Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Szőke András nyitotta meg Veszprémben a könyvek ünnepét

2008. június 5. 17:27
Az idei Ünnepi Könyvhetet a Művészetek Háza szervezte, hívta másodszor is életre a belváros sétáló utcáján. Egy tucat kiadó, kereskedő, sőt intézmények is megjelentek a rangos eseményen. Az egyszerű könyvvásárló szíve megszakad, mert a könyvek bizony nem olcsók, a kínálat viszont fantasztikus.

A sétálóutcán felállított standoknál az érdeklődők meg-megállnak, inkább csak bámészkodnak, lapozgatják az újdonságokat. Németh Andrea könyvbolt tulajdonos véleménye szerint a minőségi szépirodalomra nincs igazán fizetőképes kereslet. Az emberek szinte minden esetben a kultúrán próbálnak spórolni, először a közüzemi számlákat fizetik ki, az élelmiszer, utána se színház, se mozi, könyvre a legtöbben már nem is mernek gondolni. Németh Andrea azért optimista, szerinte egy-két éven múlva talán változik a gazdasági helyzet. Arra a kérdésre, hogy boltjukban melyik a legkelendőbb könyv, Bayer Zsolt: Medvék és emberek című, erdélyi írásokat tartalmazó könyvét említette.

Kissné Andi az egyik kitelepült antikvárium képviseletében elmondta, hogy az emberek döntő többsége nosztalgiából, érdeklődésből és a régi könyvek iránti tiszteletből keresi fel a boltot. A gyűjtők a ritkaságokért néznek be hozzájuk. Az egyik kiadó 15%-os árengedménnyel próbálja a vevőket sátrához csábítani.

Kilián László író, mint magánember azt vallja: nem mindenki azért vásárol könyvet, hogy elolvassa, esetleg azért, hogy továbbadja, vagy csak egyszerűen felteszi otthon a polcra. A Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár is önálló standjaikon kínálják az általuk megjelentetett könyveket, kiadványokat.

Szőke András rendező, író, színész taliándörögdi polihisztor megnyitó helyett inkább ontotta a vég nélküli poénjait, a családjáról, önmagáról, a Szőke dinasztiáról. Szőke csak mondta és mondta, az utca embere meg vette a poénokat és hangosan nevetett. Szőke szerint a stressz legjobb oldószere az abált szalonna.

Beke G. László
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. ma 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   ma 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. ma 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. ma 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.