Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Szívvel, lélekkel

2010. szeptember 26. 12:20 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A balatonfüredi kézilabdacsapat Mezőkövesden is nyerni tudott az élvonalbeli bajnokság 5. fordulójában.

Úgy indult a meccs, mintha még hatna a tatabánya elleni találkozón garázdálkodó cecelégy csípése. Pillanatok alatt 3:0 volt a vendéglátók javára. Aztán felébredtünk. Kovács Gyuri mesterhármasával és Szöllősi Bence találatával fordított a Sótonyi legénység. Felváltva estek a gólok, majd a félidő közepén újra a hazaiak mentek el két góllal. Ezt egy négy nullás rohammal fordított a Füred és ettől kezdve - egy percet leszámítva - csak a vendégek vezettek.

A második játékrész elején sikerült a fiúknak növelniük az előnyüket. A 43. percben Salamon találatával már néggyel vezettünk. Ekkor hat percre megállt a tudomány. Nem esett gól egyik oldalon sem. Ez azonban legalább annyira volt köszönhető a kapusoknak és a védelmeknek, mint a kissé tanácstalanná vált támadósoroknak. Ezt a gólcsöndet a kövesdi Bécsi törte meg. Azonban nem tudott felzárkózni a Rosta csapat, mert Salamon ötödik találata a legjobbkor jött, maradt a füredi előny. (Sala egyébként is kiemelkedően játszott, jól osztogatott, bátran és eredményesen lőtt. Nem "csupán" öt gólja dicséri, hanem szinte mindig lélektanilag fontos pillanatokban volt eredményes.)A véghajrára háromgólos előnnyel fordultak a vendégek. Nem adta fel a Kövesd. Bécsi átlövéséből, majd heteséből újra eredményes volt, sőt Fekete mínusz kettőnél újabb hetest lőhetett. Azonban a füredi Szabó kapus az eddigi öt ziccer védését most egy hetes öléssel tetézte. A 60. percben aztán Tombor elcsípett egy keresztlabdát, elfutott és nem kegyelmezett. Az ellentámadásnál elért Fekete találat már csak a szépségtapaszt jelentette a kövesdi eredményjelzőn.

Nem játszott jól a füredi csapat. Mármint abban az értelemben, hogy voltak döccenők,voltak tartalékok a játékában. Azonban szívvel és lélekkel hajtottak a fiúk és összességében nem fért kétség a győzelmükhöz.

Serdülőink egy szoros találkozón maradtak alul a hazai fiatalokkal szemben (26:23). Ifistáinknál azonban komolyak a bajok.(22:35) Ki lehet kapni, vereséget lehet szenvedni, de állva kell meghalni! Itt erről szó sem volt. Egy akaratgyenge társaságot láttunk a pályán. Olyanokat, akik mintha nem tudnának küzdeni egymásért. Elképzelés nélkül és mélységesen kiábrándítóan játszottak. Nagyon el kellene gondolkodni mindenkinek a csapat körül. Ennyi tehetséges fiatal nem játszhat így! Nem hittem volna, hogy a Csurgó elleni második félidőt alul lehet múlni. Hát sikerült. Fiúk! Ez a csapat volt tavaly negyedik a bajnokságban és a kupában? Tessék már leülni és őszintén átbeszélni a helyzetet! Tessék már egy picit meghalni a pályán egymásért, a becsületért, a füredi színekért!

Férfi kézilabda NB I, 5. forduló:
Mezőkövesdi KC–Balatonfüredi KSE 22:24 (13:15)
Mezőkövesd, 800 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok.
Mezőkövesd: Szabó P. – Papics 1, BÉCSI 8 (3), Rosta M. 1, Nyikes 1, Fekete 4 (1), Molnár F. Csere: TÓTH K. (kapus), Juhász K., Papp M., Milicsevics, Padla 1, RÁCZ 4, Juhász Z. 2, Nyeste. Edző: Rosta István.
Balatonfüred: SZABÓ T. – Tombor 3, KOVÁCS GY. 5, Sandrk 2, Kis Á., Szöllősi Bence 2, PÁSZTOR 5 (1). Csere: Szathmári (kapus), Németh L., SALAMON 5, Lelkes 1, Bakos D., IVANOV 1. Edző: Sótonyi László.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 3:0. 7. p.: 3:4. 16. p.: 8:6. 20. p.: 8:10. 34. p.: 14:18. 52. p.: 17:22
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1

Edzői nyilatkozatok

Rosta István: – Amíg az árnyékunkat nem tudjuk átlépni, addig nem leszünk sikeresek. Gratulálok a Fürednek, Szabó Tamás világbajnoki formában védett.

Sótonyi László: – Azt gondolom, meg tudtunk újulni a Tatabánya elleni meccs után. Rengeteg tartalékkal a játékunkban tudtunk nyerni. Megyünk tovább, jó a csapatom, ezt a szellemet szeretném a továbbiakban látni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.