2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Az országút királyai ismét találkoznak / Olaj, benzingőz, bőrnadrág, összetartás, szeretet, Harley

2008. június 4. 8:26
Már csak néhány nap van hátra Közép-Európa egyik legnagyobb motoros rendezvényéig, a 9. Nemzetközi Harley Davidson Találkozóig. A lidércmének idén június 12-től 14-éig vehetik birtokba Alsóörs útjait, remélhetőleg ismét ezrével érkeznek a városba. A látogatók minden érzékszervét megdolgoztató esemény csúcspontja a felvonulás lesz, ahol a szelíd motorosok armadája kilométereken át kígyózva ontja füstjét a Balaton északi partján.
A szervezők vélhetőleg ezúttal sem maradnak a vendégek adósai koncertek tekintetében, többek közt a Hooligans, az Edda Művek és Demjén Ferenc gondoskodik arról, hogy mindenkit átjárjon az országutak szabadságának érzése. A magyar rajongók nagy örömére első alkalommal hazánkba látogat Gary Moore is, akit többen csak a „húrok uraként” emlegetnek. Bízunk benne, hogy a 60-as évek óta aktív gitárvirtuóz nem csak ismert balladái közül válogatja össze műsorát, hanem repertoárjának szélesebb skálájából is játszik néhány különlegességet a magyaroknak.

Az önfeledt szórakozási lehetőségek biztosításán kívül a rendezvény szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is képviselteti magát a rendezvényen. Természetesen a jótékonykodás sem maradhat el, a fesztivál résztvevői ugyanis nem csak felejthetetlen percekkel ajándékozzák majd meg a kőszegi SOS gyermekfalu lakóit.

Kocsis Sándor