Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Az első pontokra hajt a Barabás

2010. szeptember 13. 19:33
A három élcsapattól elszenvedett szoros vereséget követően szerdán az Érd ellen javíthat a mérlegen Gyurka János együttese.

Bebizonyosodott, amit már a szezon elején is tudtunk: brutálisan nehéz volt a veszprémi női kézilabdacsapat sorsolása az első három fordulóban. Sorrendben a Debrecen ellen idegenben, a Fraditól hazai pályán, majd Vácott kapituláló hölgykoszorú mindhárom dobogóesélyessel szemben partiban maradt, a pontszerzéshez szükséges „plusz” azonban nem volt meg a társaságban.

Szerdán az ellen az Érd ellen kezdhetjük meg a pontgyűjtést, amely a mienkhez hasonló utat járt be az idény eddigi részében. Szabó Edina alakulata ugyanis szintén szoros meccset játszott a Ferencváros ellen, majd a Vác vendéglátójaként is tisztes verességgel hagyta el a játékteret. Igaz, az előző körben az Újbuda ellen aratott kiütéses győzelmüknek köszönhetően már bezsebeltek két „egységet”.

– A rossz helyzetkihasználásunknak köszönhetően a Vác „gyilkos” módon leindított bennünket, amelyeket nem tudtuk megakadályozni. Ez tükröződött természetesen a félidőben kapott, illetve dobott gólok számán is, amely totálisan megzavarta a fejeket – tekintett vissza a hétvégi találkozóra Gyurka János, majd hozzátette, hogy a második játékrészben már jobban játszottak tanítványai, így végül tisztesnek mondható vereséget szenvedtek.

A szakember kiemelte, hogy a tíz darab hétméteres és a tizennégy perc kiállítás a védekezési, illetve visszarendeződés beli hibákból adódott, amellyel nem lehet mérkőzést nyerni. A vezetőedző bízik benne, hogy az Érd ellen javítani tudnak, s megszerezhetik első pontjaikat.

– Az érdi csapat rutinos kézilabdásokra épül, amelyből kiemelném Németh Helgát, Pádár Margót, Gyetvánt és Wolfot, illetve a junior válogatott kézilabdázókat. Jól ötvözik tehát a fiatalabb és a rutinos kézilabdázókat. A labdaszerzést követően gyors, egyenes vonalú indításokat szerveznek, s ebből próbálnak a visszarendeződő védők mellett elfutni. Az átlövő pozíciókban gyors helycseréket játszanak, s abból zárásokkal, illetve szélre lehúzott labdákkal operálnak. A visszarendeződések mellett fontos lesz, hogy tudjunk faultolni ellenük, s ne ugráljunk ki a falból. A támadásszervezésben nem szabad kapkodnunk, gólhelyzetig kell játszani a támadásainkat. Nem lehet könnyelműsködnünk, s „fél” helyzetekből ellőni a labdákat – vázolta fel szakmai elképzelésit a 297-szeres válogatott játékos.

Végezetül a VBKC régi-új válogatottjairól is szót ejtett Gyurka.

– Örömteli, hogy Ábrahámot beválogatták a nemzeti csapatba. A beállós sokat fejlődött nálunk, kiegyensúlyozott, jó teljesítményre képes, amelyre Mátéfi Eszter szövetségi kapitány is felfigyelt. Büszkék vagyunk rá, s mindez azt is jelentheti, hogy jó munka folyik ebben a klubban. Mehlmann viszont „régi motoros”, aki szülés utáni két év kihagyott, s jól tudja, hogy milyen munkára van most szüksége. Nagyon jó vele dolgozni, csak fényesíteni kell tudását. Bízom benne, hogy mindketten tudják kezelni a helyzetet. Véleményem szerint a válogatott játékosnak lenni rangot jelent, aki nem adhatja alább a teljesítményt. Nagyon örülünk a sikerüknek, s mindenben támogatjuk őket.

Női kézilabda NB I, 4. forduló:
Szeptember 15.  (szerda) 18.00
Veszprém Barabás KC–ÉTV-Érdi VSE
Veszprém Aréna

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.