Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Újabb veszprémi sikerek tájkerékpározásban

2010. szeptember 4. 13:56 // Forrás: Vajda Péter
Az augusztus 20-ai hétvége ismét a tájbringásoké volt a Balaton-felvidéken. A versenyzők három nap alatt három versenyt teljesítettek.

Pénteken amolyan prológnak a Pannon MTBO középtávú versenye zajlott Nosztori térségében, a veszprémi Viking Sportegyesület rendezésében. Az ifi kategóriában a Horváth-fivérek az első és a harmadik helyet is elhozták. Marcell első, Gergő harmadik lett, mindketten a VKE –Nelson versenyzői. Defekt miatt a szintén veszprémi Szűcs Soma csak negyedik lett. Juniorban is veszprémi dobogó született: Bedő Csaba első, míg Németh Bence második lett (mindkettő VKE-Nelson). Ők ugyanazon a pályán mentek, mint a felnőtt elit, s Csaba felnőttben is elhozta volna a harmadik helyet az osztrák válogatott Cristoph Haingartner és a dán válogatott Michael Sommer mögött. 21BR-ben Mórocza Árpád nyert (BSC).

A verseny egyébként az induló mezőnyt lefelezte defektek és váltóhibák miatt.
Szombaton a váltó országos bajnokság és a Pannon váltó verseny küzdelmei következtek a balatonfüredi Nagy-mezőn. Itt a versenyzőknek 2x2-es formulában, légvonalban 6-6 km-es pályákat kellett teljesíteniük, ráadásul minden versenyző két kört ment, így a pálya alaposan elszívta az energiákat a 34 fokos melegben. Az országos bajnok az OSC váltója lett Füzy Anna - Marosffy Dániel összeállításban a DTC váltója előtt. A dobogó harmadik fokára azonban a veszprémi Horváth fivérek állhattak fel, akik a KTK – VKE-Nelson színeiben versenyeztek. A Szűcs Soma – Bedő Csaba felállású váltó technikai hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt, holott ők is dobogó környékére lehetett volna képes. A Pannon váltó küzdelmeiben tiszta Veszprém megyei csapat nem indult, de a dobogó második fokára állhatott a Németh Bence (VHS-VKE Nelson) - Rózsa László kettős, illetve a harmadik helyet hozta el a Morócza Árpád (BSC) - Fehér Csaba páros. A versenyzők elmondása szerint a pályák hossza és a meleg nagyon keménnyé tette a tájékozódási nehézségekkel bőven megtűzdelt versenyt.

Vasárnap a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE szervezésében a hosszú távú ob mezőnye rajtolt a balatonalmádi Pinkóczi csárdától. A kánikula és a pályák fizikai nehézsége nagyon megtörte a versenyzőket, de a legkitartóbbak eredményesen célba értek. A kevés nevező miatt a junior és a felnőtt elit kategóriát összevonták, ezért a veszprémi junioroknak a magyar elit mezőnnyel kellett felvenni a küzdelmet, amelyet ötven százalékban szépen is teljesítettek. Bedő Csaba hetedikként ért célba, alig tíz perccel lemaradva a dobogótól a 37 km-es pályán. Sajnos Németh Bence technikai probléma miatt nem tudta teljesíteni a pályát. Az ifiknél ismét a Horváth fivérek kerültek a dobogóra. Marcell tizenhat perccel utasította maga mögé a teljes mezőnyt, Gergő pedig ismét a bronzérmet hozta el a versenyről.
A versenyterep egyébként nagyon is technikás volt helyenként iszonyatos szintemelkedésekkel és rendkívül sűrű úthálózattal.

A Veszprém megyei sportolók szereplése figyelemre méltó főleg annak tükrében, hogy 2012-ben Veszprém környékén rendezik a tájkerékpáros világbajnokságot, ahol remélhetőleg minden veszprémi tájkerékpáros rajtvonalhoz tud állni válogatott színekben.

Vajda Péter tájkerékpáros szakág Veszprém, versenyrendező

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.