Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Nyári Sándor 1974 után újra a Szeged ellen!

2010. október 29. 19:23 // Forrás: hunvolley.blog.hu
Egy hét szünet után ismét pályára lépnek a férfi Extraliga csapatai. Az alapszakasz 5. fordulójában a nyeretlen Veszprém a Szegedet fogadja.

A meccs pikantériája, hogy a bakonyiak kispadján a korábbi szegedi sikeredző, Nyári Sándor ül, aki legutóbb 1974-ben irányított csapatot tétmeccsen a csongrádiak ellen.


Nyári Sándor

A presztízstalálkozóra sérülések és betegség miatt nem teljes kerettel utazik a Szeged, Mészáros Péter edző csapata. Az elmúlt hétvégén az utánpótlás-válogatottnál combsérülést szenvedett Posztós Bendegúz, két hete pedig Nacsa Gábor sérült meg az egyik edzésen. A múlt héten Torma Péter rosszullétre panaszkodott, és az orvos nem engedélyezi a játékát. Csíkos Gábor a térdműtéte után már jobban van, de még mindig nem számíthat a játékára a csongrádi együttes.

Mészáros Péter edző Petheő Gábort kérte meg, hogy játékával segítse a csapatot a hétvégi találkozón. Ha sikerül megszerezni addig a sportorvosi engedélyt, akkor Petheő elutazik a csapattal. A Veszprém ellen győzni szeretnének a szegediek, de ebben a felforgatott felállásban nem lesz könnyű dolguk.

Bár a jelenlegi szezonban már az ötödik tétmeccsére készül Nyári Sándor, a Veszprém edzője, most először küldheti pályára a legerősebb összeállításban csapatát, hiszen Tóth Tibor és Bánhegyi István is felépült korábbi sérüléséből, és mindketten a mester rendelkezésére állnak. „Kevés pontunk van, mint a színhiánnyal küzdő katicabogárnak – kezdte Nyári. – Magyarázatot nem kívánunk kreálni eddigi nyeretlenségünkhöz, tesszük a dolgunkat tovább. Dunaújvárosban már éreztük jótékony hatását a csapat kulcsemberének, Tóth Tibornak, hiszen közel álltunk a legutóbbi bronzérmes legyőzéséhez. Hallom a híreket Szegedről, hogy sok a beteg és a sérült, de azt is tudom, hogy egy vagány röplabdás a betegágyából is kipattan, ha fontos mérkőzés következik. Ha Petheő Gábor valóban játszik, annak örülök, hiszen hosszú szegedi pályafutásom alatt egyik legkiválóbb munkatársam volt. Mindegy, hogy legerősebb, vagy gyengébb összeállításban jönnek régi barátaim Veszprémbe, mi első győzelmünket abszolválni kívánjuk. Persze Mészáros Péter vagy taktikai, vagy egyéb huncutsággal biztosan feladja a leckét nekünk, de nem csodálkoznék azon sem, ha Csíkos Gábor, vagy Torma Péter hirtelen felépülne, és csatasorba állna. Hisszük, hogy nyerni fogunk, és lendületből elindulunk fölfelé.”

Érdekesség, hogy Nyári Sándor legutóbb 1974-ben a Szolnoki Vízügy-Dózsa játékos-edzőjeként irányította csapatát tétmeccsen szegedi együttessel (Délép SC) szemben. „A sors úgy hozta, hogy újra találkozunk. Barátként várom, de nemes ellenfélként kezelem őket!”
 

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.