Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Legyűrte a Mocsai-csapat az orosz medvéket / MKB Veszprém KC–Csehovszkij Medvegyi 32:30 (16:16)

2010. augusztus 31. 20:56
Férfi kézilabdacsapatunk felkészülési meccsen nagy csatában győzte le a orosz bajnok Csehovszkij Medvegyi együttesét.

Bemutató mérkőzésen az orosz válogatottal csaknem megegyező Csehovszkij Medvegyi együttesét fogadta az MKB VKC-t a Veszprém Arénában. A zord időjárás ellenére több, mint háromezren látogattak ki találkozóra. Ennyien tapsolták meg a kezdő sípszó előtt a világválogatott Iváncsik Gergőt, aki az előző idény legjobbjának járó elismerést vehette át a szurkolók képviselőjétől. A találkozó előtti idénynyitó sajtótájékoztatóról itt olvashat.

A sérülés után lábadozó Pericet továbbra is nélkülöző hazaiak kissé álmosan kezdtek, az oroszok így Aslanyan magabiztosan értékesített büntetőivel előbb kettővel, majd hárommal húztak el (6. perc: 3:6). A vendégek megmozdulásian rögtön érződött, hogy nem véletlenül jutottak el a Bajnokok Ligája előző kiírásában a legjobb négy közé, a veszprémi hátsó alakzatból ugyanakkor szemlátomást hiányzott a védekező-specialista Lapcevic. Sulic azonban nem ezeken álmélkodott, hanem zsinórban négyet vágott, miközben az első védéseit bemutató Fazekas hálója érintetlen maradt.

A folytatásban fej-fej mellett haladt a két BL-induló. Az ellenfélnél a jobbszélső Kovaljev, a mieinknél pedig Vujin vette vállára az övéit (19. perc: 12:12). Kiegyenlített játékot követően öt perccel a játékrész vége előtt ismét a „medvéknél” volt az előny, a csereként beállt Perez azonban négyet vágott a szünetig, egálra „mentve” a félidőt (16:16).


Urbanics Júlia, Császári Attila és Dejan Peric

A pihenő alatt a Fenyveserdő Gyermekotthon igazgatónőja, Urbanics Júlia vehetett át szurkolói mezt Dejan Peric csapatkapitánytól, illetve Császári Attilától, az MKB-val szerződést kötő sportszergyártó cég képviselőjétől a klub és az intézet együttműködésének szimbólumaként.

A fordulást követően Iváncsik Gergő és Filippov vívott gólpárbajt (37. perc: 20:20). A vendégek sorozatosan végezhettek el büntetődobásokat – amelyeknek jelentős részét ki is használták –, a bakonyiak azonban képtelenek voltak hetesből betalálni. A találkozó háromnegyedénél így ismét a Maximov vezette legénységnél volt fór.

Mocsai Lajos eközben mind támadásban, mind védekezésben folyamatosan cserélt, játéklehetőséget adva az újoncoknak is. Tíz minutummal a lefújás előtt Fazekas hetest védett, majd a lélektani előnyt kihasználva Gulyás fordítani tudott (50.: perc: 26:25). Császár a hajárban bedobta az első hazai büntetőt, majd akcióból is eredményesnek bizonyult. A Veszprém így óriási csatában két góllal (32:30) legyőzte riválisát.

A "bankosok" legközelebb a hétvégén lépnek pályára a hagyományos balatonfüredi nemzetközi tornán.

Felkészülési mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Csehovszkij Medvegyi 32:30 (16:16)
Veszprém, 3100 néző. Vezette: Dobrovits Cs., Tájok P.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T., Vujin 8, Sulic 6, Eklemovics, Terzics, Iváncsik G. 3.
Csere: Liszkai (kapus), Laluska, Lusnyikov, Vilovski 1, Perez 8, Gulyás 4, Nagy K., Császár 2 (1). Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Csehovszkij: Grams – Kovaljev 5, Shelmenko 1, Zotov 6, Dibirov, Rastvortsev 1, Filippov 7 (2). Csere: Budko (kapus), Aslanyan 5 (5), Harbok 3, Csipurin 1, Kamanyin, Zsitnyikov1.
Vezetőedző: Vladimir Maximov.
Hétméteresek: 4/1, ill. 10/8.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc

Edzői vélemény


Mocsai Lajos

Mocsai Lajos: – Ahogy vártuk, óriási csatát vívtunk a világ egyik legjobb csapata ellen. Régen játszottunk már orosz csapat ellen, ezért hozzá kellet szoknunk a kézilabda iskolájukhoz. Döntőnek bizonyult, hogy védekezésben kétszer is jól változtattunk. Azonban a hibákról sem szabad megfeledkezni: ennyi hetest nem lehet kihagyni, s kipattanó labdákból is több gólt kaptunk a kelleténél. Ilyen rangos ellenfél ellen ezt nem tehetjük meg a jövőben. Összességében jó és sok érdekes taktikai elemet felvonultató meccset játszottunk.

Galéria
MKB Veszprém KC – Csehovszkij Medvegyi 32:30
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.