Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Nyeretlenül zárt a VRC

2010. augusztus 27. 8:37 // Forrás: Rodics Dániel
Harmadik meccsén a harmadik vereséget szenvedte a több játékosát nélkülöző veszprémi férfi röplabdacsapat a Dunaferr-kupán.

Szoros játszmákban nyert a Kecskemét

A remekül mezőnyöző Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:0-ra nyert a szerdainál jobban játszó, de néhány játékelemben még mindig bizonytalankodó Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen a Dunaújvárosban zajló Dunaferr-kupa negyedik mérkőzésén.

Ezúttal sem tudott teljes kerettel kiállni egyik csapat sem, hiszen a veszprémiek közül a sérült Tóth Tibor és Nagy Attila mellett munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott Németh Ervin, Seck György és Horváth Szabolcs, a kecskeméti együttesből pedig az ütőjátékos, Tóth II Gábor küszködik sérüléssel.

Döcögősen kezdett a Veszprém, a Kecskemét magabiztosan értékesítette lehetőségeit (0:3), de nagy akarással és jó megoldásokkal gyorsan fordítottak a dunántúliak (4:3). Az első technikai szünetig jól tartotta magát a VRC, de a rövid pihenőt követően megint több hiba csúszott a játékba. A kecskemétiek ellenállhatatlanul blokkoltak, és gyorsan elhúztak (8:14). A második technikai (11:16) után ismét látótávolságba került a Veszprém (15:16). Jól védekezett ekkor a bakonyi együttes, és Cziczó Gábor ásznyitásával a hajrában is tartotta magát (18:20). Igen ám, de ekkor összeszedték magukat az alföldiek, mezőnyvédekezésben és támadásban is pontossá vált a játékuk és elléptek riválisuktól (20:23). A VRC ekkor sem adta fel a küzdelmet, és jó megoldásokkal egyenlített (23:23)! A legvégén Csala Bernát pontjával és Czintula Mihály támadási hibájával az alföldiek nyerték a játszmát (23:25, 0:1).

Németh Zoltán szép blokkjával indult a második rész. Ezúttal a kecskemétiek fordítottak az elején (2:0 után 2:3), stabilabb védekezésüknek köszönhetően támadásban is kombinatívabbak voltak. Az első technikai szünet előtt gödörbe került a bajnoki- és Magyar Kupa-ezüstérmes, gyors egymásutánban jöttek a pontatlanságok és a támadásrontások, amelyeket a Veszprém kihasznált és négy ponttal ellépett (11:7). Nem hagyta annyiban az alföldi csapat, amely kisvártatva újra vezetett (13:14), Nyári Sándor időt kért. Rendkívül hullámzó volt a játék, egyszer az egyik, aztán a másik csapatnak volt hosszabb-rövidebb jó periódusa (13:16).

Németh Zoltán újabb remek szervájával zárkózott a VRC (16:17), de a bakonyiak mezőnymunkája ezúttal is messze volt a tökéletestől, így a kecskemétiek néhány technikás megoldással megint elléptek. Hatalmas volt a küzdelem, látványos és színvonalas a játék. A hajrában Nyári Sándor időt kért (19:23), de az eredmény nem fordult meg, Csala Bernát és Somodi István ütései lezárták a szettet (20:25, 0:2).

Centerben a harmadik szett elején is rendkívül hatékony volt a Kecskemét, támadásban és blokkban is (2:3). A veszprémiek jobban játszottak, mint szerda délután, a Dunaferr ellen, de a mezőnybeli és a nyitásfogadási pontatlanságokért ezúttal is nagy árat kellett fizetniük (3:7). A bakonyiak felzárkózása (8:9) után megint szigorított mezőnymunkáján és támadásán az alföldi együttes, ezért Nyári Sándornak megint időt kellett kérnie. Tóth I Gábor megint kiválóan osztogatott, ennek is köszönhetően együttese folyamatosan a veszprémiek előtt járt néhány ponttal (13:16). Ezúttal is szorosan alakult az állás (16:17), de Tóth I Gábor és Bokor Gábor két blokkja után Nyári mester megint időt kért. A végjátékra ismét magabiztos előnyt alakított ki az alföldi csapat (17:21), amely Rapi Róbert ütésével lezárta a találkozót (21:25, 0:3).

Dunaferr Kupa, férfi felkészülési torna, Dunaújváros, 4. mérkőzés:
Company Nyelviskola-VRC–Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (–23, –20, –21)
30 néző. Játékvezetők: Pőcze, Donkó
Veszprém: Puspán, Cziczó, Kráml, Németh Z., Czintula M., Bánhegyi. Csere: Horváth Á. (liberó). Edző: Nyári Sándor.
Kecskemét: Tóth I G., Dorcsák, Csala, Rapi, Farkas P., Bokor G. Csere: Szabó T. (liberó), Szappanos D., Somodi. Edző: Karagics Mátyás
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 8:14, 11:16, 15:16, 18:20, 20:23, 23:23. 2. játszma: 8:7, 11:7, 13:16, 16:17, 19:23. 3. játszma: 3:7, 8:9, 13:16, 17:21

Edzői értékelés

Nyári Sándor: – A magyar élmezőny egyik legkiemelkedőbb csapata, a Kecskemét ellen a vereség nem szégyen, még ha 3:0, akkor sem. Számszerűleg egy kicsit kellemetlen, de aki látta a mérkőzést, az láthatta azt is, hogy kétszer húsz pont fölé kerültünk, és reális esélyünk volt az egyik játszma megnyerésére, az viszont elszamárkodtuk. Az a jelentős rutinbeli és tudásbeli különbség, amely a két csapat között megvan, csak nehezen jött ki a Kecskemét javára. Változatlanul három kulcsemberünk hiányzott, de ez a mai játék sokkal gördülékenyebb volt. Alakulnak a páros kapcsolatok, a két centerünk ma jól röplabdázott, tegnaphoz képest, amikor nulla volt... Ott tudtuk tartani középen az ellenfél embereit, így a szélsők is jobban tudtak érvényesülni. A szerdaihoz képest száz százalék volt a javulás, természetesen ez nem minden nap várható el, megjön majd a fáradtság is.

Karagics Mátyás: – Tipikus délelőtti mérkőzés volt! Amire fektettük a hangsúlyt, abban látok előrelépést. A mezőnymunkára gondolok elsősorban, mert ezzel foglalkoztunk leginkább, és atlétika meg súlyemelés volt. De nincsenek összedolgozva a támadások, azzal alig-alig foglalkoztunk. Próbálunk más szisztémát játszani nyitásban. Kevesebb támadószervánk lesz, ettől kevesebb hibát remélek. Úgy látom, hogy ezt elég jól elsajátítja a társaság. Nem leszünk egy nagy támadócsapat, egy pontért nekünk háromszor kell majd kivédekeznünk a labdát.

Vereség a Kazincbarcika ellen is

A Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1-re nyert a Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen a dunaújvárosi Dunaferr Kupa ötödik mérkőzésén. A bakonyiak nyeretlenül a negyedik helyen végeztek.

Tavasszal emlékezetes párharcot vívott egymással a Veszprém és a Kazincbarcika az Extraliga negyeddöntőjében. A bakonyiak előbb hazai pályán kikaptak a borsodiaktól, majd nagy meglepetésre idegenben 3:0-ra nyertek, odahaza pedig döbbenetes izgalmak közepette 3:2-re győztek, így történetük legjobb eredményét elérve elődöntőbe jutottak.

Bombanyitásokkal kezdődött a találkozó, az egyik oldalon Németh Zoltán, a másikon Kovács II Zoltán szervált védhetetlenül. A várakozásoknak megfelelően szoros volt az állás (6:6), Cziczó Gábor blokkból szerzett pontot volt csapata ellen. Az első technikainál, és azután is a bakonyiak vezettek egy-két ponttal (11:9), de elég volt egy rövidzárlat a dunántúliak számára, és Csizmadia János blokkjával, valamint Orosz Ádám centerblokkjával máris a Kazincbarcika vezetett (12:14). És ha már átvette a vezetést, azt meg is őrizte a borsodi együttes (17:19), bár becsúszott egy-két hiba mindkét oldalon, a Vegyész előnye nem forgott komoly veszélyben. Kovács II Zoltán ászértékű nyitása után Nyári Sándornak időt kellett kérnie (17:21). A folytatásban Szalai Szabolcs blokkolta Cziczó Gábor centerütését, ezt látva a mester megint magához rendelte együttesét. Hiába, hiszen a veszprémiek képtelenek voltak megszelídíteni Kovács II Zoltán szenzációs szerváit. Amikor meg igen, akkor pedig már késő volt (17:24). A szettet Cziczó Gábor hibája zárta le, a veszprémiek kazincbarcikai nevelésű centere belépett a nyitásnál (19:25, 0:1).

Újra sok nyitást rontott a Veszprém a második rész elején, de a borsodiak sem szerváltak tökéletesen, úgyhogy nem volt igazán élvezetes ez a néhány perc, hiszen több volt a hiba, mint a jó megoldás (5:7). A Barcika blokkjaival nem volt probléma, előfordult, hogy egy labdameneten belül háromszor is lesáncolták a bakonyi próbálkozásokat (7:8). Németh Zoltán futott bele legtöbbször a Vegyész kőkemény blokkjaiba, de a többiek derekasan tartották a frontot, ezért nem tudott meglépni a Kazincbarcika (11:11). A második technikainál már újra a borsodiak jártak előrébb, és a különbség a rövid szünet után tovább nőtt (14:18). Amikor Nyári Sándor időt kért, a jobban védekező és magabiztosabban, hatékonyabban támadó borsodiak már öt ponttal vezettek (16:21). Dudás András, a Vegyész edzője is időt kért, bár ekkor már karnyújtásnyira volt csapatától a második szett megnyerése. Igen ám, de Puspán Balázs szerencsés ásznyitása és Cziczó Gábor blokkja után már csak egy pont volt a differencia, ezért a Barcika mesterének újra magához kellett hívnia játékosait (23:24). A folytatásban Kovács II Zoltán ejtése leesett a bakonyiak térfelén, így ezt a játszmát is a Kazincbarcika nyerte (23:25, 0:2).

A harmadik felvonás eleje is a borsodiaknak sikerült jobban, erős ütéseikre és jó mezőnymunkájukra nem talált ellenszert a Veszprém (5:8). Mindkét oldalon lehetőséget kapott néhány cserejátékos, de nem csak ezért, hanem a hatékonyabb támadás-befejezések és a jobb egyéni teljesítmények miatt fordított az első technikai után a Veszprém (12:10). A barcikaiak korábbi jó mezőnyvédekezése megbomlott, ezt is jól használták ki a dunántúliak (16:13). A Vegyész gyorsan felzárkózott (17:16), de a vezetést nem tudta átvenni. A szoros, izgalmas hajrában mindkét együttes több nyitást rontott, végül Czintula Mihály nagy mentése után Kráml Szilveszter bombája lezárta a szettet, megérdemelten szépített a Veszprém (25:22, 1:2).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyedik periódus elején (7:7), de az első technikai után a Veszprém pontatlanságait kihasználva ellépett a Kazincbarcika (12:15). Czintula hátsósoros bombájával egyenlített a bakonyi együttes (15:15), Dudás András rögtön időt kért, egy ponttal a második kötelező játékmegszakítás előtt. A visszatérést követően ismét a Vegyész szerzett pontokat, ezért Nyári mester visszaküldte feladóposztra Dolgos Attila helyett Puspán Balázst. Cziczó blokkja ismét egyenlítést jelentett a dunántúliak számára (19:19). Kisvártatva Németh Zoltán sikeresen fejezett be egy támadást, de leérkezés közben átlépett az ellenfél térfelére, ezért a pont a kazincbarcikaiaknak járt (20:20 helyett 19:21). Úgy tűnt, ezzel el is dőlt a játszma, illetve a mérkőzés. Nyári Sándor hamarosan időt kért, aztán Bánhegyi István pontjával feljött a Veszprém (21:22). Czintula Mihály ütései tartották versenyben a bakonyiakat (23:24), de Lehoczky Gergő pontjával végül a Vegyész RC-Kazincbarcika nyerte a szettet és a meccset (23:25, 1:3).

Dunaferr Kupa, férfi felkészülési torna, Dunaújváros, 5. mérkőzés:
Company Nyelviskola-VRC–Vegyész RC-Kazincbaricka 1:3 (–19, –23, 22, –23)
30 néző. Játékvezetők: Pőcze, Donkó
Veszprém: Puspán, Cziczó, Kráml, Németh Z., Czintula M., Bánhegyi. Csere: Horváth Á., Garamvölgyi (liberók), Dolgos. Edző: Nyári Sándor.
Kazincbarcika: Toronyai, Gulyás Á., Orosz, Kovács II Z., Szalai, Csizmadia. Csere: Dudás T. (liberó), Árva, Lónárt, Lehoczky G. Edző: Dudás András.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 12:14, 17:20, 17:23. 2. játszma: 7:8, 11:11, 14:16, 16:21, 20:23, 23:24. 3. játszma: 5:8, 12:10, 16:13, 18:17, 23:22. 4. játszma: 7:8, 12:14, 16:16, 19:20, 22:23

Edzői értékelés

Nyári Sándor: – Mérkőzésről mérkőzésre látszik, hogy kezdik érezni egymást a játékosok a pályán. A páros játékkapcsolatok javulnak. A centerjátékunk száz százalékot javult az első naphoz képest. Mondjuk a nullához képest nem nehéz... A torna rámutatott a problémáinkra: nyitás, nyitásfogadás. Ha az otthonlévő három kulcsemberünk is csatasorba áll, nem hiszem, hogy problémánk lesz. A megerősödött Kazincbarcikával nagyon jó és szoros meccset játszottunk semleges pályán. Várjuk őket szeretettel a bajnoki rajton!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.