Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

VBKC: egy hét alatt három meccs

2010. október 29. 11:37
A veszprémi női kézilabdacsapat szombaton a világ egyik legjobb együtteséhez, a Győrhöz látogat. Gyurka erkölcsi győzelmet vár.

Mint arról a héten már beszámoltunk, a Magyar Kézilabda-szövetség a Veszprém Barabás KC vezetőedzőjét, Gyurka Jánost nevezte ki a junior női válogatott élére. A szakembert elsőként a felkérés körülményeiről és a felé támasztott elvárásokról kérdeztük.


Gyurka János

– A megkeresés már korábban megtörtént felém, a kinevezéshez azonban a klubom engedélyére is volt szükség. Az ő kérésük az volt, hogy minél kevesebb legyen az olyan időpont, amely megzavarhatja a veszprémi alakulat munkáját, felkészülését. Az ügy végül zöld utat kapott, a feladatom pedig az együttes felkészítése az április végi Eb-selejtezőkre, illetve sikeres kvalifikáció esetén az augusztusi hollandiai korosztályos kontinenstornára. Nehéz csoportban vagyunk a világbajnok svédek és a macedónok társaságában, akik ebben a korosztályban rendkívül erős csapattal rendelkeznek, ezért nem lesz egyszerű a feladat – közölte a vehir.hu megkeresésére a szakember, aki hangsúlyozta, hogy az idő rövidsége miatt (csak havi három napot tudnak együtt készülni) nincs lehetőségük a kísérletezésére, így Golovin Vladimir utánpótlásedző segítségével a szem előtt lévő legjobb játékosokat kell csapattá formálni.

Gyurkára előbb azonban még a Barabás együttesével várnak kihívások, amely az előttünk álló egy hétben három találkozót játszik. Ábrahámék október 30-án szombaton (18 óra) a 2009-es BL-döntős Győr vendégeként lépnek pályára az NB I-ben, majd szerdán a Fehérvár a kupában, jövő szombaton pedig a Szekszárd bajnokin látogat a Veszprém Arénába.

Érdekesség, hogy Pálingerék a hétközi fordulóban mindössze egyetlen találattal verték (24:25) a mieink által már legyőzött érdieket.

– Láttuk az említett mérkőzést. A félgőzzel játszó kisalföldiek vélhetően tudat alatt félvállról vették az Érd csapatát, s nagyon sok hibával játszottak. Az ilyen meccseken általában maximális koncentráltsággal játszik a Győr, s azzal tiszteli meg ellenfelét, hogy a lehető legnagyobb különbséggel legyőzi. Ez most nem sikerült nekik, amit azonban saját szurkolóik előtt nem engedhetnek maguknak. Ezért nekünk várhatóan egy keményebb találkozón kell helytállnunk – utalt a majdnem meglepetéssel végződő találkozóra a veszprémi vezetőedző.

– Tisztes helytállást várok a találkozótól, s azt, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa, ami természetesen minden mérkőzésen elvárás. Fontos tényező lesz a védekezésünk minősége, illetve az, hogy a sikertelen támadás befejezések után hogyan fogunk visszarendeződni. Veszíteni valónk nincs, ami ugyanakkor a küzdeni tudásunk csorbulásának veszélyét is magában rejti. A Siófok ellen a győzelem ellenére rendkívül rossz arcunkat mutattuk, s egymás között is nagyon rossz véleményünk volt a látottakról. Ezeken túl kell tennünk magunkat, s vissza kell zökkennünk a régi kerékvágásba, hiszen egy hét alatt három találkozó vár ránk. Vannak sérüléseink, betegségeink: Mehlmann térde bevizesedett, s Gerstmár könyöke sem százszázalékos még, s vírusfertőzések is nehezítik a dolgunkat. Ennek ellenére bízom benne, hogy összeáll a csapatom. A Győr nagynevű játékosokból áll, kiváló lövőkkel, a világ egyik legjobb irányítójával és a glóbusz két legjobb kapusával. Egy ilyen szintű ellenféllel szemben vesztes meccs után is lehetünk erkölcsi győztesek.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.