Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hanyagnak hanyag, de nem sikkasztó

2008. június 8. 16:58
Május végén távozott Balatonszabadiból Sztanev Zsolt református lelkész. A gyülekezet presbitériumának közleménye szerint fegyelmi vétséget követett el.
A közleményben a presbiterek azt írják, hogy a lelkész mulasztást követett el hivatali teendőinek végzésekor, és hűtlenül kezelte az egyház anyagi javait. A presbitérium azt kifogásolta: Sztanev Zsolt hanyagul kezelte az egyházadó adminisztrációját, a 2007-es zárszámadást elmulasztotta leadni, és ezt aláírás-hamisítással próbálta eltussolni. Azt azonban Vass Jenő presbiter is alátámasztotta, hogy a gyülekezet kasszájából nem hiányzott pénz.
Emellett késve fizette be a közüzemi számlákat, ami a késedelmi kamatok miatt jelentős többletköltséggel járt. A lelkésszel azonban nem ez volt a fő probléma, hanem az, hogy nem építette a gyülekezetet, és nem szervezte a hittant sem. Emiatt pedig az egyházi járulékot fizető gyülekezeti tagok száma hét év alatt jelentősen csökkent.
A község lakosai szerint azonban alapvetően Sztanev Zsolt stílusával volt probléma, amivel a falubeli reformátusok többsége nem tudott azonosulni. Ám akad olyan vélemény is, hogy a lelkészt egyszerűen elüldözték a faluból.
Sztanev Zsolt azt mondta: etikátlannak tartja a közleményben megjelent állításokat. A lelkész úgy véli, hogy mivel nem indult eljárás ellene, a presbiterek indokai a gyanúsítás szintjén maradnak, ő maga pedig lezártnak tekinti mindazt, ami Balatonszabadiban történt.
Az ügy pikantériája, hogy a lelkész szabadi önkormányzati képviselőként a pénzügyi bizottság elnöke volt. Molnár Árpád polgármester azonban a testületben végzett munkájáról elismerően nyilatkozott, és elmondta, hogy másfél éves képviselői honoráriumát is a gyülekezetnek ajánlotta fel.
Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.