Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Válassz sportot magadnak!

2010. szeptember 7. 14:16 // Forrás: Megyeháza
Veszprém megyei nagy sportválasztó címmel 56 sportágat próbálhatnak ki szeptember 10-11 között, a Veszprémi Stadionban a gyerekek.

A találkozón nem csal a sportágakkal, hanem ismert sportemberekkel is megismerkedhetnek – hangzott el a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón, szeptember 7-én.

– Kritikus a mai fiatalok egészségi állapota, erőnléte. Ezen szeretnénk változtatni a hétvégi rendezvénnyel, melynek ötletgazdája, illetve főszervezője Csik Ferenc, a Veszprém Megyei Sporttanács (VMST) ügyvezető elnöke és Rajki Tamás megyei sportszervező. A nagyszabású sportprogramot a megyei és a városi önkormányzat támogatta – hangsúlyozta Hantó István, a (VMST) elnöke.

– Az ötlethez rendkívül segítőkészen állt hozzá valamennyi sportági szövetség, bemutatkoznak a különleges sportágak, illetve az újdonságok is – egészítette ki az elhangzottakat Csik Ferenc. Hozzáfűzte: a gyerekek felülhetnek vitorlásra, megmászhatnak egy falat, vagy kézbe vehetnek egy teniszütőt, beszélgethetnek ismert sportolókkal, akiket példaképüknek tekintenek. Mindez remélhetőleg kedvet teremt a fiatalok körében a sporthoz, a rendszeres mozgáshoz. Pénteken, a nyitónapon elsősorban az iskolákat várják, másnap pedig minden érdeklődőt. Számítanak arra, hogy remélhetőleg minél több szülő elviszi gyermekét a sporthétvégére, ahol az első 2500 résztvevőt ajándékkal várják.

– Rajki Tamás rámutatott: közel 1500 gyerekre számítanak már az első napon, eddig mások mellett jelezte érdeklődését több veszprémi, balatonfüredi, ösküi, várpalotai és tüskevári iskola. A gyerekek találkozhatnak majd mások mellett Fekete Lászlóval, a világ legerősebb emberével, Kis Gergő úszóval, az MKB KC és a Barabás KC kézilabdásaival, Rédli András, válogatott párbajtőrözővel.

–Hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg a sporthétvégét, amely iránt már érdeklődött több város, mint például Tapolca, Pápa és Balatonfüred – fogalmazott Rajki Tamás.

Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Klub ügyvezető igazgatója kifejtette: nem titkolt cél, hogy ily módon az utánpótlás nevelést is szeretnék segíteni. Mint mondta a sportban olyan összetartó erő is rejlik, mely képes áthidalni a gazdasági nehézségeket. Nem beszélve arról, ha a sport a mostaninál jelentősebb támogatást élvezhetne – vélekedett, majd utalt egy felmérésre. Eszerint ha 10-12 évesen egy gyerek nem kap megfelelő „terhelést” valamilyen sportág segítségével, felnőtt korában akár ötven százalékkal is megnövekedhet szív-és érrendszeri panasza. 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.