehlmann válaszolt (2:3). A folytatásban hárommal is elhúztak a vendégek, azonban a remekül védő Király előtt egyre jobban működött a veszprémi védőfal, miközben Veszeli támadásban is elkapta a fonalat. A játékrész derekánál így egyetlen találatra csökkent a montenegróiak fórja (5:6).

A Veszprém azonban nem érte be ennyivel, így előbb az egyenlítésnek, majd a hazai vezetésnek tapsolhatott a publikum. A szünetig felválta zördültek meg a hálók, a mieinket Sterbik vette a vállára, miközben az ellenfélnél Pacevski volt többször is eredményes (25. perc: 12:11). A szünet előtt ismét levegőhöz jutottak Kindlék, s úgy tűnt, hogy kétgólos előnnyel mehetnek szünetre, Veszeli azonban a dudaszó pillanatában 14:15-re alakította az állást.

A fordulást követően Jovanovic duplával igyekezte letörni a mieink lelkesedését, a Gyurka-lányok harci szelleme azonban nem lankadt. Koroknai két büntetőt is értékesített, majd Farkas és Ábrahám révén 4:0-s szériát produkált az együttes (41. perc: 21:19). Sőt, a találkozó háromnegyedénél már három volt a vendéglátók előnye, amelyet az 54. minutumban is őrizni tudtunk (27:24). A Királyt váltó Hoffmann eközben több ziccert is hárított.

A bakonyiaknál kiválóan működött a „rotáció”, valamennyi játékos hozzá tudott tenni az övéi produkciójához a nehezebb pillanatokban. Előbb hárommal, majd kettővel a lefújás előtt is felhozta együttesét Radicevic, azonban előbb Gerstmár, majd Földes Viktória is a lehető legjobbkor iratkozott fel a gólszerzők közé.

A végeredmény 30:28. A VBKC rendkívül összeszedett játékkal, teljesen megérdemelten diadalmaskodott a jóval esélyesebb ellenfelével szemben.

Felkészülési mérkőzés:
Veszprém Barabás KC–ZRK Buducnost Podgorica 30:28 (14:15)
Veszprém, 300 néző. Vezette: Herczeg P., Südi P.
Veszprém: Király – Koroknai 4, Gerstmár 1, Veszeli 4, Mehlmann 4, Ábrahám 5, Sterbik 5. Csere: Hoffmann (kapus), Emberovics, Koszorús, Farkas 5, Földes V. 1, Földes K., Jenőfi 1. Vezetőedző: Gyurka János.
Podgorica: Knezovic – Radicevic 11, Bulatovic 2, Djokic 2, Jovanovic 5, Kindl 2, Pecevska 4. Csere: Vukcevic M. (kapus), Miljavic, Markovic 2, Vukcevic S.
Vezetőedző: Adzic Dragan.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3.

Edzői vélemény


Gyurka János

Gyurka János: – Már a bemelegítésnél éreztem a társaságon, hogy tisztában vannak a mérkőzés súlyával. Volt is javítanivalónk, hiszen a szlovákiai tornán alulteljesített a csapat. A védekezésünk és a visszarendeződéseink jól működtek, s a második játékrészben támadásban is feljavultunk. Szükség volt a jó kapusteljesítményekre is. A végjátékban okosan, taktikusan játszottunk, s ezúttal tudtunk győztes helyzetből győzni. A győzelem alap lehet a továbbiakra, s önbizalmat adhat a lányoknak. Bízom benne, hogy a bajnokságban is hasonló módon fogunk küzdeni egymásért.

Galéria
Csodálatos győzelem!
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.