Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden patkány másért döglik

2010. augusztus 31. 8:37
A lényeg, hogy a méreg ne azonnal hasson, a patkánykolónia tagjainak nem szabad rögtön megsejteni, melyik étel okozta egyik társuk halálát.

Világszerte milliók életét keserítik meg a patkányok, és kiirtásuk komoly probléma. Busapesten, a becslések szerint kétmillió a patkányok száma, a világon 140 ezer milliárd. Az egész világon keresett olasz patkányszakértő azt állítja: minden patkány másért döglik, az ellenük való harc pedig igazi művészet. Tapasztalata szerint a párizsi patkány a vajat, a német a zsíros sertéshúst, a chilei a halat szereti. Amszterdamban a nutellával és vaníliával ízesített lazaclisztért, New Yorkban a hamburgerért vannak oda a kártevők.

Az elegáns és tisztább Milánótól a szegényebb Nápolyig az itáliai városok közös nevezőjét a patkányok adják. Minden olaszra tíz jut belőlük: a statisztikák szerint Milánóban 13 millió, Rómában 27, Nápolyban tízmillió patkány él. Az idei trópusi nyárban tovább szaporodtak, és a jó időben végzett gyakori útfelbontások a felszínre hozták őket. A 2015-ös Expo építkezései miatt a patkányok elárasztották Milánó városát, a hagyományos módszerek csődöt mondtak, így az önkormányzat profi segítséget hívott.

Milánó az ország első számú patkányirtójához, Massimo Donadonhoz fordult. A szakember először orvosnak készült, de aztán légyirtó majd patkányspecialista lett belőle. Az általa harminc éve alapított Mayer Braun Deutschland cég 17 ezer képviselettel dicsekedhet az egész világon. A patkányirtás mestere elmondta, a rendkívül intelligens patkányokkal való harc igazi művészet.

 

Donadon tanulmányozta az állatok szokásait és főleg táplálkozását. Munkamódszere erre épül: minden patkány mást szeret. Amikor Amszterdamban új metróvonalat fúrtak, és kitört a patkányinvázió, Donadont hívták és ő nutellával és vaníliával ízesített lazaclisztet vetett be. A kilencvenes évek végén New York polgármestere, Rudolph Giuliani szintén az olasz szakemberre bízta a patkányirtást, és Donadont a hamburgeres csali vezette sikerre. Tapasztalata szerint a párizsi patkány a vajat, a német a zsíros sertéshúst, a chilei a halat szereti.

Milánóban Donadon a hagyományos olasz receptet alkalmazza: friss tésztát, zabot, búzát és panettone kalácsot kínál a patkányoknak. A lényeg, hogy a méreg ne azonnal hasson, a patkánykolónia tagjainak nem szabad rögtön megsejteni, melyik étel okozta egyik társuk halálát. Máskülönben elkerülik a mérgezett falatot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.