2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Pótfelvételi eredmények a Pannon Egyetemen

2010. augusztus 31. 0:18
PE
A Pannon Egyetem öt kara által, a 2010/11. tanévre meghirdetett pótfelvételi eredményei a napokban kerültek nyilvánosságra.

Összesen 475-en adták be jelentkezésüket pótfelvételi eljárás keretében az intézményhez, közülük 424 hallgató kezdheti meg a tanévet szeptemberben.
A 2010/2011-es tanévre a pótfelvételi ponthatárait 2010. augusztus 27-én határozta meg az oktatási államtitkárság. Országos szinten összesen 13307-en jelentkeztek az idei pótfelvételi eljárásban, közülük 11.266-an nyertek felvételt valamely felsőoktatási intézménybe.

A felvételt nyert hallgatók közül alap-, illetve egységes, osztatlan képzésre 8.588 fő, mesterképzésre 1147 fő, felsőfokú szakképzésre 858 fő jutott be. Az általános felvételi eljárásban, júliusban 97 ezren nyertek felvételt, így a sikeres pótfelvételizőkkel együtt mintegy 108 ezer hallgató kezdheti meg szeptemberben felsőfokú tanulmányait.
Azokon a képzéseken, amelyeket már az általános eljárásban is meghirdettek, a ponthatárok nem lehetettek alacsonyabbak a július 22-én megállapított ponthatárnál. A jelentkezők teljesítményétől, felvételi összpontszámától függően előfordulhat, hogy egyes képzéseken a július 22-inél magasabb ponthatárt állapítottak meg.

Pótfelvételit a Pannon Egyetem idén alap- és mesterképzésen számtalan szakon hirdetett, ám valamennyit költségtérítéses formában, ugyanis az államilag támogatott helyek már a normál felvételi eljárás keretében beteltek. A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehetett jelentkezni. A bírálat során csak azoknak a jelentkezését fogadták el, akik 2010-ben nem jelentkeztek, vagy akik a 2010. évben nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

A Pannon Egyetemet az idei pótfelvételi során alap- és mesterszakokon, valamint felsőfokú szakképzésben összesen 475 jelentkező jelölte meg – ebből 424-en nyertek felvételt. Alapképzésre (nappali és levelező) összesen 308 főt vettek fel, míg mesterképzésre (nappali és levelező) 48-an jutottak be. További 68 hallgató kezdheti meg tanulmányait felsőfokú szakképzésben.

Összesen tehát – a pótfelvételi eredményeket is figyelembe véve – idén 3616 hallgató kezdheti el tanulmányait a Pannon Egyetemen, közülük 2.277-en alap-, 763-an pedig mesterképzésen. Felsőfokú szakképzésre idén 694 hallgató, a doktori iskolákba pedig 62 hallgató nyert felvételt összesen.

A pótfelvételi eljárásban felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a Pannon Egyetemtől kapják meg 2010. szeptember első napjaiban. Azok a jelentkezők, akik regisztráltak a felvi.hu oldalon, személyes oldalukon is megnézhetik az eredményüket. További információhoz a www.uni-pannon.hu címen juthatnak az érdeklődők.
 

Ódor Eszter

További cikkek

A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Közel 30 millió forintból fejlesztette az eszközparkot a Veszprémi Szakképzési Centrum a balatonfűzfői Öveges József Technikum és Kollégium tagiskolájában. A centrum és az iskola vezetői céljuknak a XXI. századi oktatás megteremtését és megerősítését fogalmazták meg.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.