Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C

Kis Ákos hivatalosan is a Füredé

2008. június 5. 19:25
Mint már korábban hírt adtunk róla, Pásztor István után újabb rutinos, válogatott kézilabdázóval erősödött a Balatonfüredi KC. A hivatalos bejelentésre, s a szerződés aláírására ma délután került sor az arácsi Bodor Borozóban.


Burka Tibor szakosztály igazgató bevezetőjében bemutatta a játékos pályafutását, aki 1991-től 2001-ig játszott a Veszprém színeiben, s ez alatt hetven alkalommal ölthette magára a válogatott szerelését. Burka Tibor méltatta az új csapattagot, s elmondta, hogy a 90-as évek végén többször is folytak tárgyalások annak érdekében, hogy kölcsönben, vagy esetleg kettős igazolással Füredre csábítsák, azonban akkoriban a veszprémi vezetők ragaszkodták a játékához. Kis Ákos tízévnyi veszprémi kézilabdázás, s számos siker után Spanyolország felé vette az irányt, ahol négy évig szerepelt a Cangas, majd egy esztendőt az Almeria együttesében. Ezt követően fél-fél idényt töltött a Bidasoa, illetve a Valladolid gárdájában. Az elmúlt szezonban pedig a másodosztályú Huesca együttesében kézilabdázott, s végül innen igazolt Balatonfüredre.

A jókívánságok után a szerződés aláírásra került sor, a BKC részéről Csima László, a klub társadalmi elnöke látta el szignójával a szerződést, majd átnyújtotta Kis részére a 8-as számú mezt.



A sajtótájékoztatót követően az újdonsült BKC- játékos nyilatkozott portálunknak:

- Hétévnyi spanyolországi légióskodás után miért döntöttél most a hazatérés mellett?
- Azért születhetett meg ez a döntés, mert a BKC-val meg tudtam állapodni egy olyan hosszú távú szerződésben, amely úgy érzem, mindkettőnk számára előnyös lehet. A terveim között szerepelt a hazatérés gondolata, most jött el ez a lehetőség, hogy a lakhelyemhez közel tudok játszani egy olyan első osztályú csapatnál, ahol szép eredményeket lehet elérni, tulajdonképpen ez volt a fő motívum.

 - Milyenek az első benyomások, hogy tetszik az épülő-szépülő város?
- Füredre mindig rácsodálkozok, mert az elmúlt hét évben rengeteget fejlődött, a sportcsarnokot most láttam először, szintén nagyon tetszik. Nagyon komoly létesítmény, azt mondom, hogy Spanyolországban nagyon kevés ilyen jól megszervezett, jól megépített létesítmény van.

- Mennyire követted figyelemmel odakint a honi kézilabda eseményeket és ezen belül a BKC első NBI-es idényét?
- Amennyit a különböző internetes oldalakon el lehetett olvasni, azt elolvastam. Sajnos tv-n nem tudtam követni, de napi rendszerességgel olvastam a híreket.

- Több régi ismerősöd is van az együttesben, akikkel hosszú évekig együtt játszottál, hogy fogadták ők az ideigazolásod hírét?
- Szathmári Janival és Pásztor Pistával beszéltem, mindhárman nagyon örülünk az újratalálkozásnak.

- Mik a céljaid Füreden, mennyi időre szerződtél?
- Hároméves szerződést írtam alá. A célom, hogy a legjobb eredményt kihozzuk a csapat tudásához képest. Ahogy tudom, elég sok játékos cserélődött ki a füredi csapatban, s a tapasztalataim alapján tudom, hogy egy új játékosokból álló csapatnál nagyon fontos az első félév, év, hogy összeszokjanak és egy kollektív játékot tudjanak játszani, s van amikor ez az eredmény rovására megy. Bízom benne, hogy ez az összeszokás hamar meg fog történni, s eredményesen fogunk szerepelni.

- Itt vélhetően jobban szem előtt tudsz lenni a mindenkor szövetségi kapitány számára. 32 évesen álmodozol még a válogatott szereplésről?
- Amikor edzek, és a pályán szerepelek, mindig megpróbálom kihozni magamból a maximumot, ha szövetségi kapitány felfigyel rám, s úgy gondolja, hogy hozzá tudok tenni a válogatott munkájához, akkor szívesen vállalom.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Teherautóval ütközött össze egy személyautó Királyszentistvánnál Teherautóval ütközött össze egy személyautó Királyszentistvánnál ma 14:35 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. ma 14:09 Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. ma 13:26 Szerelmet színlelt, közös jövőt ígért, lelépett a pénzzel Szerelmet színlelt, közös jövőt ígért, lelépett a pénzzel Egy pétfürdői nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. május 8-án, hogy csalás áldozata lett. Az interneten keresztül megismerkedett egy férfival idén februárban, aki szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználta jóhiszeműségét. Rávette arra, hogy hiteleket vegyen fel és a pénzt odaadja neki. Az esetről a rendőrség számolt be honlapján. ma 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.