Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Magabiztos veszprémi rajt a BL-ben / Tatran Presov–MKB Veszprém KC 27:35 (15:19)

2010. szeptember 26. 18:55
Az MKB Veszprém KC idegenben nyolc góllal múlta felül a Tatran Presov együttesét a Bajnokok Ligája első fordulójában.

A magyar bajnok veszprémi férfi kézilabdacsapat számára is megkezdődött a legrangosabb európai kupasorozat. A "B" jelű szextett első fordulójában a honi bajnokságból jól ismert szlovákiai együtteshez, a Tatran Presovhoz látogatott a Mocsai-csapat. A mieinket több száz bakonyi drukker is elkísérte, akik a kezdésre nagyszerű hangulatot teremtettek az eperjesi sportcsarnokban.

Irányító nélkül, a Perez, Terzic, Vujin belső támadó hármassal állt fel az MKB a szlovák válogatottak sorát felvonultató hazaiak ellen. Az ellenfél hórihorgas, 214 cm (!) magas átlövője, Kristopans zörgette meg először Fazekas kapuját, amelyre Vujin dupláját követően Sulic is válaszolni tudott (4. perc: 1:3). Ezt követően a vendéglátók is magukra találtak, akik előbb egyenlítettek, majd a játékrész első harmadának végén Radcenko révén a vezetést is átvették (5:4). A folytatásban is gyorsan potyogtak a gólok mindkét oldalon, köszönhetően annak, hogy egyik kapusnak sem sikerült érdemben játékba avatkoznia.

A félidő derekánál ismét a mieinknek léptek meg, a kiválóan lövő Vujin ugyanis három alkalommal is beköszönt (17. perc: 7:10). Az eperjesiek azonban ismét megrázták magukat, s Laluska kétperces kisbüntetését követően rutinos, válogatott balszélsőjük, Antl vezetésével újra egyenlíteni tudtak (20. perc: 11:11). A bakonyi kapuban a térdműtét után visszatérő Peric váltotta Fazekast, aki beállását követően szinte azonnal hárítani tudott. Öttel a félidei pihenő előtt 13:14 állt az eredményjelzőn, ám a Veszprém a legjobbkor tudott új lendületet vinni a játékba, s Gulyás, Terzic, valamint Perez révén négygólos előnyt harcolt ki a szünetre.


A mezőny legeredményesebb tagja Marko Vujin volt kilenc góllal

A fordulást követően Lusnyikov után Laluskát is kétperces „pihenőre” ítélte a szerb játékvezető páros, Iváncsik Gergő viszont kettős emberhátrányban sem hibázott. Öccse, a Gulyást váltó Iváncsik Tamás is „iparkodott”, három ellentámadásból szerzett találatával a 37. percben már öt volt a Mocsai-csapat fórja (18:23). A jó teljesítményt nyújtó Radcenko 20:24-re alakította az állást, amelyre a remeklő Sulic vezérletével 4:0-s sorozattal válaszolt az Eklemovicsot is a soriban tudó MKB, szertefoszlatva az Eperjes amúgy is csekély esélyeit.

A találkozó utolsó negyedében Peric bravúrjai, valamint a kiválóan védekező Lusnyikov, Laluska párosnak is köszönhetően tovább nőtt a magyar bajnok előnye, az 54. percben Iváncsik Gergő és Perez két-két „villanása” után már tíz volt közte (23:33). A végjátékban a keret minden tagjának lehetőséget adott Mocsai Lajos, közülük Nagy és Császár fel is iratkozott a gólszerzők közé. A 27:35-ös eredményt a hazaiak legjobbja, Antl állította be büntetőből.

Összességében kijelenthető, hogy kétség sem fért az MKB VKC sikeréhez. Sulicék jövő hét szombaton a Montpellier-ben diadalmaskodó német sztárcsapat Hamburgot látják vendégül a Veszprém Arénában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 1. forduló:
Tatran Presov–MKB Veszprém KC 27:35 (15:19)
Eperjes, 3000 néző. Vezette: Pandzic, Mosorinski (szerb).
Presov: Krupa – Urban, Kristopans 3, Mazár 2, Radcenko 4, Tumidalsky 3, Antl 7 (1).
Csere: Menkovic 4, Pekár 2, Dudás, Mazur 2. Sobol, Géci, Mikéci.
Vezetőedző: Rastislav Trtik.
Veszprém: Fazekas - Gulyás 2, Laluska, Sulic 4, Terzic 2, Perez 7, Iváncsik G. 5.
Csere: Peric (kapus), Vujin 9 (1), Lusnyikov, Iváncsik T. 4, Vilovski, Eklemovics, Császár 1, Korazija, Nagy K. 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 2, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.
Piros lap: Laluska (59. perc).

További eredmények a csoportból

Sävehof (svéd)–Kolding (dán) 30:38
Montpellier (francia)–Hamburg (német) 26:30

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.