Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

A csapattal együtt dobogott a veszprémi szív / MKB Veszprém KC–Montpellier Agglemoration HB 27:26 (13:14)

2010. október 9. 19:04
A francia bajnok Montpellier ötvenöt percen keresztül vezetett az MKB ellen, végül azonban a mieinké lett a nagyon fontos két pont.

Az elsőszámú európai kupaküzdelem csoportkörének harmadik fordulójában a több világklasszist – köztük Nikola Karabaticot – felvonultató Montpellier látogatott az előző fordulóban a Hamburot legyőző MKB Veszprém KC otthonába. A csordultig megtelt arénában ezúttal is ötezer szurkoló és káprázatos hangulat fogadta a mérkőző feleket.

A kezdő dobást Cseh László kiváló úszónk végezte el, majd a sorozat főtámogatója és az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) képviselője adott egy 10.000 eurós „utalványt” Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnökén keresztül a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Nem a hazaiak szája íze szerint kezdődött a magyar és a francia bajnok összecsapása, Di Panda és Nikola Karabatic révén ugyanis villámgyorsan kétgólos hátrányba került a vendéglátó. Öt minutum elteltével Vujin jóvoltából zörrent meg először a bravúrokkal bemutatkozó egykori veszprémi hálóőr, Stochl hálója, amelyet követően Terzic egyenlíteni is tudott. A folytatásban is a franciáknál volt az előny, a remeklő Accambray irányításával tíz perc elteltével már három volt a különbség (3:6). A mieinknek szemlátomást fejtörést okozott a Montpellier feszes védekezése, sőt, büntetőből sem tudtunk eredményesek lenni: előbb Vujin, majd Császár hagyta ki a lehetőséget.

A játékrész derekánál az Iváncsik-fivérek ellentámadásból szerzett találataival mínusz egyre zárkózott az MKB, ám Karabatic és Laluska kettős kiállítását követően ismét a gallok kaptak új erőre, így a mieink ismét futhattak az eredmény után. Mindhiába, a francia válogatott balszélsője Guigou révén újra három volt a vendég fór (10:13). Kevéssel a szünet előtt a csereként beállt Perez is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a fantasztukis hangorkánt teremtő közönség legnagyobb örömére Vujin ötödik bombájával hosszú idő után ismét egyenlő volt az állás (28. perc: 13:13). A szünet előtt Patrice Canayer és Mocsai Lajos is időt kért, előnyt pedig a rivális tudott kiharcolni (13:15).

A térfélcserét követően Császár vette át a karmesteri pálcát Eklemovicstól, a jobbszélen pedig Gulyás kapott lehetőséget. A Franciaországot is megjárt irányító rögtön betalált, amelyre a szlovén klasszis, Kavticnik válaszolt azonnal. Az idősebbik Karabaticot ekkor már nélkülöző ellenfél továbbra is roppant szívósan küzdött, Accambray sokáig tarthatatlannak bizonyult. Így Fazekas védései ellenére is állandósult a háromgólos differencia (43. perc: 17:20).

A találkozó utolsó negyedénél Peric váltotta a magyar válogatott hálóőrt, aki rögtön ziccert hárított. A kitűnő szerb portás vezérletével meg is kezdte a felzárkózást a Mocsai-csapat. Héttel a lefújás előtt még 21:24 állt az eredményjelzőn, ám a veszprémiek az eksztázisban lévő szurkoló segítségével minden képzeletet felülmúló hajrába kezdtek.

Vujin után Sulic és Gulyás is mattolta Stochl kapust, majd hiába kért időt a gallok trénere, Császár hálószaggató lövésével a mérkőzés során először (!) a vezetést is átvette a magyar bajnok (56. perc: 25:24). Sőt, Iváncsik Gergő után Nagy Kornél is a hálóba bombázott, az ellenfél egyik legjobbja, Accambray viszont gondoskodott arról, hogy az utolsó pillanatok sem teljenek izgalommentesen. 27:26-os állásánál két másodperccel a lefújás előtt szabaddobást végezhettek el Tejék, a kapura tartó lövést azonban a meccs egyik veszprémi hőse, Peric hatástalanítani tudta. Az MKB VKC fantasztikus közönsége hatvanpercnyi buzdítását élvezve elképesztő izgalmak közepette tartotta otthon a két pontot.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoport, 3. forduló:
MKB Veszprém KC–Montpellier Agglemoration HB 27:26 (13:14)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Kohout, Novák (csehek).
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 3, Vujin 7, Eklemovics, Sulic 4, Terzic 2, Iváncsik G. 4. Csere: Peric (kapus), Lusnyikov, Laluska,  Perez 3, Vilovski, Császár 2, Gulyás 1, Nagy K. 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Montpellier: Stochl – Di Panda 3, Tej, Juricek 2, N. Karabatic 4, Accambray 9, Guigou 4 (1). Csere: L. Karabatic, Bojinovics 3 (1), Kavticnik 1, Obradovics.
Vezetőedző:
Patrice Canayer.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/0, ill. 3/2

A csoport másik meccsén
Kolding–Hamburg 32:30 (16:15)

Tabella
1. MKB Veszprém KC 3 3 0 0 (95-83) 6 p
2. Kolding 3 3 0 0 (101-89) 6 p
3. Montpellier 3 1 0 2 (86-77) 2 p
4. Hamburg 3 1 0 2 (90-91) 2 p
5. Tatran Presov 2 0 02 (56-66) 0 p
6. Sävehof 2 0 0 2 (51-71) 0 p

Nyilatkozatok

Patrice Canayer: – Gratulálok a Veszprémnek. Mindig különös öröm ide jönni. Mindkét csapat kitett magáért, s nagyon magas színvonalú meccset játszottunk. Nagy csalódás számunkra az eredmény. A döntetlen igazságosabb lett volna a meccs képe alapján. A Veszprém azonban mindent megtett, hogy hibára kényszerítsen bennünket.

Michael Guigou: – Peric pályára lépése döntőnek bizonyult. Türelmesen játszottunk, jól előkészítettük a támadásainkat, jól védekeztünk, jó volt a kapusunk. Úgy véltük, hogy a vendéglátó csapatnak nagy terhet jelent az egész meccsen futni az eredmény után, a veszprémiek azonban nem fáradtak el.

Mocsai Lajos: – Érett és nagyon jól felépített kézilabdát játszik a Montpellier, a játékstílusuk nagyon nehéz mérkőzést ígért számunkra. Nem volt kellő időnk, illetve partnerünk felkészülni az ellenfél stratégiájára. A franciák felgyorsították a játékot, mi pedig sok hibát követtünk el a befejezésnél. Az átlövők elleni játékot nem tudtunk precízen végrehajtani. Védekezésünk ellen megtalálták az ellenszert. Az első játékrészben rutinos kézilabdázóinkkal szerettük volna nagy küzdelemre kényszeríteni az ellenfelet, a fiatalok játékát pedig a második félidőre időzítettem. Komoly gondot okozott az ellenfél kapusteljesítménye, ám szerencsére Peric felnőtt a feladathoz. A második játékrész második felében feloldottuk a statikusságunkat, s megtaláltuk azokat az elemeket, ahol eredményesek tudtunk lenni. Lerohanásból is több gólt szereztünk, mint azelőtt. Csodálatos mérkőzésen vagyunk túl, sportszerencsével és a közönség támogatásával itthon tartottuk a két pontot.

Császár Gábor: – Gratulálok a Montpelier-nek. Nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők, az ilyen meccsekért érdemes kézilabdameccsre járni. A második félidőben a fiatal társaimmal együtt új erőt képviseltünk. Fantasztikus közönségünk győzelembe hajszolt bennünket, a Jóisten és a szerencse is mellénk állt.

Galéria
MKB Veszprém KC–Montpellier Agglemoration HB 27:26 (13:14)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.