2022. augusztus 16.
//
Ábrahám névnap

"Mindenáron védeni akarok"

2010. szeptember 3. 19:04
Szerettünk volna, hogy a város legnépszerűbb csapatának játékosa is nálunk blogoljon. Az MKB VKC válogatott kapusa, Fazekas Nándor vállalta!

Örömmel vállaltam el a vehir.hu felkérését blog írásárára. Jó ötletnek tartom, hogy az olvasók beláthatnak egy élsportoló életébe, mindennapjaiba.


Fazekas Nándor

Mint köztudott, a nyáron több változás is történt az együttes keretében: Lapcevic távozott, s három magyar játékos is érkezett. Nehéz az edzőnk feladata, hiszen a védekezést újra össze kell raknia. A kellő összeszokottság hiánya ugyanis látszott azokon a mérkőzések, amelyeken eddig részt vettünk. No, de haladjunk sorjában…

A kéthetes alapozás során csak edzettünk, a fizikai felkészítésen volt a hangsúly. Ez fontos időszak, hiszen egy alap állóképességet ad a sportolónak, hogy az egész idényben bírja a terhelést. Mondhatom, hogy becsülettel végigcsináltuk a munkát.

Ezt követően kezdődtek el a mérkőzések. Szépen fokozatosan felépítve egyre erősebb csapatok ellen mérettük meg magunkat. Úton a hagyományos Schlecker-kupára több együttessel is megmérkőztünk, főként német másod-, illetve harmadosztályú ellenfelekkel. A cél az volt, hogy a Berlin elleni találkozóig jobban megismerjük egymást.

A német fővárosiak ellen szoros és jó mérkőzést játszottunk, amelyen, ha nehezen is, de nyerni tudtunk. A Montpellier ellen már nem igazán jött ki a lépés, talán ekkor jött ki rajtunk a fáradtság az utazás, s az előtte játszott meccsek miatt. Azonban ez is hasznos volt, hiszen egy komolyabb játékerőt képviselő együttes ellen fel tudtuk mérni, hogy hol is tartunk az edzésprogramban. A harmadik helyért ismét sikerült jó játékkal előrukkolnunk, s le is győztük a Zagrebet, s győzelemmel tudtunk búcsúzni a kupától. Igaz, minden évben úgy utazunk ki, hogy szeretnénk hazahozni a trófeát, ami ezúttal sem sikerült, de talán majd legközelebb…

Hazaérkezvén folytattuk tovább a felkészülést. Túl sok időt azonban nem töltöttünk itthon, hiszen máris mentünk tovább a horvátországi Porecba, ahol ismét egy rangos tornán vehettünk részt. Hatszáz kilométert utaztunk, majd két nap alatt három meccset abszolváltunk. A házigazdát és a dán Silkeborgot legyőztük, másnap pedig volt csapatom, a német Gummersbach ellen léptünk pályára. Ekkor azonban ismét a gyengébbik oldalát mutatta az alakulat, s vereséget szenvedtünk. Igaz, az ellenfélen látszott, hogy ők a bajnokság kezdete miatt már csúcsformában vannak, mi pedig csak a felkészülés közepén voltunk. Másnap a szlovén Kopert sikerült felülmúlnunk, így újabb bronzéremmel tértünk haza.

Távozásom óta a német együttes keretében is történtek változások, bár az együttes „magja” megmaradt. Sikerült is beszélgetnem a régi „játszótársakkal”, akikkel felelevenítettük a régi emlékeket. Sok egykori csapattársamról tudtam meg, hogy időközben megnősült, illetve gyereke született.

Veszprémben belekezdtünk a taktikai munkába, a védekezést és támadást csiszolandó. Az új játékosok beépítése miatt erre most a szokottnál is nagyobb szükség van. Kedden pedig már a Csehovszkij Medvegyi ellen bizonyíthattunk idei első találkozónkon az arénában. Tavaly a Kielce ellen is nívós ellenféllel kezdhettünk, idén pedig egy még erősebb ellenfelet sikerült idehozni a vezetőknek. Roppant jó találkozót vívtunk ellenük, amelyet csak a végjátékban sikerült a magunk javára fordítani. Örülök, hogy ilyen sokan kíváncsik voltak ránk, s bízom benne, hogy a kilátogató szurkolók is élvezték a játékot. Bár, hozzá kell tennem, hogy a jelenlegi formánk még nem százszázalékos, hiszen egy hónap múlva lesznek azok a derbik, amelyekre top formában kell lennünk.

Most hétvégén: irány Füred! A bajnoki második Szeged ellen kezdünk, a másik ágon pedig a Csehovszki feszül a Zagrebnek. Ezek sem ígérkeznek könnyűnek, ezért bízom benne, hogy Füredre is sokan eljönnek, s buzdítanak bennünket, hiszen ez egy rangos torna, amelyet szeretnénk megnyerni.

Remélem, hogy én is pályára tudok lépni. Hétfőn ugyanis elkapott egy vírus, bár a Csehovszkij ellen is így védtem, s bízom benne, hogy ez most sem lehet akadály számomra. Mindenáron védeni akarok…

Fazekas Nándor

vehir.hu

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.