Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Az MKB "szétlőtte" a Dunaferrt / MKB Veszprém KC–Dunaferr SE 45:28 (21:12)

2010. október 12. 21:03
A Veszprém gólgazdag meccsen verte a vendég Dunaferrt a férfi kézilabda NB I hetedik fordulójában.

Az ezredforduló környékén szuperrangadónak számított a Veszprém és a Dunaferr összecsapása a honi kézilabda elitben, mára azonban egészen más célokért küzd a bajnoki címvédő és a komoly anyagi problémákkal küszködő, tehetséges junior korú játékosokat felvonultató Duna-parti együttes. Az újvárosi kézilabda jelentőségét mi sem példázza jobban, mint hogy a Mocsai-csapat keretében – Fazekas, Vujin, Iváncsik Tamás, Császár, Nagy Kornél személyében – öt egykori újvárosi játékos szerepel.

Az első taps a vendégeknek szólt, miután a műsorközlő bejelentette, hogy Rapatyi Tamás legénysége a lefújást követően Devecserbe látogat, hogy átadja a csapat által gyűjtött, ruhaneműkből és tartós élelmiszerekből álló csomagot a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

A fiatalok a játékrész első harmadában 5:5-s állásig remekül tartották magukat a Pericet, Eklemovicsot, Perezt, Sulicot, valamint az Iváncsik-fivéreket nélkülöző vendéglátók ellen. A folytatásban aztán beindult a veszprémi henger. A mieinknél elsősorban Császár és Vilovski járt élen a gólszerzésben, miközben a túloldalon egyre többször hibáztak az ügyes megmozdulásokat is mutató újvárosiak (19. perc: 13:7).

A szünetig a hibátlanul célzó Nagy vezetésével tovább növelte előnyét a magyar bajnok. Fazekas hétméteres hárítását követően pedig már tíz is volt közte, amely különbség a pihenőre kilencre olvadt (21:12).

A fordulást követően Nagy és Császár gólpárbajához csatlakozott Laluska és Vilovski is.
Utóbbi révén a 38. minutumra már tizenötre hízott a bakonyi fór (28:13). Ekkor már szinte valamennyi hazai lövés góllal fejeződött be, igaz a csereként beállt Liszkait, majd a fiatal Andorkát is viszonylag sűrűn mattolta a Dunaferr – Széles, Zubai, Bali, Pásztor és Takács összetételű – tehetséges támadósora.

A „bankosok” szélsőire sem lehetett panasz: Gulyás nyolc, Korazija pedig hat találatig jutott. Sőt a találkozó legszebb momentumát jelentő kínai gólt is e két kiválóság hozta össze. A találkozó háromnegyedénél így már 37:20 állt az eredményjelzőn. A legeredményesebb hazai kézilabdázónak pedig a Kecskemét elleni mérkőzéshez hasonlóan ismét Vilovski bizonyult, aki tizenegy alkalommal zörgette meg a dunaújvárosi hálót. A 45:28-as végeredményt is a szerb beállós állította be.

Férfi kézilabda NB I 7. forduló:
MKB Veszprém KC–Dunaferr SE 45:28 (21:12)
Veszprém, 1000 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Veszprém: Fazekas – Gulyás 8, Vilovski 11, Laluska 4, Lusnyikov, Terzic 1, Korazija 6 (1). Csere: Liszkai, Andorka (kapusok), Vujin 3 (2), Császár 6 (1), Nagy K. 6, John.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Dunaferr: Kovács – Pásztor 5, Németh 1, Muhl 1,Takács 4, Bali 5, Széles 5. Cs: Repóth (kapus), Hajdu, Morva 3 (2), Szepesi, Zubai G. 4, Kurbely, Benmiloud.
Vezetőedző: Rapatyi Tamás.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

Edzői nyilatkozatok

Rapatyi Tamás: – Megjártuk a Don-kanyart, s élve kerültünk ki belőle. A mai találkozó fontos állomása volt a felkészülésünknek a pénteki PLER elleni meccs előtt. A Veszprém ellen szükséges gyors iramot át kell vinnünk a következő bajnokira. Húszéves, junior játékosaim korosztályuk legjobbjai közé tartoznak. Megpróbáltunk velük a lehető leggyorsabban játszani a bajnok ellem.

Mocsai Lajos: – Megfelelő futómennyiséget teljesítettünk a mai összecsapáson. Keveset cseréltem, s nagyobb terhelést adtam Gulyásnak, Császárnak, Nagynak és Laluskának. Mindkét csapatnak megvolt a maga feladta, a mienket többé-kevésbé megoldottuk.  Bizonyos periódusokat védekezésben elkönnyelműsködtünk, támadásban viszont szép találatokat láthattunk. Nagyon fontos meccsre készülünk a Kolding ellen, szeretnénk folytatni a sorozatunkat.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.