Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Megvan az első győzelem! / Veszprém Barabás KC–ÉTV-Érdi VSE 36:26 (16:11)

2010. szeptember 15. 20:14
A Veszprém Barabás KC tíz góllal múlta felül a vendég érdieket a női kézilabda NB I 4. fordulójában.

A női kézilabda élvonal negyedik fordulójában a pont nélküli Veszprém fogadta az ez idáig két egységet gyűjtő újonc Érd csapatát az arénában.

A hazaiak szája íze szerint indult az összecsapás: Veszeli után Mehlmann is átlőtte a falat, Király pedig hetest védett. Így meglehetősen korán, már az 5. percben időt kért a rivális trénere, Szabó Edina. A folytatásban már jóval kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét együttes kapkodott, amely kevés gólt és sok hibát eredményezett (14. perc: 5:5). A mienknél Mehlmann és Ábrahám cipelte a hátán az övéit, a túloldalon pedig Kovács volt zsinórban többször is eredményes.

A Veszprémnek sikerült előbb rendezni a sorait, rövid idő alatt háromra növelve előnyét, amelyet öt minutummal a szünet előtt is sikerült őrizni (13:10). A játékrész hajrájában Jenőfi és Gerstmár is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a szinte tarthatatlan Kovács találata után Ábrahám alakította ki a megnyugtatónak tűnő 16:11-es félidei állást.

A térfélcserét követően Hoffmann váltotta Királyt a hazai kapuban, majd Mehlmann és Sterbik helyzetkihasználásának köszönhetően már hattal is vezetett a Gyurka-csapat (35. perc: 19:13). Ezt követően mínusz háromra zárkózott Szabó Edina együttese, a bakonyiak azonban a sorozatban háromszor eredményes Koroknai révén emberelőnyben vissza tudták venni előnyüket (43. perc: 24:19). A második játékrészben szinte folyamatosan szórták a kétperces kisbüntetéseket a játékvezetők, így meglehetősen ritkán játszhatott teljes létszámban a két alakulat.

A meccs utolsó negyedében Gyurka János azoknak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Emberovics és Földes Viktória mellett a fiatal beállós, Tarjányi is bizonyíthatott. A fáradó vendégek pedig egyre tanácstalanabbul adogattak a hazai fal előtt, így jobbára csak Wolf magabiztosan értékesített büntetőivel tudták tartani a lépést a VBKC-val (56. perc: 30:25). A hajrá azonban ismét a mieinké volt. Földes Viktória mellett Farkas háromszor is beköszönt. A végeredmény: 36:26. A Barabás három élcsapat ellen elszenvedett vereséget követően teljesen megérdemelten gyűjtötte be első bajnoki pontjait.

Női kézilabda NB I, 4. forduló:
Veszprém Barabás KC–ÉTV-Érdi VSE 36:26 (16:11)
Veszprém, 400 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Veszprém: Király – Sterbik 3, Ábrahám 5, Mehlman, 8 (2), Veszeli 3, Gerstmár 1, Koroknai 3 (2). Csere: Hoffmann (kapus), Jenőfi 1, Farkas 6 (1), Koszorús, Földes V. 4, Emberovics 2, Tarjányi. Vezetőedző: Gyurka János.
Érd: Oguntoye – Tamás 1, Kovács A.10, Kisfaludy 1, Gyetván, Ferencz 2, Balog.
Csere: Janurik (kapus), Wolf 6 (6), László 1, Burai 4, Pádár, Őri, Németh H. 1, Kuridza. Vezetőedző: Szabó Edina.
Hétméteresek: 6/5, ill. 7/6.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Edzői nyilatkozatok

Szabó Edina: – Gratulálok a Veszprémnek. Frissebbek voltak nálunk, s megérdemelten nyertek.

Gyurka János: – Megbeszéltük, hogy küzdünk egymásért, hogy végre megszerezzük az első pontjainkat. Küzdelmes mérkőzést játszottunk. Látszott, hogy mindenki nagyon akar, s ezért idegesen, kapkodva vétetünk néhány hibát, ezeket ki kell javítanunk. Van két és fél hetünk rendezni a sorainkat, a továbbiakban is szeretnénk ilyen jól kiszolgálni a közönséget.


 

Galéria
Megvan az első győzelem!
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.