Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Hullámzó meccs, kétgólos Barabás-győzelem / Veszprém Barabás KC–Siófok KC 25:23 (15:14)

2010. október 19. 20:29
A Siófok majdnem kiénekelte a sajtot a veszprémi lányok szájából a kézilabda élvonal hetedik fordulójában. Király volt a megmentő.

A nő kézilabda NB I keddi játéknapján a sereghajtó, nullapontos Siófokot fogadta az eddigi hat bajnokin négy egységet gyűjtő Veszprém. Több mint egy hónappal ezelőtt lépett utoljára pályára saját közönsége előtt a Gyurka-csapat, ennek ellenére a Somogy megyeiek vendégjátékéra csak néhány százan voltak kíváncsiak az arénában.

Az összecsapás elején már is a hazaiak futhattak az eredmény után, miután Szepesi két alkalommal is bevágta a megítélt büntetőt. A Veszprém azonban a kezdeti „pengeváltásokat” követően rendre fordítani tudott (9. perc: 4:3). A rendkívül motivált ellenfél zsinórban háromszor is betalált, majd Gyurka-mester korai időkérését követően Koroknai vezetésével ismét fordított a VBKC, amelynek kapuját ekkor már a Hoffmannt váltó Király őrizte.

A folytatásban felválta estek a találatok, miközben mindkét fél játékát sok hiba jellemezte (18. perc: 9:9). A játékrész utolsó harmadának kezdetén Király védései új lendület adtak a vendéglátóknak, Veszeli triplája után így máris Imre Vilmos kényszerült a zsűri asztalra helyezni a „T” betűs lapot (21. perc: 13:9). A végjátékban egy újabb – már-már mentrendszerű – fordulat következett be: a tarthatatlannak tűnő balszélső, Szepesi vezetésével a szünetre mínusz egyre zárkóztak a tópartiak (15:14).

A térfélcserét követően csaknem tízperces gólszünettel kezdett a sereghajtó. Igaz, ez idő alatt a veszprémiek is csak háromszor jutattak a hálóba a játékszert (40. perc: 18:15). Ezt követően is kevés találat esett, a mieinknél Veszeli, a túloldalon pedig Valovics büntetőt is hibázott. Tízzel a lefújás előtt Emberovics és Farkas kétperces kiskiállítását követően kettős emberelőnyben támadhattak a Somogy megyeiek, Király azonban szorongatott helyzetben is védte portáját. Sőt, Veszeli révén tovább nőtt a különbség (52. perc: 21:18).

A hajrá kezdetkor szinte már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, a rivális azonban az utolsó pillanatokban sem adta fel a küzdelmet, amelynek köszönhetően 23:19-es állást követően két alkalommal is mínusz egyre zárkóztak. Az utolsó pillanatokban azonban Koroknai és Ábrahám is begyötört egy-egy gólt, a Barabás így gyengébb teljesítménye ellenére is otthon tartotta a két pontot.

Női kézilabda NB I 7. forduló:
Veszprém Barabás KC–Siófok KC 25:23 (15:14)
Veszprém, 400 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: Hoffmann – Sterbik 1, Ábrahám 2, Mehlmann 3, Veszeli 8 (2), Farkas 6, Koroknai 5. Csere: Király (kapus), Koszorús, Emberovics, Jenőfi.
Vezetőedző: Gyurka János.
Siófok: Lajtos – Hosszú 1, Bloj 2, Tóth Zs., Szalai B. 4, Valovics 4 (1), Szepesi 9 (2).
Csere: Hrankai, Scholtz (kapusok), Kovács A. 2, Kiss O., Varga N. 1.
Vezetőedző: Imre Vilmos.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Edzői nyilatkozatok

Imre Vilmos: – Dicséret illeti a csapatomat a mai játékáért, de sajnos a második félidei támadójátékunk döntött.






 

Gyurka János: – Meg kell tudnunk, hogy mitől félnek a lányok. Ma sem volt olyan játékos, aki lendíteni tudott volna a csapat teljesítményén. Hat méternél még tovább akarjuk szervezni a játékot, ami teljesen értelmetlen. Nem vállaltuk el az átlövéseket, s emiatt bizonytalan lett a játékunk. Dolgoznunk tovább.




Galéria
Veszprém Barabás KC–Siófok KC 25:23 (15:14)
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.