Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Megismételnék a tavalyi szereplést

2010. szeptember 22. 18:39
A hétvégén női röplabdásaink számára is „becsengetnek” az NB I Liga csoportban. Az együttesben a fiatalokra építenek.

A Veszprémi Egyetemi SC női röplabdacsapata az NB I előző idényében az alapszakasz küzdelmei után a legjobb négyben (összesítésben a 9-12. helyért) folytathatta a szereplést, ahol végül csak gyengébb szettarányuk miatt kerültek a dobogó legalsó fokára.

A vezetők erőfeszítésének köszönhetően sikerült együtt tartani a tavalyi gárdát. Az egyetlen távozó az ígéretes tehetségű center, Jezerniczky Tímea, aki az Extraligában szereplő Békéscsabához igazolt. Négy juniorkorú játékos ugyanakkor csatlakozott a felnőttekhez.

– Jezerniczky minden bizonnyal hiányozni fog, ezt a kérdést azonban lezártuk. Kovács Anikó maradt, s Környei Dóra is tud ezen a poszton szerepelni, aki a Veszprém-kupán is bizonyította, hogy tudja helyettesíteni a távozó játékost – kezdte a beszélgetést Oláh János vezetőedző, aki örömét fejezte ki a zökkenőmenetes felkészülés miatt, amelyben során nem nehezítették sérülések az alakulat dolgát.

A hivatkozott szeptember 11-ei nemzetközi tornán a mieink meggyőző játékkal tartották itthon a serleget a nagy rivális Kaposvár, az Újbuda, a TF, valamint a cseh Zlin Universitas alakulatával szemben. A tréner szerint az eredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, annyi azonban biztosan látszik, hogy nem vagyunk gyengébbek az említett honi ellenfeleknél.

– Nyitás fogadásban ügyes embereink vannak, feladó poszton sem gyengültünk, s testmagasságban sem szenvedünk hiányt, a cseréink azonban nagyon fiatalok. Remélem, hogy a junior bajnokságban tudnak fejlődni, s ha megszorulnánk, a felnőtt együttesnek is segíthetnek részfeladatok megoldásában – húzta alá Oláh, majd hozzátette: a fő feladat megragadni a középmezőnyben, hogy ne legyen kiesési gondjuk, onnan pedig már csak előre tekintenének.

– Ebben az osztályban – amatőr csapatok lévén – kiszámíthatatlanok az erőviszonyok. Sérülések, vizsgaidőszakok, munka, mind, mind befolyásolhatják egy-egy csapat szereplését, de mindenképpen szeretnénk az első négyben végezni. A Miskolc és az Eger idén is erős, akárcsak a Kaposvár, amely új edzővel és új játékosokkal vág neki a szezonnak. Az újonc Szolnok, a Palota és az Újbuda pedig egyelőre ismeretlen. Utóbbiakról nem lehet tudni, hogy kiket tudnak aktivizálni a főváros igen széles játékos kínálatából.

A tizenhárom fős keretből négyen dolgoznak, hárman gimnáziumba járnak, s hatan egyetemisták. Igaz, utóbbiak közül is sokan vállalnak munkát, illetve edzősködést.

– Nekünk ez így természetes, s annak örülünk, hogy van lehetőségünk játszani, tudunk utazni, vannak labdáink. A mai röplabdában ugyanis már ez is kiemelendő. A tehetséges fiataljaink pedig remélhetőleg tudják biztosítani, hogy a megyeszékhelyen megmaradjon a női röplabda a jelenlegi szintjén, s a jövőben is veszprémiek játszanak a csapatban.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.