Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Zsebben az újabb három pont / Veszprém FC–SZTK-ERIMA 2:1 (0:0)

2010. szeptember 5. 10:54 // Forrás: nb2.hu
A hosszabbításban fejelt Szamosi öngóllal fordított a Veszprém a vendég Szigetszentmiklós ellen a labdarúgó másodosztályban.

Hátrányból felállva, a hosszabbítás hosszabbításában döntve el a mérkőzést, 2-1 arányban győzött a Veszprém FC csapata az NB II szombati játéknapján, az SZTK-Erima vendéglátójaként.

Sokan hallhatták Orbán Tamás, a VFC szakvezetőjének hétközi előrejelzését a meccsre vonatkozólag - mint ismeretes a mester támadófutballt ígért-, mert az eső ellenére is szép számmal érkeztek nézők a városi stadion tribünjeire. A csapatok viszont nem akartak egyből egymásnak esni és jobbára mezőnyjáték folyt a pályán a találkozó első negyedórájában.

Az SZTK-nak volt inkább támadó a felfogása, míg a hazaiak kontrákra rendezkedtek be, csak úgy, mint egy hete Győrben. Somorjai és Tóth Mihály révén az első negyedórát követően pedig már veszélyeztettek is. Ahogy Várhidi Péter együttese elkezdett bátrabban futballozni, úgy alakított ki egyre több helyzetet a Veszprém is, ugyanis a kontrák rendre lövéssel fejeződtek be. Boromissza kétszer is vezetést szerezhetett volna a piros-kékeknek, ám Balikó-kapus rendre jó ütemben paskolt a labdákba.

Egy ízben, a 39. percben pedig nem csak a játékszert, hanem az ellenfél csatárát is eltalálta- pofonjáért egyértelmű piros járt volna-, ám a bíró nem látta az esetet. (Érdekesség, hogy a partjelző viszont 5 méternél nem állhatott messzebb, és ő sem jelzett…) A félidőt egy Kis-bravúr, és egy Tóth Mihály-fejes zárta. A második játékrészre jóval aktívabb vendégcsapat futott ki, és odaszegezte kapujukhoz a veszprémieket, akik előbb Leitold révén mentettek szögletre egy pazar beívelést, majd úsztak meg egy sután eltalált Rédei-lövést.

Az 51. percben viszont már nem volt segítség, Tóth Mihály perdített a hosszú sarokba úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a gólvonalon túlra. 1-0. Orbán Tamás cserékkel próbált reagálni a bekapott gólra, és egy támadóbb szellemű csapatot formálni. A becserélt játékosok pedig meghálálták edzőjük bizalmát, előbb Karakai több embert is kicselezve tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtte ki a hosszút. 1-1.

A mérkőzés hajrájában pedig, az akkor már fölényben játszó hazaiak a szintén csere-ember, Babik Andrásnak köszönhetően a győzelmet is kivívták. Az apró termetű támadó egy kapu előtti kavarodásnál zavarta olyannyira a szigetszentmiklósi védelmet, hogy Szamosi öngólt vétett.

A vendégeken látszott a mérkőzés utolsó negyedórájában, hogy az „inkább legyen egy pont, mint egy sem” alapon játszanak, a Veszprém viszont feljavult, és joggal gyűjtötte be első hazai pontjait, még hozzá nem is könnyű ellenféllel szemben.

NB II Nyugati csoport, 4. forduló:
Veszprém FC–SZTK-ERIMA 2:1 (0:0)
Veszprém, 500 néző. Vezette: Pintér.
Veszprém: Kiss – Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold – Hudec (Babik 67.), Kollár, Boromisza (Karakai 55.), Sánta – Tatai, Finta (Szilágyi 80.).
Vezetőedző: Orbán Tamás.
Szigetszentmiklós: Balikó – Samosszegi, Pomper (Csepregi 79.), Király, Rédei – Somorjai (Csurka 74.), Pintér, Szamosi, Majoros, Kincses – Tóth M. (Mojzer 88.).
Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Karakai a 75. percben, Szamosi (öngól) a 92. percben, ill. Tóth M. az 51. percben.
Sárga lapok: Kollár, Tatai, ill. Majoros.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.