Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Kiütötte a Veszprém a Kecskemétet / MKB Veszprém KC–Kecskeméti KSE 43:22 (19:9)

2010. október 5. 21:26
A bajnoki címvédő veszprémi kézilabdacsapat könnyedén diadalmaskodott a vendég kecskemétiek ellen az NB I 5. fordulójában.

A kézilabda élvonal ötödik fordulójában az eddig hibátlan MKB a tabella alsó részén tanyázó Kecskemétet fogadta a Veszprém Arénában. A BL-ben a Hamburg ellen parádés győzelmet arató bakonyiak együtteséből ezúttal Eklemovics, Perez, Peric, Iváncsik Gergő mellett Sulic is kimaradt, ott volt azonban Liszkai, valamint a fiatal Andorka és John.

Egészen a negyedik percig kellett várni az összecsapás első gólt érő lövésére, amely Iváncsik Tamás révén született meg. A vendégek 3:2-as állásig tartották magukat, Vilovski azonban hármat „hintett” zsinórban. Igaz, a játékrész derekánál is látótávolságon belül maradtak a „hírös városiak”, miután Vujin duplájára Varsandán és Csorba is válaszolni tudott (15. perc: 8:5)

.

A Mocsai-csapat az első félidő utolsó harmadának elején kezdte leszakítani ellenfelét. 11:7-es állásnál ugyanis Vilovski három eredményes lövése után Laluska és Nagy Kornél is mattolta Nagy Leventét (a Barcelonában profiskodó Nagy László öccsét), miközben Fazekas hálója érintetlen maradt (25. perc: 16:7). A játékrész végén Vujin gondoskodott arról, hogy az övéi tízgólos előnnyel mehessenek a félidei pihenőre (19:9).

A térfélcserét követően Gulyás váltotta Iváncsik Tamást, a kapuban pedig Liszkai jutott lehetőséghez. Mindketten azonnal élni is tudtak a bizalommal. Előbbi rögtön betalált, utóbbi pedig Szabó hétméteresének hatástalanításával vívta ki a publikum elismerését. Csakúgy, mint Császár, aki Vilovskihoz hasonlóan szinte nem tudott hibázni támadásban. E két játékos révén a 40. percben már tizenöt volt közte (28:13).

Avar György több fiatal, szegedi nevelést– Simon, Vancsics és Gyuris – felvonultató legénysége is küzdött becsülettel, néhány szép megmozduláson kívül azonban komolyabb fegyvertényre nem jutott erejükből. Hét minutummal a lefújást megelőzően Császár tizedik találatával már húszra hízott a vendéglátók fórja (39:19). Mocsai Lajos ekkor a fiatal Johnt és Andorkát is pályára küldte. Utóbbi több alkalommal is sikeresen akasztotta meg a kecskeméti attakokat. A 43:22-as végeredmény kiválóan mutatja a két együttes közötti különbséget.

Az MKB VKC szombaton (17.25) ismét a legrangosabb európai kupasorozatban szerepel, amely csoportkörének harmadik fordulójában a francia bajnok Montpellier látogat az arénába.

Férfi kézilabda NB I, 5. forduló:
MKB Veszprém KC–Kecskeméti KSE 43:22 (19:9)
Veszprém, 1100 néző. Vezette: Herczeg, Wiedeman.
Veszprém: Fazekas - Iváncsik T. 2, Vilovski 12, Laluska 4, Lusnyikov, Terzic, Korazija 3. Csere: Liszkai, Andorka (kapusok), Császár 11 (2), Vujin 5 (1), Nagy K. 3, Gulyás 3, John. Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kecskemét: Nagy L. - Csorba 2, Tóth E., Petro, Simon 4, Szabó P. 6 (2), Varsandán 3,
Csere: Kiss (kapus), Gyuris 3, Dobó, Bujdosó 2 (2), Vancsics 1, Konkoly 1, Temesvári.
Vezetőedző: Avar György
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4.

Edzői nyilatkozatok

Avar György: – Tanulni jöttünk Veszprémbe. Szerettem volna, hogy a fiatal játékosaink megtapasztalják milyen érzés ilyen szintű ellenfél ellen pályára lépni egy ilyen csodás arénában. Nekünk ugyanis az a célunk, hogy a tehetséges játékosainkat felhozzuk az NB I szintjére. Bízom benne, hogy jó partnerei voltunk a hazaiaknak a hétvégi BL-meccsre való felkészüléshez.

Mocsai Lajos: – Örömteli, hogy a vendégek végighajtották a találkozót, amely a mai célkitűzésünknek megfelelt. Lépésről lépésre tudtuk növelni az előnyünket, s szórakoztató gólokat lőttünk. A szünetben az volt a kérésem, hogy vegyük úgy, mintha 0:0-ról folytatódna a játék. Tűzben akarom tartani a játékosaimat, ezért a fiatalokat is bevetettem.

Galéria
Kiütötte a Veszprém a Kecskemétet
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.