Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Nehézségeik ellenére is optimisták a kosarasok / "Továbbra is szeretnék a bajnokság élvonalába tartozó csapatot Veszprémben"

2010. szeptember 11. 12:34
Sérülések tizedelik a több ponterős játékosát is elvesztő VESC férfi kosárlabdacsapatát a másodosztály rajta előtt egy héttel.

A Veszprémi Egyetemi SC kosarasai az elmúlt években rendre a honi második vonal élmezőnyében szerepelt, az előző kiírásban is negyedik helyen zártak, úgy, hogy egyetlen ponttal maradt le az ezüstéremről.

A jövő hét végén kezdődő új idény előtt azonban számos problémával kell szembenéznie a szakvezetésnek, hiszen meghatározó játékosok távozása mellett, két magas játékos sérülés miatt vált ki a keretből.

– Ahogy évek óta, most is önhibánkon kívül hagytak el bennünket meghatározó játékosaink. Jó szakmai munkával felhozunk játékosokat, akiket a jobb anyagi lehetőséggel rendelkező klubok elvisznek – kezdte a helyzetértékelést Andorka Zoltán szakosztályvezető, majd hozzátette, hogy ezt a folyamatot csak akkor tudnánk megakadályozni, hogyha tőkeerős támogatóra találnának. Illetve, hogy ha az élvonalban szerepelnének, hiszen egy játékost érthető okokból sokkal jobban vonz az A-csoport.

Pataki Zoltán külföldre ment dolgozni, míg Faragó Péter tehetségére a honi elitet jelentő Pakson is felfigyeltek, aki el is fogadta az „atomvárosiak” ajánlatát. A másodosztálytól tavaly csaknem búcsúzó Fehérvár KC pedig nagyon komoly támogatót talált, így az egyébként fehérvári Fekete Csaba a bajnokesélyessé előlépő együtteshez igazolt, ahol jobb anyagi lehetőségeket kínálnak neki.

– Fekete és Pataki pótlására sajnos nem tudtak kit igazolni. Center posztra a Budapest Honvéd együtteséből Kis Botond érkezett. Faragó helyére pedig a ponterős Kovács Viktor jött Sopronból. Előbbi azonban – mint az alakulatban mindenki más – munka mellett kosárlabdázik, s így nem tud mindig a rendelkezésünkre állni – mondta Andorka.

A szakvezetés nagyobbik problémája, hogy a felkészülési során megsérült a két kitűnő center: Bovánovics Miklós és Szabó Balázs. Az élvonalban ráadásul a szövetség limitálta a légiósok számát, így a másodosztályban játszók felértékelődtek. A kiesőket nehéz pótolni, hiszen kevés a meghatározó játékos, külföldi játékosok megszerzésére pedig nincs anyagi lehetősége a bakonyiaknak.

A Fehérvár, a Bonyhád és a Nagykanizsa is nagyon merősödött, így a tavalyinál is nehezebb lesz a mieink helyzete. A két sorozat közül a nyugati idén is jelentősen erősebb, ahol hét együttes fog versenyezni az első négy helyezésért.

– Örömteli, hogy a csapat nagy részét együtt tudtuk tartani, dacára annak, hogy az anyagi lehetőségeik, nem nőttek, hanem szűkültek. Az elsődleges célunk, hogy ezt a jelenlegi – sérülések teli – időszakot túléljük, s az alapszakaszban beverekedjük magukat a legjobb négy közé. Igaz, ez pillanatnyilag nagyon nehéznek tűnik. Aztán, hogy a rájátszásban mi fog történni, azt nagyon nehéz megjósolni. Nem adunk fel semmilyen eredményt, továbbra is szeretnék a bajnokság élvonalába tartozó csapatot Veszprémben – bizakodott a sportvezető.

A csapat ennek érdekében gőzerővel dolgozik, felkészülésük pedig egészen a sérülésekig zökkenőmentes volt. Igaz, a most hétvégén zajló hagyományos budapesti tornán való szereplést le kellett mondani, hiszen a stáb úgy vélte, hogy a két legmagasabb emberünk nélkül teljesen értelmetlen lett volna a részvétel.

– Úgy tűnik, hogy nekünk a bajnokság elején kell összeállnunk. Ha a sérültjeink felépülnek, s nem lesznek újabbak, akkor a tavalyihoz hasonló erejű csapatunk lesz idén is.

Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.