Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Békéscsabán folytatja a Barabás

2010. október 7. 21:08
Az Újbuda elleni idegenbeli győzelmet követően pénteken egy jóval erősebb ellenfél vár Gyurka János együttesére.

A női kézilabda élvonal hatodik fordulójában a mieinkhez hasonlóan eddig négy pontot gyűjtő Békéscsaba otthonába látogat pénteken (18 óra) a Veszprém Barabás KC. A bakonyi hölgyek az előző fordulóban az újonc Újbuda otthonában magabiztosan gyűjtötték be első idegenbeli pontjaikat, ezúttal azonban jóval nehezebbnek ígérkezik a feladat a rutinos kézilabdázókat felvonultató gárda ellen.

– Az Újbuda elleni találkozón a gyengébb képességű ellenfelünk ellen nem sikerült kellő önbizalmat szereznünk. Sajnos inkább mi vettük át az ő tempójukat, ahelyett, hogy mi diktáltuk volna azt, s a kelleténél több hibával játszottunk – utalt vissza az előző bajnokira Gyurka János, majd rátért a soron következő ellenfélre.

– A Békéscsaba keretét rutinos játékosok alkotják. Az ellenfél közép távoli és távoli átlövéseit le kell szűrnünk, s Kamper betöréseit is meg kell akadályoznunk. Támadásvezetéseinket sok helycserével, zárásokkal, közép távoli lövésekkel kell felvállalnunk, hiszen a vendéglátónk hatos falat védekeznek. Döntő lesz az átlövőink teljesítménye. A legfontosabb pedig, hogy hatvan percen keresztül szorosan a Békéscsaba nyomában kell lennünk – vázolta fel elképzelésit a VBKC vezetőedzője.

Mint mondta, a feladathoz önbizalmat meríthetnek a Fradi elleni hazai meccsből, illetve a Debrecen elleni csata jelentős részéből, hiszen tanítványai már bebizonyították, hogy idegenben is tudnak küzdeni, játszani.

A korábbi sérültekre – Szabadfira, Földes Katára és Gerstmárra – továbbra sem számíthat a stáb. Ráadásul az alakulat másik irányítója, Farkas Veronika lázzal küzd. A veszprémiek azonban bizakodva várják az összecsapást.

– Már a videózás alkalmával éreztem, hogy mindenki koncentrál a holnapi meccsre, s jó hangulatban vannak a lányok. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a csabaiak első meccse a Fehérvár ellen kisiklás volt, azóta már összeszedettebben jól kézilabdáztak. Kevés technikai hibával, sok ütközéssel, fegyelmezetten küzdenek. Odahaza mindig megduplázott erővel küzdenek, ezért pokollá is válhat a találkozó, ha nem figyelünk oda – figyelmeztetett Gyurka.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.