Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Felfalta a Veszprém a hamburgert

2010. október 2. 18:57
Az MKB Veszprém világklasszis védekezésével és Vujin gólparádéjával 33:30-ra legyőzte a hamburgi sztárcsapatot a BL-ben.

Idénybeli első hazai Bajnokok Ligája meccsén a dúsgazdag, világklasszisok sorát felvonultató Hamburgot fogadta férfi kézilabdacsapatunk a Veszprém Arénában. A két egyaránt kétpontos együttes – a mieink Eperjesen, a németek Montpellier-ben győztek a nyitó fordulóban – csoportrangadóját telt ház, ötezer néző fogadta az ehhez hasonló találkozókon megszokott „lélekemelő” hangulatban.

A kezdő sípszót követően Vujin két gyors bombával tüzelte tovább a szurkolókat, miközben a túloldalon Lusnyikov kiállítását követően emberhátrányban is kiválóan működött a magyar bajnok védekezése. Ennek ellenére Lindberg jól helyezett lövését követően Vori villámgyorsan egalizált, ám Vujin újabb hálószaggató löketével ismét a Mocsai-csapatnál volt az előny (5. perc: 3:2). Ezt követően Fazekas is elkapta a fonalat, Lindberg révén hosszú percekig csak büntetőből tudott betalálni az ellenfél, miközben Bitter kapuját Iváncsik Tamás, majd a tarthatatlannak tűnő Vujin is bevette (11. perc: 5:3).

Guillaume Gille kiállítását követően Vujin a megítélt hétméteresből sem hibázott, majd a félidő derekánál Martin Scwalb időkérését követően a csereként beállt Lackovic után  honfitársa, Vori bizonyult eredményesnek. A 17. percben Terzic révén megvillant a bakonyiak „balszárnya” is, majd egy gyors ellentámadásból Iváncsik Gergő robogott el, akit Marcin Lijewski gázolt el szabálytalanul. A hetes vonal elé ezúttal is a remeklő szerb jobbátlövő állt, aki a hálóba is helyezte a játékszert (8:5).

A folytatásban Sandström váltotta a keveset mutató világbajnok Bittert a hamburgi gólvonal előtt. A túloldalon azonban a kiválóan bakonyi védelem mögött Fazekas többször is hárítani tudott. A játékrész utolsó harmadának kezdetén Perez is pályára lépett, aki beállását követően azonnal feliratkozott a gólszerzők közé. Öt perccel a szünet új erőre kaptak a kikötővárosiak, akik Lijewski révén hosszú idő után ismét egyenlítetni tudtak. Igaz, Sulic és Iváncsik Gergő találata után nem sokáig örülhettek a vendégek (12:10). Sőt, egyetlen minutummal a dudaszó előtt már három is volt közte, ám Lackovic és Guillaume Gille révén pillanatok alatt egyre csökkent a bakonyiak fórja. A félidei 15:13-as állást pedig Vujin alakította ki hétméteresből.

A fordulást követően Lijewski lőtt eredményesen, majd a csereként beállt Gulyás jutatta a hamburgi kapuba a labdát első kísérletéből. A túloldalon Lindberg hetesét hárította a Fazekast váltó Peric, majd a szerb kiválóság egy ziccert is megfogott. Kisvártatva Császár először, Vujin pedig már tizedszer volt eredményes, Gulyásnak köszönhetően a 40. perc elején pedig már négy volt a „bankosok” előnye (22:18). Ez után Lackovic pillanatai következtek, aki kétszer is mattolta Pericet, majd Bertrend Gille ismét egyre csökkentette a különbséget. Az MKB VKC-t azonban nem sikerült megtörni, Vujin két büntetőt is bedobott (45. perc: 24:21).

A Veszprém továbbra is világszínvonalon védekezett, a közönség pedig eksztázisban biztatta a kedvenceket. Bertrand Gille kétperces kisbüntetését követően Sulic, majd Gulyás szerzett gólt átlövésből (26:22). Az utolsó tíz perc kezdetén is őrizte négygólos előnyét a Mocsai-csapat, majd a horvát klasszis beállós után Laluskát is a „kispadra ültették” a norvég bírák. Peric azonban kettős emberhátrányban védte az ellenfél büntetőjét, s Gulyás is ugyanígy talált a hálóba. Perez tíz méterrel szerezte a 30. hazai gólt a kétségbeesetten próbálkozó germánok hálójába a játékszert (30:26).

A végjátékban már nem forgott veszélyben a vendéglátók győzelme, miután hárommal a lefújás előtt Császár és Gulyás „jóvoltából” már hat volt közte (33:27). A lelátóról fel is harsant az „Auf Wiedersehen” rigmus. A hajrában ugyan sorozatban hármat lőtt a HSV, ám ezzel csak az eredményt tudta kozmetikázni. A veszprémiek 33:30-as különbséggel teljesen megérdemelten múlták felül riválisukat.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoport, 2. forduló:
MKB Veszprém KC–HSV Hamburg 33:30 (15:13)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok).
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 1, Vujin 13 (6), Császár 3, Sulic 3, Terzic 1, Iváncsik G. 3. Csere: Peric (kapus), Lusnyikov, Laluska, Gulyás 5, Perez 4, Vilovski.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Hamburg: Bitter – Lindberg 6 (2), M. Lijewski 4, Vori 3, G. Gille 1, Jansen 6, Hens
Csere: Sandstörm (kapus), Kraus, Duvnjak 2, Lackovic 5, B. Gille 3.
Vezetőedző: Martin Schwalb.
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/2.
Kiállítások: 10, ill. 12. perc.

Nyilatkozatok

Martin Schwalb: – Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek. Nem voltunk elég stabilak védekezésben és a kapusteljesítményben. Két-három alkalommal volt lehetőségünk felzárkózni, de ekkor hibáztunk.

Guillaume Gille: – Sportszerű játék folyt egy szuper hangulatú csarnokban. Döntőnek bizonyult, hogy hátul nem voltunk elég szilárdak, s ebből nem tudtunk gyors ellentámadásokat indítani.

Mocsai Lajos: – Óriási élmény volt egy ilyen kvalitású csapat ellen játszani, akik fantasztikus játékos garnitúrával, remek egyéni képességgel, csapatjátékkal és számos taktikai variációval rendelkeznek. Mindenkitől átlag feletti játékot kértem, hiszen tudtam, hogy csak így lehet esélyünk. Mindegyik védekezési formációjuk ellen fel kellett készítnem a csapatomat, s ezt sikerült megoldanunk. A második félidőben rövid ideig meginogtunk, de győzni tudtunk. Csodálatos közönségünk előtt szerettünk volna egy magas színvonalú meccset játszani, s örülök, hogy ez sikerült. A Hamburg egy olyan együttes, amely bárhol, bárki ellen esélyes a győzelemre, ezért különösen értékes s diadal.

Marko Vujin: – Gratulálok a Hamburgnak a korrekt játékhoz. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ezért borzasztóan örülök a két pontnak. Bebizonyítottuk, hogy hazai pályán a Veszprém is a világ egyik legjobbja. Döntőnek bizonyult, hogy meg tudtuk valósítani, azt, amit az edzéseken gyakoroltunk.

Galéria
MKB Veszprém KC–HSV Hamburg 33:30 (15:13)
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.