Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Nincs megállás! – Újabb nagy csata vár az MKB-ra

2010. október 7. 9:59
Mocsai Lajos a Hamburg elleni találkozónál nehezebb, négypontos meccsre számít a Montpellier ellen a BL-ben.

Újabb presztízsrangadó és újabb világklasszisokkal teletűzdelt ellenfél vár a veszprémi férfi kézilabdacsapatra a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Szombaton (17.25) ugyanis a francia olimpiai-, világ- és Európa-bajnokokat – köztük a szupersztár Nikola Karabaticot – felvonultató francia bajnok Montpellier látogat a Veszprém Arénába.


A Hamburg ellen csodálatosan játszott csapatunk

Mocsai Lajos a Kecskemét elleni bajnokit követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy hét edzéssel készülnek a francia alakulat ellen, amely már csütörtökön a városba érkezik.

– Hatalmas csatára számítok ezúttal is, a találkozót éppen ezért alapos elemző munka előzi meg. Precíz, összpontosított játékot kell nyújtanunk közönségünk támogatásával, ismét eksztázisban kell kézilabdáznunk – fogalmazta meg a siker nyitját a vezetőedző.

A szakember hozzátette, hogy a vállsérüléssel bajlódó Eklemovicsra nagy szüksége lesz a nyitott védekezés ellen. S nagyon bízik benne, hogy a válogatott „pengés” irányítója tudja vállalni a játékot.


Mocsai Lajos

A mieink az Eperjes és a Hamburg legyőzésétkövetően négy ponttal vezetik a sorozat B-jelű csoportját, míg Patrice Canayer legénysége a Hamburg elleni fiaskó és a svéd Sävehof legyőzését követően két egységgel áll a tabella harmadik helyén.

– Véleményem szerint nehezebb dolgunk lesz, mint a Hamburg ellen, hiszen a Montpellier a németektől hazai pályán elszenvedett vereségét követően pontot akarnak rabolni tőlünk. Négypontos meccs vár ránk. Úgy gondolom, hogy egy nagyon szép sorozatot tudnánk végrehajtani, ha ismét begyűjtenénk a két pontot. A felkészülés során egy fáradt Veszprémet legyőztek a franciák, így van törleszteni valónk velük szemben– hangsúlyozta a tréner.

A mieinknek egyébként is van oka a revánsra, hiszen a szombati ellenfél egyike annak a szűk társaságnak, amely a Veszprém Arénában már le tudta győzni a Mocsai-csapatot. Igaz, az MKB VKC akkor a 2009. március 7-ei találkozó eredményétől függetlenül megnyerte középdöntőbeli csoportját. A gallok mellett ezzel a fegyverténnyel egyébként csak spanyol Ciudad Real és a Barcelona büszkélkedhet. Sterbikék a Bajnokok Tornája fináléjában, Nagy Lászlóék pedig a BL előző kiírásában múlták felül az arénában a bakonyiakat.

A már említett olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, kétszeres BL-győztes, német és francia bajnok Karabatic mellett természetesen másokra is érdemes odafigyelni a rivális együtteséből. A teljesség igénye nélkül a szintén gall balszélső, Guigou, a fiatal irányító, Accambray, a tunéziai kőkemény beállós, Tej, a szerb balátlövő, Bojinovic, a jobbszélen a szlovén Kavticnik, a kapuban pedig az egykori dunaújvárosi kedvenc, Stochl mind-mind klasszisai a sportágnak. Utóbbi egyébként rövid ideig a „bankosok” alkalmazásában is ált, igaz tétmeccsen nem szerepelt.

Tabella - Bajnokok Ligája B-csoport

1. MKB Veszprém KC 2 2 0 0 (68-57) 4 p
2. Kolding 2 2 0 0 (69-59) 4 p
3. Montpellier 2 1 0 1 (59-51) 2 p
4. Hamburg 2 1 0 1 (60-59) 2 p
5. Tatran Presov 2 0 0 2 (56-66) 0 p
6. Sävehof 2 0 0 2 (51-71) 0 p

Október 9. (szomat) 17.25
MKB Veszprém KC–Montpellier Agglomeration HB
Bajnokok Ligája B-csoport, 3. forduló
Veszprém Aréna
Tv:     

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.