Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Fejben és testben fáradtan / Balatonfüredi KSE–Tatabánya-Carbonex 18:24 (7:12)

2010. szeptember 20. 8:22
Első vereségét szenvedte el az NB I idei kiírásában a füredi kézilabdacsapat a dobogóra törő Tatabánya vendéglátójaként.

Nehéz mérkőzésre készültünk, hiszen a tavalyi bronzérmest láttuk vendégül, akik három minőségi játékossal erősítették csapatukat. A mieinknek egy héten belül a harmadik nagy meccse következett. Úgy, hogy sérülések és betegségek is tizedelték az egyébként is szűkebb keretünket. Csurgón gyakorlatilag nyolc mezőnyjátékossal nyújtottunk erőn felüli játékot. Igaz, most már rendelkezésre állt a szerdán szívkatéteres vizsgálaton átesett Kovács Gyuri (három szép gólja volt) és Josip orrának is volt plusz három napja, de azért azt tudtuk előre, hogy ez túl kevés idő lesz.

Mindezek ellenére a reménykedtünk, hogy a szív és az akarat túllendít ezen bennünket. Most a fáradtság győzött. Nem csupán fizikailag voltak kifacsarva a fiúk, sőt ez még rendben is lett volna, de szellemileg is elfáradtak a két nagy csatában, helyesebben mondva kevés volt a három nap ahhoz, hogy újra frissek legyenek a gondolatok. Mindenki robotolt az utolsó percig, de a Tatabánya annál sokkal jobb csapat, hogy pusztán robotolva le lehessen őket győzni.

Ráadásul nekik éppen ellenünk kellett visszahozniuk a Fradi pályán elhullajtott pontokat, mert ellenkező esetben már nagyon sok lett volna az eltékozolt pontokból ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben.

A fiúknak most előre kell tekinteniük. Ez a vasárnap este már történelem, ezzel foglalkozzanak a krónikások. Hétfőn pihennek egyet a családjuk körében és kedden reggeltől már csak a kövesdi meccsre kell koncentrálni. Sótonyi mester biztos megtalálja a helyes metódust a szellemi és testi frissítéshez, ami az akarat és a küzdeni tudás mellé szükséges lesz az újabb sikerekhez.

Fiataljaink oktattak: BKSE–Tatabánya 36:18; míg a serdülőknek most sem sikerült: 18:22.

Férfi kézilabda NB I, 4. forduló:
Balatonfüredi KSE–Tatabánya-Carbonex 18:24 (7:12)
Balatonfüred, 700 néző; vezette: Bonifert,Oláh
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 2; KOVÁCS 3, Ivanov 1, Kis, Szöllősi Bence 1, PÁSZTOR 4. Csere: Szabó (kapus),; Salamon 2, Lelkes, Sandrk 5/2, Bakos.
Vezetőedző
: Sótonyi László.
Tatabánya : SZENTE - Harsányi 6/3, DIAZ 3, DÉNES, Nagy, HALÁSZ 7, KEKEZOVIC 5. csere: Melus (k), Kiss, SZABÓ, Kanyó Á., Urbán 1, Lele 2, Pordán.
Vezetőedző: Debre Viktor.
Az eredmény alakulása: 5.p.: 0:2; 10.p.: 1:4; 19.p.: 3:7; 26.p.: 6:9; 35.p.: 9:14; 40.p.: 11:17; 47.p.: 13:19; 54.p.: 18:21.
Kiállítások: 8 , ill. 14 perc.
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Gratulálok a tatabányának. Az elmúlt két meccsen emberfeletti teljesítményt nyújtottunk, azonban ma meglehetősen fáradt, enervált csapat benyomását keltettük és nem sikerült megújulnunk.

Debre Viktor: – A mai teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk. A héten tisztességesen felkészültünk a Füred játékából. Az eddigi fordulókhoz képest feljavult a védekezésünk, kiválót nyújtottak a kapusaink és támadásban is igen eredményesen játszottunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.