Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Veszprémi birkózók elsöprő sikere

2010. szeptember 27. 14:41 // Forrás: Janku Ferenc
A CENTRUM SE és a Dózsa versenyzői is taroltak a nagy hagyományokkal bíró Véniss Sándor nemzetközi szabadfogású emlékversenyen.

Szeptember 25-én a veszprémi Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában rendezték a nagy hagyományokkal bíró Véniss Sándor nemzetközi szabadfogású emlékversenyt.  Az őszi szezon nyitányának számító versenyre kilenc csapat delegálta versenyzőit.

A megnyitón díszvendégként részt vett Németh Zsanett, ifjúsági olimpiai hetedik helyezett és Gáspár Tamás, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség Igazgatója, aki megnyitó beszédében külön köszöntötte a határon túli versenyzőket és kiemelte, a versenyen megjelentek között látja a jövő nagy bajnokait.

A négy korcsoport számára kiírt versenyen huszonegy súlycsoportban indulhattak a versenyzők, amelyből tizenhéten a veszprémi CENTRUM SE birkózói, hatban pedig a Dózsa versenyzői is pontszerző helyen végeztek.

Az egyéni verseny veszprémi érmesei

I. helyezettek:
Biró Andor, Minyó Bence, Krebsz Martin, Balázs Levente, Schvarcinger Zsolt, Kovács Barna, Horváth Róbert, Dan Michel Benjamin, Hazuga Nándor

II. helyezettek:
Kránicz Gábor, Kovács Ákos, Biró Barna, Széles Erik, Krebsz Kolos, Marosi Patrik

III. helyezettek:
Nagy Gergő, Jákói Márk, Balta Milán, Németh Donát, Szukop Marcell, Krebsz Boldizsár.

Az indulók között olyan nagy múlttal rendelkező egyesületek nevei is feltűntek, mint például a Ferencváros, a Tatabánya, a Győri Dózsa, vagy a Szlovákiából érkezett Dunaszerdahely csapata, mégis a Kossuth iskolában edző, és még újoncnak számító CENTRUM-os fiúk utasították maguk mögé a mezőnyt.

A csapatverseny végeredménye

I. helyezett: CENTRUM SE Veszprém (44 pont)
II. helyezett: Tatabánya (30 pont)
III. helyezett: Veszprémi Dózsa (28 pont)
IV. helyezett: Dunaszerdahely – Szlovákia (22 pont)
V. helyezett: Vasi Volán (11 pont)
VI. helyezett: Madar – Szlovákia (9 pont)

A legjobb hazai versenyző különdíját a veszprémi dózsás Horváth Róbert kapta. A legtöbb kétvállas győzelemért járó „tuskirályi” címet Biró Andor, a CENTRUM SE birkózója érdemelte ki.

– Elindult a bajnokképző program, amelyre a szervezők 6-18 éves korig várják fiúk és lányok jelentkezését. Minden kedden és csütörtökön 16 órától, illetve szombatonként 11 órától lehet jelentkezni a Kossuth Iskola tornatermében – mondta el Túri Péter, a CENTRUM SE vezető edzője.

– A programhoz kapcsolódik egy akció is: az első hónap díját egyesületünk elengedi, a második hónap végén, pedig meglepetés ajándékot adunk új tagjainknak! – zárta mondandóját az edző.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.