Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Folytassa, Barabás!

2010. október 1. 7:32
A női kézilabda-válogatott szereplése miatti bő kéthetes bajnoki szünetben sérülések nehezítették az Újbuda ellen készülő VBKC dolgát.

Mint ismeretes, a veszprémi női kézilabdacsapat három élcsapattól elszenvedett szoros vereséget követően az Érd ellen hazai pályán begyűjtötte első bajnoki pontjait az élvonalban. A nemzeti csapat világkupa-szereplése miatt ezt követően két és fél hetes szünet következett a bajnokságban, amely jó alkalmat kínált a felmerülő hibák kiküszöbölésére. A társaság nemrég a Balatonfüred serdülő csapatával találkozott, amely megmérettetés a vezetőedző szerint jól szolgálta a felkészülésüket.


Gyurka János

– Az elmúlt két hetet „akkumulátortöltéssel”, kondicionáló munkával töltöttük. Sajnálatos sérülések mellett hiányoztak a válogatottjaink – Ábrahám és Mehlmann – is, így csak nyolc mezőnyjátékos állt a rendelkezésemre. Ennek köszönhetően nem tudtuk teljes mértékben javítani azokat a hibákat, amelyeket szerette volna – kezdte helyzetelemzését Gyurka János.

A térdműtét után lábadozó Szabadfi jelenleg rehabilitációra jár, s még hosszú ideig nem állhat a stáb rendelkezésére. A szintén maródi Földes Kata az elmúlt három hetet Szerbiában töltötte, ahol a gerincét kezelték, s csak a hétvégén érkezik meg. Gerstmárt az Érd elleni találkozón a levegőben meglökték, s a kezére esett. A vizsgálatok részleges szalagszakadást állapították meg a könyökében. Így őt is kezelni kell, s jó ideig semmiféle kézilabdás munkát nem tud végezni.

Szombaton (18 óra) az újonc, s a mieinkhez hasonlóan eddi két egységet gyűjtő Újbuda vendégeként lépnek pályára Veszeliék, ahonnan remélhetőleg pontokkal térnek haza.

– Az Újbuda ellen várhatóan formába hozó meccset láthatnak a nézők. Bízom benne, hogy a lányoknak sikerül végrehajtani a taktikai feladatokat. A két pontot mindenféleképpen el kell hoznunk. Kétszer találkoztunk velük a felkészülés során, így megtapasztaltuk, hogy egy kellemetlen, fiatalokból álló csapat ellenfél vár ránk, amely hatvan percen keresztül képes küzdeni – dicsérte az ellenfelet Gyurka, majd kitért az alakulat nemzeti csapatban szereplő kiválóságaira is.

– Válogatott játékosainkon lelki törés látható, hiszen nagy várakozással csatlakoztak a címeres mezes együtteshez, a mérkőzések azonban nem úgy alakultak, ahogy ők szerették volna. Bízom benne, hogy minél hamarabb túlteszik magukat ezen, s továbbra is a Veszprém húzóemberei lesznek.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.