Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Veszprémi gála Gálék ellen / MKB Veszprém KC–RK CO Zagreb 39:28 (18:14)

2010. szeptember 5. 15:12
Remek játékkal diadalmaskodott az MKB Veszprém KC a Zagreb ellen a füredi nemzetközi felkészülési torna döntőjében. A Szegedé a bronz.

A balatonfüredi nemzetközi férfi felkészülési kézilabda fesztivál második napján a helyosztókat rendezték. A bronzmeccsen a szombati elődöntőben a Veszprém által legyőzött Pick Szeged a vártnál jóval simábban verte a zágrábiak ellen vereséget szenvedő orosz Csehovszkij Medvegyit (37:26).

A döntőben az előző három tóparti viadalhoz hasonlóan ezúttal is a horvát és a magyar sztárcsapat mérhette össze erejét a sportcsarnok teltházas közönsége előtt.

Úgy tűnt, hogy a két ország élőben előadott nemzeti himnusza a mieinket tüzelte fel a jobban, hiszen öt perc elteltével máris 3:1 állt az eredményjelzőn. Dacára annak, hogy az oroszok elleni keddi összecsapáson sérülést szenvedő Laluska után tegnap a másik védekező specialista, Lusnyikov is kidőlt a sorból. Az ellenfélnél a folytatásban a jobbszélső Horvat vette vállára az övéit, majd a játékrész első harmadának végén Balic is betalált, egyre csökkentve csapata hátrányát (6:5).

Az MKB kiválóan védekezett, miközben Fazekas zsinórban hárította a kapujára tartó lövéseket. Elől pedig hat perc alatt hatot rámoltak be a társak a játékszerrel keveset találkozó Sego kapujába (17. perc: 12:5). Jöhetett a másik portás, Skof, az elképesztő formában lövő Vujin ellen azonban ő sem találta az ellenszert. Öttel a szünet előtt a szerb jobbátlövő már nyolcadik alkalommal „köszönt be”, majd Iváncsik Gergő alakította 16:10-re az állást. A félidő hajrájában Perez kétperces büntetése után új erőre kaptak a zágrábiak, ám az utolsó minutumban Sulic kétszer is a hálóba jutatta a labdát (18:14).

A fordulást követően Gulyás váltotta az ifjabbik Iváncsikot, a túloldalon pedig a volt veszprémi Pesic kapott lehetőséget. A fiatal hálóőr élt is a bizalommal, s többek között Vujin hétméteresét is védeni tudta. A magyar válogatott Gál Gyula helyén pedig a Dunaferr volt játékosa, Kopco jutott szerephez, aki öt perc alatt szerzett két gólt, s egy kétperces kiskiállítást (35: perc: 23:18).

A folytatásban Terzic és Vilovski is „megpihenhetett” a kispadon, Fazekas hétméteres hárítását követően azonban Gulyás kettős, majd Vujin „szimpla” emberhátrányban is betalált (40. perc: 25:19). A találkozó háromnegyedénél a válogatott kapuvédő gyakorlatilag „lehúzta a rolót”, mialatt a társak ötször is mattolták az egyébként jól teljesítő Pesicet. A 48. percben így már tíz volt a bakonyiak fórja, sőt a csereként beállt Nagy Kornél tovább növelte azt (33:22). Mocsai Lajos a végjátékban mindenkinek lehetőséget adott, együttesének lendülete azonban így sem csökkent. Vujin az utolsó pillanatokban tizennegyedszer (!) is tarthatatlannak bizonyult, majd Császár alakította ki a 39:28-as végeredményt.

Az MKB VKC kifejezetten jó teljesítményt nyújtva ilyen arányban is teljesen megérdemelten diadalmaskodott a kontinens elitjéhez tartozó ellenfél ellen, s megvédte címét a BL-mezőnyt felvonultató tornán.

Laver nemzetközi férfi felkészülési kézilabda fesztivál, döntő:
MKB Veszprém KC–RK CO Zagreb 39:28 (18:14)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 4, Vilovski 1, Terzic 2, Perez 1, Sulic 6, Iváncsik G. 4.
Csere: Liszkai (kapus), Vujin 14 (4), Eklemovics 2, Gulyás 2, Nagy K. 1, Császár 2 (1), Korazija. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Zagreb: Sego – Horvat 6 (1), Kopljar 3, Balic 3, Gál, Vukic 2, T. Valcic 3.
Csere: Skof, Pesic (kapusok), Strlek, Gojun 2, Spiler 3 (1), Kopco 2, Maric 4, Celic.
Vezetőedző
: Nenad Kjalic.
Hétméteresek: 8/5, ill. 6/2.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc.
Piros lap: Gojun (58. perc).

Edzői vélemény

Mocsai Lajos: – Kiváló meccset játszottunk egy „meglepetés” összetételű védekezéssel. Rendkívül elégedett vagyok a kreatív és kombinatív játékunkkal. Végig uraltuk a játékot, s egy magas színvonalú mérkőzésen tudtunk nyerni.

Különdíjak

A torna legjobb kapusa: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC).
A torna legjobb játékosa: Zlatko Horvat (Zagreb).
A torna gólkirálya: Marko Vujin (MKB Veszprém KC) 22 góllal.

Galéria
MKB Veszprém KC–RK CO Zagreb 39:28 (18:14)
Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.