Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

A Veszprém oktatott, a Szeged kikapott

2010. szeptember 10. 19:51 // Forrás: NSO, balatonfuredikc.hu
A Veszprém huszonhárom találattal verte a PLER-t, a Szeged vesztett a Füred ellen a férfi kézilabda élvonalban.

Magabiztos veszprémi siker

Első bajnokiját a PLER vendégeként játszotta a címvédő Veszprém.  A mieink a nyolcgólos Császár, valamint a hat-hat találatig jutó Iváncsik Gergő és Vujin vezetésével rendkívül magabiztosan verték a fővárosiakat.

Férfi kézilabda NB I, 2. forduló:

PLER KC–MKB Veszprém KC 20:43 (10:24)
Lőrinci sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Nagy F., Túróczi J.
PLER: Kovács J. – Rév 3, Szalafai 1, DEBRECZENI 4, Korsós 1, Lendvay 2, Pálos.
Csere: SZÉKELY (kapus), Kupi 2 (2), Gazdag 3, Forgács, Pál G. 3 (1), Bak, Koller 1, Mikita.
Vezetőedző: Adorján Gábor.
Veszprém: Liszkai – Iváncsik T. 4, Terzic 2, Sulic 6, Lusnyikov, Vilovski 3, IVÁNCSIK G. 6. Csere: Andorka (kapus), Gulyás 2, CSÁSZÁR 8 (3), Perez 2, VUJIN 6 (2), Korazija 2, Nagy K. 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Az eredmény alakulása: 7. p.: 1:7. 18. p.: 7:15. 37. p.: 15:27. 47. p.: 19:35. 56. p.: 20:40 Kiállítások: -, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5.

Edzői nyilatkozatok

Adorján Gábor: - Gratulálok a Veszprémnek, csapatomnak a hibáit gyorsabban kell javítania.

Mocsai Lajos: - Az első félidő elején nyújtott kemény, határozott játék meghatározta az egész mérkőzést, így simán tudtuk hozni ezt az akadályt. 

Megfogyva bár, de törve nem! (forrás: balatonfuredikc.hu)

Rossz előjelekkel vártuk a találkozót, hiszen orvosi kivizsgálása miatt kiesett a játékból jó formában lévő Kovács Gyuri, egy kisebb sérülés miatt csak kímélő edzéseket végezhetett Josip Sandrk és Salamon Ádám. Ráadásul az ifi meccs hajrájában Zdolik Bence is megsérült, így a felnőtteknél rá se lehetett számítani.

Ennek ellenére nem feltartott kézzel mentünk a csatába. Azonban a 30 másodpercben elveszni látszott minden. Első támadásunknál Josip egy- az egyezett a szegedi fal előtt, amikor Bajorhegyi kíméletlenül eltakarította. Igazán akkor ijedtünk meg amikor azt láttuk, hogy pirossá vált a Josip orrára szorított törülköző és le kellett támogatni őt a pályáról. A következő támadásunk után meg Ivanov Sanyinak kellett elhagyni a küzdőteret, miután kikapták a kontaktlencséjét a szeméből...

Meg is zavarodtunk és 10 percig nem találtunk utat Tatai kapujába, miközben a Szeged négyszer is megzörgette a miénket. Furcsa volt tapasztalni, hogy ilyen kezdés után nálunk osztották ki az első sárgát a bírók és Kis Ákos lett az első kiállítással büntetett játékos, mi több, két hetest is dobhattak a vendégek. Szerencsére Törő két lövéséből egyet semlegesített Szathmári. A 10. percben a pályára lépett két hatalmas tamponnal az orrában Sandrk és rögtön gólokkal büntetett. Ez felszabadította a mieinket és az ellenfelünk után eredtünk. Az újra látó Ivanov is betalált, majd megint Josip Sandrk következett és a 18. percben egyenlíteni tudtunk. Újabb szegedi találatok, majd Bakos és ismét Josip volt eredményes és megint egyenlő lett az állás. Ekkor egy ütközés után ismét vérét hullatta a fürediek horvát kedvence, aki már a szünetig nem is tudott játékra jelentkezni. A szegediek percei jöttek ismét, de ekkor már szívósan tapadtunk rájuk. A félidő utolsó két találata a miénk volt, így csak egygólos hátránnyal kellett pihenőre vonulnunk.

Meseszerűen indult a második játékrész. Fordítani tudtunk, de ekkor végleg elvesztettük Josipot. Egy újabb kemény ütközés után, már nem lehetett a pálya szélén összedrótozni tehetséges lövőnket. Kórházba vitték, ahol fixálták az orrát. Szerencsére nem mozdultak el a törött részek, de így is legalább kéthetes pihenő vár rá. Sandrk kiesését kihasználva fordítottak a vendégek, de ekkor valami hihetetlen akarás szállta meg a füredieket. Oroszlánként küzdöttek egymásért és a sérült társakért. Nem ismertek elveszett labdát, ha kellett csúszva, mászva, de megszerezték a játékszert. Precíziósan működött a védőfal és nagyon odatette magát Szabó Tomi is. Meg is lett az eredménye, mert a 48. percben újra mi vezettünk. Ekkor még kiegyenlített a Szeged, de ez utoljára történt ezen a meccsen! Sorozatban négy füredi gól született és felrémlett a nagy siker lehetősége. Nem remegtek meg a füredi kezek. Minden tartalékát mozgósította a Szeged. Katzirz két hetesével, és Törő két találatával nagyon zárkóztak, de Bakos Dávid ötödik gólja a Füred fantasztikus sikerét hozta.

Sikerült az, amiben csak titkon reménykedtünk. Szerencsére ma Füreden olyan edző van és olyan játékosok, akik vesztettnek tűnő helyzetben sem adják fel. Ellenfelüket tisztelve és becsülve, de nem feltartott kézzel mennek a pályára. Ez a töretlen hit most akkor hozta el a diadalt, amikor minden józan számítás ellenünk szólt. A játékosok egyesével - és főként együttesen - önmagukat múlták felül. Olyat produkáltak, ami a füredi kézilabda legszebb pillanatai közé tartozik. Ezt a csapatot lehet szeretni, ezért a csapatért lehet lelkesedni!

Ifistáink hasonlóan izgalmas meccsen gyűrték le a szegedieket 33:32 arányban. Serdülőinknek még sok volt a szegedi korosztályos csapat tudása (21:31).

Balatonfüredi KSE–Pick Szeged 22:21 (12:13)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Balatonfüred: Szathmári – Tombor, Bakos 5, Szöllősi Bence 2, Ivanov 1, Sandrk 5, Pásztor 6 (2). Csere: Szabó T. (kapus), Lelkes 1, Kis, Németh 1.
Vezetőedző: Sótonyi László
Szeged: Tatai – Stranovsky 1, Butenko 2, Bajorhegyi, Herbert 1, Beocsanin 1, Törő 5 (1). Csere: Mikler (kapus), Lékai 1, Sulc 4, Baláz 1, Zubai 3, Katzirz 2 (2), Vadkerti.
Vezetőedző: Skaliczki László.
Az eredmény alakulása. 11. p.: 0:4. 18. p.: 6:6. 24. p.: 8:11. 36. p.: 14:13. 45. p.: 14:16. 48. p.: 17:16. 54. p.: 21:17. 57. p.: 22:19.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3
 

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Az elején túlságosan tiszteltük a Szegedet. Szünet után fantasztikusan küzdöttünk, kiválóan védekeztünk.

Skaliczki László: – Ragyogóan játszottak a fürediek, további sikereket kívánok nekik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.