Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Az irodalomé a főszerep

2010. október 21. 4:02
Tea, keksz és kellemes hangulat. Bemutatták a tíz éves Vár Ucca Műhely legújabb számát a Dubniczay-palotában.

A Vár Ucca Műhely 2000-ben indult útjára, azzal a szándékkal, hogy évi négy alkalommal jelenik majd meg. Tíz év után ildomos volt változtatni külsején, így színekben is más, és kicsit kisebb is lett, de tartalmát tekintve továbbra is színvonalas maradt.


Kilián László

– Hozzá kell szokni az új arculathoz – mondta Kilián László szerkesztő, majd elmesélte a címlapon található két sárkány legendáját. Az idei első kiadványt – összességében a huszonnyolcadikat – fehér Vár Uccának is lehet hívni, hiszen hagyományteremtésbe kezdtek a szerkesztők: a párosos számok címlapján a fehér, a páratlanokén a fekete szín dominál majd.

– Igazi naplós szám lett, az idők hozadéka. Ez minden szövegben látható. Újdonsága még, hogy hosszú idő után Géczi Jánost újra szerzőként üdvözölhetjük, aki egy egzotikus úti jegyzetet írt Kínáról – összegzett Kilián László.


Novics János

A Vár Ucca Műhely elindulásakor volt arra esély, hogy szerzői találkozó is kialakul vele párhuzamosan. E kezdeményezést szerda este felelevenítették, s az egyik jelen levő írót, Novics Jánost kérdezték kritikájának születéséről. Bár Rubin Szilárd nem kortárs író, mégis újdonság volt mindenki számára, Marcel Proust említése pedig valóságos irodalmi vitát indított el.

A közös beszélgetés, a versek felolvasása és a szerzőkkel való találkozás azért mégiscsak bizonyítja, hogy van egy hely Veszprémben, ahol az irodalomé a főszerep.

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.