Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Könnyed ujjgyakorlat volt a Pécs az MKB-nak / MKB Veszprém KC–UNIQA Pécsi V.S.E. 45:22 (23:12)

2010. szeptember 14. 20:44
A Veszprém újoncot avatott az újonc ellen. Mindhárom Iváncsik-fivér gólt szerzett a kiütés hazai győzelemmel végződő meccsen.

A 2010/11-es idény első hazai meccsén az újonc Pécs együttesét látta vendégül a címvédő MKB Veszprém KC az arénában. Mocsai Lajos vezetőedző több meghatározó játékosát – Pericet, Fazekast, Perezt, Eklemovicsot, Gulyást és Laluskát – is pihentette kisebb sérülés, illetve az azt követő rehabilitáció miatt. Ott volt azonban a parketten a fiatal John András, aki először lépett pályára felnőtt élvonalbeli összecsapáson, s a gárda két nyári igazolása: Császár és Nagy Kornél. Utóbbi a kezdő sípszót megelőzően vehette át a szövetség képviselőjétől az előző idény gólkirályi címéért járó serleget. A túloldalon pedig a legismertebb név (és arc) a legfiatalabb Iváncsik-fivéré, Ádámé volt.

Azt már a találkozó elején sejteni lehetett, hogy csak a gólkülönbség lehet kétséges a két fél párharcában. Öt perc elteltével Vujin, Lusnyikov, Terzic és Vilovski is beköszönt, 5:1-re alakítva az állást. A vendégek meglehetősen gyámoltalanul passzolgattak az előttük tornyosuló veszprémi fal előtt, az első negyedórában így csak öt alkalommal tudták mattolni a jól teljesítő Liszkait (12:5).

A játékrész második felében már valamivel több sikerélményben lehetet része a Baranya megyeieknek. Igaz, ehhez a mieink néhány apróbb hibája, no meg Iváváncsik Ádám találata is kellett (25. perc: 17:10). Eközben Császár és Terzic vívott gólpárbajt folyamatosan növelve az övéik előnyét, a játékrész hajrájában szerzett Iváncsik Gergő találattal pedig már tízre nőtt a vendéglátók előnye, amelyet Terzic kisvártatva megtoldott még eggyel, 23:12-ra alakítva a félidei állást.

A fordulást követően a jó megoldásokat bemutató Abramovic és Hódos találatával ismét tíz volt közte, amelyre a Mocsai-csapat válaszként újabb tízet (!) lőtt zsinórban Vilovski és Iváncsik Tamás vezetésével (40. perc. 34:14).

A találkozó háromnegyedénél a publikum már azt találgatta, hogy vajon összejön-e az ötven dobott gól a „bankosoknak”. Negyvenhez közeledve azonban nyolc minutumig érintetlen maradt Bartucz portája, miközben Győri révén 5:0-s szériát produkált az ellenfél (54. perc: 38:21). A gólcsendet Korazija törte meg, a végjátékban pedig már csak egyszer zördült meg a Liszkait váltó Andorka hálója, mialatt a mieink hetet rámoltak a fáradó pécsieknek. A 45:22-es végeredményt John állította be, a fiatal tehetség, s a majd’ kétezer fős publikum legnagyobb örömére.

Férfi kézilabda NB I, 3. forduló:
MKB Veszprém KC–UNIQA Pécsi V.S.E. 45:22 (23:12)
Veszprém, 1800 néző. Vezette: Natkai, Szalai.
Veszprém: Liszkai – Iváncsik T. 6, Vujin 6, Császár 9 (2), Sulic 3, Terzic 4, Iváncsik G. 2. Csere: Andorka (kapus), Lusnyikov 1, Vilovski 7, Korazija 4, Nagy K. 2, John 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Pécs: Pókos – Boda 2, Kovács G. 1, Lévay, Abramovic 5, Szabó T., Iváncsik Á. 1. Csere: Bartucz (kapus), Werner 2, Szappanos 3 (3), Gász, Holdos 3, Vajda 1, Matus 1, Győri 3, Wéber. Vezetőedző: Danyi Gábor.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

Edzői nyilatkozatok

Danyi Gábor: – Megtiszteltetés és életre szóló élmény volt pályára lépnünk a Veszprém Arénában. Fiatal csapatom egyelőre még tanulja a kézilabdát. Tudjuk, hogy hol van a saját szintünk, s hol az ellenfélé. Örülök azonban, hogy néhány percig partiban tudtuk lenni az MKB-val.

Mocsai Lajos: – Gratulálok a Pécsnek az első osztályú szerepléshez, remélem, hogy ismét fellegvára lesznek a magyar kézilabdának. A találkozó – főként a nagy futóteljesítmény miatt – jól szolgálta a felkészülésünket a Ferencváros elleni bajnokira. Hat-hét játékost kellett ma nélkülöznöm, bízom benne, hogy a hétvégén már számíthatok rájuk.

Galéria
MKB Veszprém KC–UNIQA Pécsi V.S.E. 45:22 (23:12)
Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.