Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Kijózanító pofon

2010. október 9. 10:38 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Balatonfüredi KSE egygólos vereséggel távozott az eddig nyeretlen PLER otthonából a férfi kézilabda NB I 7. fordulójában.

Álmos kezdés, kihagyott helyzetek és Szathmári-bravúrok jellemezték a kezdést, így a tízedik percben még csak 2:2 volt az eredmény. Pásztor elfutásaival előnyt szerzett a BKSE (2:5) és Adorján mester rögtön ki is kérte az idejét. Emberelőnyben szépített a PLER, amelyre Salamon válaszolt. Húsz perc után kisimulni látszottak a füredi arcok (5:9), de Lendvayt nem tudták tartani a vendégek, az ő, illetve Pálos találataival egy gólra zárkózott a hazai gárda. A szünetig már nem is tudott ellépni a BKSE.

A második félidő elején a meccskezdésnél is gyengébb támadójátékot mutatott a Balaton-parti csapat, amely a fordulás utáni tízedik percben lőtte a második gólját. Így nem lehet azon csodálkozni, hogy a 35. percben kiegyenlített a PLER és négy percre rá a vezetést is átvette. Nem sok jót vetített előre, hogy ekkor harmadik kiállítással kizárták a játékból a füredi védekezés egyik alapemberét, Kovács Györgyöt. Lendvay a legszebb napjaira emlékeztetően játszott, gólokat lőtt és gólpasszokat adott. A 44. percben már néggyel vezetett a fővárosi együttes. Ekkor mintha feltámadtak volna a balatoniak, Sandrk, Salamon és Tombor találataival 5:1-es futamot produkált az alakulat. Így az utolsó 10. perc egállal kezdődött. A PLER nyitotta meg a hajrát, de Bakos ekkor még egyenlíteni tudott. A véghajrát egygólos előnnyel kezdte el a hazai csapat, Pásztor egyenlített tudott. Ekkor emberhátrányban támadhattak a házigazdák és Adorján Gábor időt kért. Meg is lett az eredménye, mert Pálos betalált. Az ellentámadásnál Lendvay taktikusan faultolta Sandrikot – amiért ki is állították – de a maradék 10 másodperc négy védő ellenében is kevésnek bizonyult a mai Fürednek, s ezzel eldőlt a pontok sorsa.

Pofont kaptunk, remélhetőleg kijózanítót. A mai mezőnyben nem lehet nem száz százalékos koncentrációval győzni egy lelkes, az eredményért mindent megtevő csapat ellen, legyen az egy eddig csupán szerény egy pontot begyűjtő gárda. Majd két hetünk volt a PLER elleni készülésre, hiszen az eperjesi meccs el lett halasztva. Lehet, hogy ez sem volt jó. Nem volt jó, hogy a közvetlen felkészülést kölcsön pályákon kellett végeznünk. Más gondok is sújtottak minket ebben a két hétben. Kovács Gyuri is túl hamar, mondhatni elhamarkodottan lett kipontozva. A hazai pálya is - a statisztikából is kiolvashatóan - a vendéglátók mellett szólt. Ezek mind lehetnek magyarázatok, de nem mentségek. Amennyiben az első játékrészben Szathmári nem fog ki rendkívül jó napot, amennyiben csapatkapitányunk, Pásztor Pista nem ilyen gólerős, akkor már a szünetben az ellenfelünknél van az előny. Sajnos a két tapasztalt, a világválogatottat is megjárt kiváló sportemberünk mellé ma csak Bakos Dávid zárkózott fel. No és Szatyiék kortársa, Lendvay Péter. Azonban ő ellenünk játszott!

Vereségünkkel teljes lett a fővárosi diadal, hiszen a serdülőknél 27:21, az ifjúságiaknál 44:26 volt az eredmény a Tromos javára.

Felejtsük el, helyesebben mondva tanuljunk ebből a gyászos pénteki napból, valamennyi fronton!

Férfi kézilabda NB I, 7. forduló:
PLER KC–Balatonfüredi KSE 25:24 (12:13)
Budapest, 300 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
PLER: KOVÁCS J. - Rév 2, Szalafai 2, Debreceni, LENDVAY 11, Pál 2, PÁLOS 6 (4). Csere: Székely (kapus), Kupi, Korsós, Bak, Koller, Gazdag 1. Vezetődző: Adorján Gábor.
Balatonfüred: SZATHMÁRI - Tombor 2, Kovács Gy. 1 (1), Sandrk 3, Kis, Szöllősi 1, PÁSZTOR 7. Csere: Szabó (kapus), Salamon 3, Németh, Lelkes 1, BAKOS 6.
Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

Edzői nyilatkozatok

Adorján Gábor: – Sok szép dolgot csináltak a fiaink, akik nagyon tudnak kézilabdázni. A befejezés is sikerültek, fontos két pontot szereztünk.

Sótonyi László: – Rendkívül rossz felfogásban játszottunk. Tíz perc koncentrált játékkal nem lehet mérkőzést nyerni. Ennyi előnyt senkinek nem adhatunk. Gratulálok a PLER-nek. 

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.