Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Bevehetetlen a veszprémi vár / MKB Veszprém KC–KIF Kolding Elite 31:28 (13:16)

2010. október 16. 17:35
Kiváló második félidei teljesítménye újabb két pontot ért az MKB Veszprém KC-nak a Kolding ellen a Bajnokok Ligájában.

Sorozatban negyedik győzelmére készült a férfi kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligájában az eddig ugyancsak hibátlan dán Kolding ellen. A mérkőzésre már napokkal ezelőtt elkelt valamennyi belépő, így ezúttal is teltház, ötezer néző fogadta a mérkőző feleket a veszprémi „katlanban”.

A kezdő sípszót megelőzően a veszprémi együttest is támogató Euronics-Vöröskő Kft. tulajdonosai, Fazekas Péter és Fazekas Zsolt tízmillió forint értékű vásárlási utalványt adták át Porga Gyula polgármester "közvetítésével" a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Szabálytalan csere miatt emberhátrányban kezdte az Eklemovicsot nélkülöző magyar bajnok az összecsapást, ám Fazekas első labdaérintéséből védeni tudott. Császár átlövésével rövid ideig a mieinknél volt az előny, majd a veterán Christiansen pillanatai következtek. A klasszis balátlövő előbb büntetőből egyenlített, majd a kipattanókat is rendre begyötörte. A dánok játékát erőszakos védekezés és az abból szőtt gyors ellentámadások jellemezték, miközben a mieink az eddigi BL-meccseken megszokottaknál pontatlanabban támadtak. (7. perc: 2:5). Toromanovic kiállítását követően átmenetileg játékba lendült a Mocsai-csapat is, amely Vujin vezetésével a 10. percre egalizálni tudott (5:5).

A dán alakulatot az eksztázisban szurkoló közönség sem tudta megbénítani, hengereltek a zsinórban négyet lövő skandinávok (19. perc: 6:10). A publikum „ébresztőt” fújt, Mocsai Lajos pedig elérkezettnek látta, hogy kikérje idejét. Jókor jött Perez, majd Terzic is elkapta a fonalat. A két balátlövő révén három perccel a szünet előtt mínusz egyre zárkóztak a bakonyiak (11:12). A végjátékban a vendég tréner, Ingemar Linnel is időt kért, amelyet követően Spellerberg átlövéseivel háromgólos előnnyel mehettek szünetre az északiak (13:16).

A térfélcsere után óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe az MKB. Előbb Perez mattolta két alkalommal is Erevik kapust, majd Oechsler második kisbüntetését követően Iváncsik Gergő, és a csereként beállt Gulyás is duplázott (35. perc: 19:16). Zúgott is az „Építők, építők” rigmus, szinte "felrobbant" a csarnok. Az időkérés sem segített a vendégeken, Vujin zsinórban a hetedik veszprémi gólt szerezte büntetőből. Kilenc minutum elteltével zördült meg először a remeklő Fazekas hálója, előbb Spellerberg, majd Karlsson jóvoltából (20:18). A veszprémiek hátsó alakzata a második félidőre elképesztően feljavult, amelynek labdaszerzések sora lett a jutalma.

Támadásban délszláv légiónk – Terzic, Sulic, Vujin – is megvillant, miközben kristálytisztán látszott, hogy a rivális egyetlen pillanatra sem adja fel a küzdelmet. Döntő momentumnak bizonyult viszont, amikor tízzel a lefújás előtt a kapufán csattant az addig hibátlan Christiansen hetese (50. perc: 25:21). A végjátékban Vujin is elkapta a fonalat, így öttel a vége előtt már hat volt közte (29:23), miközben a közönség felállva ünnepelt. Spellerberg és Christiansen még faragott a különbségből, Iváncsik Gergő azonban két remekbeszabott lövésével eldöntötte a két pont sorsát. A végeredmény 31:28 lett, az MKB VKC négy meccset követően nyolc ponttal vezeti a sorozat B-jelű csoportját.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoport, 4. forduló:
MKB Veszprém KC–KIF Kolding Elite 31:28 (13:16)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: San José, Murcia (spanyolok).
Veszprém:
Fazekas – Iváncsik T., Sulic 5, Laluska, Lusnyikov, Terzic 4, Iváncsik G. 5. Csere: Peric (kapus), Császár 1, Vujin 7 (3), Vilovski, Perez 7, Gulyás 2.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Kolding: Erevik – Jensen 4, Oechsler 5, Karlsson 2, Nikolic, Spellerberg 5, Christiansen 9 (5). Csere: Toromanovic 2, Garralda 1, Petersen, Mikkelsen, Forslund, Schunchel.
Vezetőedző: Ingemar Linnel.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Nyilatkozatok

Ingemar Linnel: – Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Tudtuk, hogy milyen érzés ez előtt a fantasztikus közönség előtt játszani. Már hárommal is vezettünk, a második félidő elején mutatott játék azonban döntőnek bizonyult. Nagy nyomás alatt voltunk, s ekkor nem tudtunk gólt szerezni. Fejben nem bírtuk a csatát, egy nagyon jó csapattól kaptunk ki.

Bo Spellerberg: – Az első félidővel elégedett vagyok, büszke vagyok az akkor mutatottakra. A szünet utána sem elöl, sem hátul nem tudtunk azt nyújtani, amit szerettünk volna, s csak futottunk az eredmény után. Mindezek tükrében a végeredmény lehetett volna rosszabb is.

Mocsai Lajos: – Teljesen ellentétes felfogásban játszottuk a két félidőt. Játékosállományban, taktikailag és szervezettségében is nagyon jól felépített csapattal mérkőztünk. Az első félidőben nagyon statikusok voltunk védekezésben, az ellenfél pedig megtalálta az üres embereket, s rendre eredményesek voltak. Harminc perc kellett, hogy ráhangolódjunk az ellenfél játékstílusára, s megatáljuk a megoldást. A támadójátékunk ekkor csalódást okozott, nem gyakoroltunk kellő nyomást a riválisra. A szünet után ritkán látható tíz percet produkáltunk, amely döntőnek bizonyult. Sajnálom az utolsó három percet, hiszen három elkerülhető gólt kaptunk. Nagy lépést tettünk előre, hogy jó helyen végezzünk a csoportban. Egy nagyon magas kézilabda kultúrával felépített csapatot tudtunk legyőzni.

Fazekas Nándor: – Az első félidőben a dánok gyors játékát nem tudtunk követni, harminc perc kellett, hogy felvegyük a ritmust. A találkozó első részében nem volt szerencsénk, kipattanókból is kaptunk gólokat. A második félidőben azonban megmutattuk azt az arcunkat, amit tudunk. A csoportküzdelmek során mindig a két megszerzett pont a lényeg. Elégedett leszek, hogy ha idegenben eggyel nyerünk a dánok ellen. Örülök, hogy ilyen szintű csapatokat fogadhatunk a BL-ben.

Galéria
MKB Veszprém KC–KIF Kolding Elite 31:28 (13:16)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.