Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Kiütéses magyar siker / Magyarország–Bosznia-Hercegovina 26:17 (10:9)

2010. október 28. 19:25
A magyar férfi kézilabda-válogatott kitűnő második félidei teljesítményével magabiztosan verte a bosnyákokat Eb-selejtezőn.

Az európai klasszisok sorával megerősített bosnyák együttes ellen kezdte szereplését az 2012-es szerbiai Európa-bajnokság 1. selejtezőcsoportjában a magyar válogatott. A sérülés miatt Eklemovicsot, Katzirzot és Gulyást, valamint Perezt és Nagy Lászlót is nélkülöző nemzeti együttes sorozatbeli debütálására szépszámú közönség – köztük többszáz veszprémi drukker – volt kíváncsi a szombathelyi Aréna Savariában.

Idegesen és sok technikai hibával kezdett a Mocsai-csapat, így Császár jóvoltából az első tizenkét minutumban csak két alkalommal zördült meg a Barcelonában vitézkedő Saric hálója (2:3). Szerencsére a magyar hátsó alakzat – élén Fazekassal – jól tette a dolgát, így az ellenfél nem tudta tovább növelni előnyét, miközben Ilyés és Mocsai is magára talált támadásban. Ennek ellenére a találkozó kétharmadánál még mindig inkább vízilabda-mérkőzésre emlékeztető állás szerepelt az eredményjelzőn (4:5). A magyarok küzdöttek, hajtottak becsülettel, így öt perccel a szünet ismét egyenlő volt az állás. Sőt, Iváncsik Tamás a hajrában a vezetést is megszerezte az övéinek, amelyet Lékainak köszönhetően meg is tudott őrizni a piros mezes együttes a szünetre (10:9).

A térfélcserét követően Jaskic és Basic vezetésével 13:13-ig tartotta magát a rivális, a hazaiak azonban Fazekas parádés hárításaival, Zubai remek védő munkájával, s az Iváncsik-fivérek villámgyors ellentámadásainak hála 5:0-s sorozatot produkáltak (46. perc: 18:13). A hajrában a veszprémi Terzicet főként védekezésben szerepeltető vendégek már nem tudtak megújulni, miközben eksztázisban kézilabdázó ellenfelük zsinórban alakította ki a helyzeteket, amelyeket Mocsaiék rendre gólra is váltottak. A végjátékban a tízgólos fór kiharcolására is esély nyílt, amely végül nem sikerült, ám így is tekintélyes lett a különbség (26:17).

Válogatottunk a papírforma szerinti legerősebb vetélytársa ellen két ponttal gazdagodott a 2012-es szerbiai kontinenstorna selejtezőcsoportjában, ahol legközelebb vasárnap az észtek idegenben várnak a magyarokra.

Férfi kézilabda Eb-selejtező 1. csoport, 1. forduló:
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 26:17 (10:9)
Magyar gólszerzők: Mocsai 6, Ilyés 5, Iváncsik G. 4, Császár 3 (2), Iváncsik T., Lékai 3-3, Harsányi, Schuch, Zubai Sz. 1-1.

A csoport másik mérkőzésén:
Macedónia–Észtország 30:25

Nyilatkozatok (a mérkőzést közvetítő Sport Klub televíziónak)

Mocsai Lajos: – Az előjelek nem voltak kedvezőek számunkra, de végig bíztunk abban, hogy megtörjük az ellenfél lendületét. Sikerült is megtalálnunk azt a ritmust, amellyel előrébb tudtunk lépni, s folyamatosan növeltük előnyünket. Fiatal játékosaink eksztázisban játszottak a közönség segítségével. Remek csapatmunkával nagyot küzdöttünk az eredményért. Holnaptól készülünk az észtek ellen.

Ilyés Ferenc: – Nehezen lendültünk játékba. Ennek oka, hogy csak néhány napunk volt felkészülni a találkozóra. Küzdöttünk, hajtottunk, amelynek meg is lett az eredménye. A nehéz pillanatokban Fazekas tartotta a csapatot.

Fazekas Nándor: – A meccs elejét jó védekezés jellemezte, elöl azonban mindkét fél sokat hibázott. Elégedett vagyok ezzel a győzelemmel, hiszen egy nagyon jó bosnyák ellenfelet vertünk meg. Harminc percig küszködtünk, s utána tudtunk ellépni, illetve gólokkal kiszolgálni a fantasztikus közönségünket.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.